Dcera a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5378
10.11.21 00:32

Ohlídat plodovou vodu, může být zkazena. cerna, porod vyvolávaný. Divím se, že lékař (by) maminku na vliv kouření neupozornil. Ackoli ty elektronické cigarety můžou škodit zase jinak.
Naprosto chápu Tvůj strach o vnuka a držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
10.11.21 00:42
@Aduš8 píše:
Zjisti si, jak dlouho se tělo čistí poté, co člověk přestane kouřit. Vždyť za chvíli rodí. Taky si načti něco o vývoji plodu v děloze. Miminko je dávno,, hotové", ke konci už jen nabírá váhu. Stavbu jeho orgánů, nervovou soustavu a podobně už těžko ovlivní.Příspěvek upraven 09.11.21 v 22:56

Při kouření je prý diteti omezený přísun živin a kyslíku krvi, jestli to dobře chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
10.11.21 00:42
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Ano, kourim ale nekourila jsem v tehotenstvi. To bych svym detem neudelala a ona to ví.
Nejsem hystericka, ale je to nezodpovedne. A stydim se, ze takhle jedná. Zklamala me.

Dala jsi své dceři vzor, že kouřit je normální. Viděla tě kouřit celé své dětství, nejspíš i kouřila s tebou pasivně. Kouřit v těhotenství je jenom takový další level, do kterého i vzhledem k výše zmíněnému nemáš moc co mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
10.11.21 00:47
@Aduš8 píše:
Zjisti si, jak dlouho se tělo čistí poté, co člověk přestane kouřit. Vždyť za chvíli rodí. Taky si načti něco o vývoji plodu v děloze. Miminko je dávno,, hotové", ke konci už jen nabírá váhu. Stavbu jeho orgánů, nervovou soustavu a podobně už těžko ovlivní.Příspěvek upraven 09.11.21 v 22:56
Při kouření je prý diteti omezený přísun živin a kyslíku krvi, jestli to dobře chapu.
@Aduš8 píše:
@Dandie22 bavíme se tu o ženě, která má měsíc do porodu. Základní vývoj u plodů probíhá v prvních pár týdnech těhotenství. Fakt si myslíš, že má možnost to teď ovlivnit?

To spíš vlivem alkoholu se může poškodit vývoj. U kouření jfe hlavně o momentální stav. A samozřejmě i dlouhodobější vliv. Aspoň tak to chápu. Zakladatelko, rozumim i Tvym starostem o dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5954
10.11.21 00:48
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosím anonym.
Dcera je tehotna, za mesic a půl by mela rodit, ale miminko je malé s nízkou hmotností.
Obávám se, že je to tím, že dcera kouří. Tedy elektronickou cigaretu, ale s palbou kolem 20mg nikotinu.
Nejsem dobry radce, sama jsem kurak ovsem tohle je preci signál, ze mela prestat uz dávno natoz ted, kdyz ji lekari rikaji o tomto problému.
Jak jí donutit? To preci není normální, nebát se o dítě a myslet si že „bude prostě jen malinký“… na to koureni si vzdycky najde výmluvu. Mám o vnuka strach. :nevim:
I jeji nejlepsi kamaradka, ktera ma dite ji rekla ze by mela prestat alespon do porodu, kdyz to vypada na nejaky problem. Neslyší, nevidí.

Ani lekari ji pry nerekli, ze pricina muze byt prave to koureni. 8o

Příspěvek upraven 09.11.21 v 22:47

Kouření způsobuje, že dítě je malé a drobné. Nechci strašit, ale způsobuje ADHD, zvlášť při takovémto kouření, kdy se ani neomezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
10.11.21 01:12

Zakladatelko, chapu te a chapu, ze byt ti do toho “nic neni”, tak to neni tak uplne pravda. Zajimalo by me, zda by ty, ktere toto napsaly, prihlizely stoicky, kdyby toto delala jejich dcera.

