Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aduš8 píše:
Agresivní? Líto? A to jako proč? Mně osobně je líto tvého dítěte. Odsuzuješ ji za něco, co sama děláš a dělala jsi. Sama jsi kouřila a kouříš.
Považuji za dost velký rozdil prestat po dobu tehotenstvi a kojeni kourit, nez vyhulovat i nadále jakoze se nic nedeje.
Tak teď už je to fakt jedno. Nedokážu si představit, že bych v těhotenství vědomě ubližovala dítěti, ale každý jsme jiný.
Jinak ty s tím stejně nic neuděláš, dcera je dospělá, je dost možný, že jednou toho bude litovat.
Místo tipů a rad je tu hon na zadavatelku jen protože je to kuřačka byť aspoň i tak zodpovědný člověk? Slepice už by měly spát ne.
@Aduš8 píše:
@Modra1 šla jí příkladem celý život
Ty jsi taky příklad. Nebo spíš případ.
Zakladatelka psala, že před dětmi nekouřila a v těhu už vůbec ne. Co má být lepší případ pro dítě, které teda kouří?
Nekouřit? No jo… stejně tak nechlastat, nepít kafe, nežrat sladký. Jdi fakt spát.
@Aduš8
Moje máma celý můj život kouřila, a sama nekouřím. Nesnáším to, jinak je dospělá a má svůj mozek.
Jinak znám plno žen, co v těhotenství přestaly. Prostě věděly, že nemůžou nebo jim to ideálně přestalo chutnat.
@Anonymní píše:
@Aduš8 Studie jsou na všechno, to známe.
Jsem ze 4 dětí rodičů nekuřáků a 2 jsme kuřáci.
Je jedno, jestli rodice kouri nebo ne. Kazdy mame preci svuj rozum.
Ja nemam nic proti kurakum, vy evidentne ano.
Ovsem nechapu, jak muze nekdo vedome poskozovat sve dite. A je jedno, ze moje dcera a o to vice me to drásá.
Jsem kurak, ale nikdy bych tohle nedopustila. Vsichni kuraci nejsou vypatlaní bezmozci, kterym nad cigaretu neni nic prednejsi. A nechapu jednani sve dcery.
Ne, nemám proti kuřákům absolutně nic, sama jsem přestala v době, kdy jsme počali své první dítě. Jen nechápu, jak může matka - kuřák takhle soudit vlastní dospělou dceru a vyjadřovat se o ní jak o malém nesvéprávném dítěti. Jak píšu v prvním příspěvku, neobhajuji ji, ale myslím si, že s tím absolutně nic udělat nemůžeš, jen ji poštveš proti sobě. Pokud ti to za to stojí, ok. Jak už psal někdo výš, když ji nepřesvědčí ani to, že by mohla svému dítěti uškodit, jak bys jí chtěla pomoct. Navíc je prostě fakt pozdě. ![]()
@ka2ka píše:
Ted už nic nezachráníša upřímně ted budu zlá to mimino bude smrdět chudinka
Nebude, píše o elektronce jestli dobre čtu, ne? Jenom teda, pokud bude vše ok bude zavislý na nikotinu z MM.
@dracula-s píše:Šoupne mu Sunar, přece se nebude omezovat kvůli vlastnímu dítěti, zvlaště, když to nedělala celé těhotenství.
Nebude, píše o elektronce jestli dobre čtu, ne? Jenom teda, pokud bude vše ok bude zavislý na nikotinu z MM.
@Aduš8 Normálně, protože i kdyz kourim tak mam stále mozek a nebudu prece hulit v tehotenstvi a kdyz budu kojit.
A hlavne, kdyz mi lekari straší s málou váhou a velikosti ditete. S vysokým tlakem a predcasnym porodem.
Nevim co proti tomu delat a proto se ptám. Nastesti to doklepali aspon tak daleko. Trvá to zhruba od 22 týdne jestli si dobre pamatuji.
Milá zakladatelko.
Jsem ve 30tt, kuřačka.
Já přestala kouřit asi v 8tt a následně kouřila cca 2 cigarety týdně, protože jsem nebyla schopna se bez cigarety vyprázdnit.
V 18tt, kdy jsem ucítila první pořádný kopaneček od mého miminka jsem si už nezapálila, prostě to nešlo….
Na jednu stranu - možná je to opravdu i o výchově, ale myslím si, že větší zásluhu má charakter a povaha člověka. Někdo je prostě sobec. To ovšem ještě neznamená, že bude špatná matka.
Jednou si to třeba bude zpětně vyčítat…
Závislost je svině…
Jestli má měsíc do porodu, tak už to stejně nepomůže.
Držím palce, aby miminko bylo zdravé ![]()
A jaký pádnější argument jí chceš předložit, když ani zdraví jejího nenarozeného miminka pro ni nebyl dostatečný důvod přestat? Ona to moc dobře ví, že mu škodí, to se neboj… ale je jí to jedno
Názor jsi jí řekla a to je asi tak vše, co s tím můžeš udělat.
@Aduš8 Studie jsou na všechno, to známe.
Jsem ze 4 dětí rodičů nekuřáků a 2 jsme kuřáci.
Je jedno, jestli rodice kouri nebo ne. Kazdy mame preci svuj rozum.
Ja nemam nic proti kurakum, vy evidentne ano.
Ovsem nechapu, jak muze nekdo vedome poskozovat sve dite. A je jedno, ze moje dcera a o to vice me to drásá.
Jsem kurak, ale nikdy bych tohle nedopustila. Vsichni kuraci nejsou vypatlaní bezmozci, kterym nad cigaretu neni nic prednejsi. A nechapu jednani sve dcery.