Mimochodem myslim, ze to jedno neni. Stokrat lepsi prestat aspon ted…a za dalsi, co jsem cetla, tisickrat horsi nikotin, nez treba dehet apod, a to nejen kvuli zavislosti, ale zejmena kvuli vyvoji. Jasne, to uz se zpet nevezme, ale proc by melo byt jedno, zda aspon ten mesic kourit nebude nebo treba ze nebude kourit pri kojeni, kdy jde vsechno rovnou do mlika.

A uplne nejvic miluju ten blabol o tom, ze doktor rekl, ze se vlastne nema prestavat :zed:

Samozrejme, at si dela kazda, co uzna za vhodne, ale je to nejvetsi sobeckost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
10.11.21 01:20
@SlečnaDahlia píše:
Dala jsi své dceři vzor, že kouřit je normální. Viděla tě kouřit celé své dětství, nejspíš i kouřila s tebou pasivně. Kouřit v těhotenství je jenom takový další level, do kterého i vzhledem k výše zmíněnému nemáš moc co mluvit.

Tohle mi nedá. Co je tohle za stupidni kecy? Piješ kafe? Čaj? Jíš čokolády? Dáš si ráda tučný a smažený? Sportuješ nebo se ráda válíš u televize?

Co vim, koureni skodi zdraví (nikoliv funguje jako omamná látka) je to stejne navykove skodlive jako jiné „ktere je normalni“… ve spolecnosti… stejně tak alkohol - ten je teda normalnejsi dle spolecnosti, ovsem pak je clověk vožralej. Po cigaretě aspoň ne. Na zdraví má negativní vliv tisíce jiných věcí vč. kouření, ale také obezita, přežírání, lenost… a jo, taky to ma vliv na okoli, protoze to vetsinou cpou i detem.
A to jsem nekurak

Normalni neni ani zrat nezdraví jídla a lidi to dělaj jako normální.. a spousta jiných nezdravých zlozvyků a návyků…takže proč by nenormální mělo být kouřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.11.21 03:36

V tuto chvíli už je dost krátká doba do porodu, navíc je dospělá, tudíž svéprávná a těžko ji k něčemu donutíš. Odhad váhy je vždy diskutabilníu někoho vyjde, u někoho zase ne, znám i váhové odhady a odchylkou 1,5kg. Věř, že všechno dobře dopadne, držím palce 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
10.11.21 04:15

Teď už je to „jedno“ jestli kouří, když kouřila v období kdy se utvářel základ, teď už mimčo jen dozrává a i kdyby přestala, tak za ten měsíc se stejně tělo nepročistí a nikotin bude mít v oběhu pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2637
10.11.21 04:54

Tak teda nevím, jestli měsíc do porodu by to už nemělo víc negativ, než pozitiv, pokud je takto závislá.
Taky jsem měla ve svém okoli kuracku, která mela nižší vahovy odhad. Ale teda narodilo se ji zdravé (dnes již témeř dospělé) dite, které mělo proste jen necelá 3kg. A to kourila normalni cigarety, které jsou s temi splodinami asi o level výš.
Teď už je pozdě něco hrotit. Jen si maximalne znicite vztah s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
10.11.21 05:21
@Aduš8 píše:
Je to jen odhad. Dle mého gynekologa měl syn 3800 g. Narodil se s hmotností o 1000g menší. Její kouření neobhajuji, ale teď už je stejně pozdě to řešit. Musela by přestat na začátku, teď to fakt moc neovlivní. A tobě do toho nic moc není, promiň. Ona je matka.

Dceri jeden den rekli, ze ma nejvic 3700,druhy den se vnoucek narodil, skoro 4200. Jsou to odhady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10972
10.11.21 06:49
@Anonymní píše:
@Aduš8 Ale je rozdíl kouřit a škodit sama sobě.
A tak klidně bych ji propleskla, kdybych vedela ze to k necemu bude.

Tak to se hluboce mylis. Mně bys taky vadila. Jsem nekuřačka a udivuje mě, jak si někteří kuřáci myslí, že škodí jen sami sobě. Tady hledej příčinu, ve vlastním uvažování. Jsi naštvaná na dceru, přitom nejsi o moc lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
10.11.21 08:18
@Anonymní píše:
@Aduš8 Jak neovlivní? Ono nejde preci jen o prisun navykove latky. Cetla jsem, ze to zpusobuje krome vyvojovych srdecnich vad i problemy s prisunem potravy a placentou.
Je mozne, ze ji to lekari nereknou?

Ja kdyz lezela na vyvolani, byla se mnou na pokoji pani v patem mesici kvuli vysokemu tlaku. A chodila kourit ven. Sestricky ji rekly, at radsi chodi kourit na balkon. Nejake proslovy o skodlivosti se rozhodne nekonaly. Ja sama jsem kurak, ale cele tehotenstvi a dobu kojeni jsem nekourila. A i tak jsem se v te nemocnici tomu pristupu dost divila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15220
10.11.21 08:43

Zakladatelko neuděláš nic, máš sobeckou a nezodpovědnou dceru, ale je dospělá. Chápu, že jsi zklamaná, taky bych byla, ale když ji nezáleží na zdraví vlastního dítěte, tak těžko bude záležet na tvém názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
10.11.21 10:26
@dracula-s píše:
Tohle mi nedá. Co je tohle za stupidni kecy? Piješ kafe? Čaj? Jíš čokolády? Dáš si ráda tučný a smažený? Sportuješ nebo se ráda válíš u televize?

Co vim, koureni skodi zdraví (nikoliv funguje jako omamná látka) je to stejne navykove skodlive jako jiné „ktere je normalni“… ve spolecnosti… stejně tak alkohol - ten je teda normalnejsi dle spolecnosti, ovsem pak je clověk vožralej. Po cigaretě aspoň ne. Na zdraví má negativní vliv tisíce jiných věcí vč. kouření, ale také obezita, přežírání, lenost… a jo, taky to ma vliv na okoli, protoze to vetsinou cpou i detem.
A to jsem nekurak

Normalni neni ani zrat nezdraví jídla a lidi to dělaj jako normální.. a spousta jiných nezdravých zlozvyků a návyků…takže proč by nenormální mělo být kouřit?

Ano, jím čokoládu. Pokud bych na ní ale byla sama závislá, nebudu kydat hnůj na své dítě, když ji bude potom jíst taky a když se mu to třeba taky vymkne z rukou. Kdybych jela jen nezdravá jídla, nebudu pak kvičet, že moje dcera se jimi přežírá i v těhotenství a ohrožuje tím sebe i své dítě. Normy našim dětem nastavujeme my. Televizi doma nemáme, u filmů se válíme rádi, nicméně se přiměřeně tomu hýbeme a pěstujeme aktivní životní styl, přičemž k tomu vedeme i dítě.

Trošku ti celkově v těch příměrech hapruje to, že zatímco televizi si lze pustit nebo čokoládu sníst, aniž by na ní byl člověk závislý a ukazoval tak dítěti, že je úplně OK mít zapnutou bednu téměř 24 hodin vkuse nebo ztřískat dvě tabulky Milky denně, u kouření to tak není. Kouření cigaret je vysoce návyková záležitost a celoživotní kuřačka tak vždy představuje dítěti cigaretu jako variantu životního stylu. Nehledě na to, že to dítě leckdy pasivně kouří s ní. Čadit před dítětem a pak se rozčilovat, že nezvládá svou závislost, které jsem sama zasadila kořeny, je pokrytectví.

Nenapsala jsem nic o normě nebo abnormě. Bohužel normální ve smyslu „v normě“ dneska je kouřit. Ale zdravé to není a pokud se mi nelíbí, že by moje děti byly závislé na cigaretách nebo čokoládě a neumí to ovládat, úplný základ je jim nenastavovat tuhle normu už od kolébky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí