Dcera a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22044
10.11.21 10:47
@Anonymní píše:
Ano, kourim ale nekourila jsem v tehotenstvi. To bych svym detem neudelala a ona to ví. Nejsem hystericka, ale je to nezodpovedne. A stydim se, ze takhle jedná. Zklamala me.

Jak si vůbec můžeš dovolit vypustit toto z pusy, když jsi sama kuřačka? Měla by ses stydět (!)

Závislost (na čemkoli) je nevyzpytatelný a nepředvídatelný prevít - někdo ji holt dokáže mít pod kontrolou lépe, jiný naopak vůbec. Tvoje dcera patří do té druhé skupiny a Ty nemáš žádnou možnost, jak toto ovlivnit - a ani žádné právo ji jakkoli odsuzovat (byť to, co dělá, je samozřejmě hodně špatné).

Jestli někdo někoho zklamal, tak v první řadě Ty ji - protože TY jsi to byla, kdo ji k tomu dovedl resp. kdo jí ukázal, že kouření je přirozená součást života. Kdyby pro Tebe byla cigareta celý život tabu, byla by mnohem větší pravděpodobnost, že tomu tak bude i u dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bona6
10.11.21 13:21

@Aduš8 jezis ty jsi blbka 😂 😂 co komentář to perla. Mas nějaký problém sama se sebou ne? Já pocházím z kuřácké rodiny a nekourim.😂Si myslíš, ze jsi sezrala všechnu moudrost světa.… 🤦‍♀️

Příspěvek upraven 10.11.21 v 17:35

• Citovat
  • Upravit
76725
10.11.21 13:25
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Ano, kourim ale nekourila jsem v tehotenstvi. To bych svym detem neudelala a ona to ví.
Nejsem hystericka, ale je to nezodpovedne. A stydim se, ze takhle jedná. Zklamala me.

ale v podstatě jsi ji naučila kouřit ty, viděla to doma, děti přebírají normy rodičů, a co dělá maminka je svaté a dobré - sobě naliskej, ty jsi příčina její závislosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
10.11.21 13:26
@Anonymní píše:
@Aduš8 tak nevim jak u vas, ale me nezajima ze je dospela, pokud se tak nechová. I nadále je to moje dite.
A jeste bude prcka kojit a zvesela si u toho kourit. No fakt jsem ji asi blbe vychovala.

ano, blbě jsi ji vychovala, ale teď už je pozdě to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
10.11.21 13:53

Mno tak napada me rict dceri at aspon par tydnu, v nejhorsim dnu pred porodem prestane/omezi, at si sama vybere, do niceho ji netlac jen rekni ze te to tak napadlo jako alternativa. Podle me to ma cenu, ptz koureni poskozuje placentu a to celou dobu tehotenstvi, ne jen na zacatku, takze by se mohlo stat ze mimi v brisku umre. Pokud vse dopadne dobre tak dite bude mit po porodu okamzite abstak. Vime ze na zdravi mimi ji tedy nezalezi, tak to zkus podat tak ze ona z toho bude v haji, nonstop brecici miminko, nevyspi se a bude to narocne.
Jinak k druhemu dotazu, ano, v detstvi jsi ji vstipila spatne zivotni hodnoty, mozek ted sice ma vlastni, ale charakter, hodnoty a povaha se vyviji nejvice do tri let veku, takze tam je to jasne na rodicich a to zaroven znamena ze ted uz to nezmenis nicim co ji reknes (proto zkusit at mysli aspon na sebe, ze se ona po porodu nevyspi atd ptz na to dite nemysli).

Mno a jinak bych mela dotaz ja, prestanes ted kourit kdyz se vnuk narodi? Abys mu neskodila? Skodliviny z koureni se pres kuzi vyparuji a dostavaji k miminkum jak vydechovanym vzduchem, tak kontaktem kuze na kuzi a to nekolik dni po posledni cigarete. Nase pediatra primo varovala, ze pokud prarodice kouri, nesmime je navstevovat a vubec jim malou davat. Jakoze ne jen ze nemaji kourit kdyz tam jsme a nebo ten den nekourit, proste vubec nesmi kourit jinak se to k mimi dostane. Je to jedno z rizik nahleho umrti kojencu. Tchan tehdy neprestal, ale nechtel ji ublizit a tedy ji vzdy videl maximalne ze 3metru, bohuzel si ji ani nepohladil nebo tak a pak kdyz ji bylo 6m tak necekane umrel (koureni bylo jeden z duvodu). Takze pokud ti tak moc zalezi na zdravi tvych deti a vnoucat jak pises, mela bys s tim hned prestat. Jinak, misto hledani vymluv nebo myslenkou, ze to je blbost, ze to uz je fakt prehnany s nejakym prenosem dychanim a kuzi, se prosim zamysli nad tim jestli nahodou nemas stejne hodnoty jako tvoje dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
10.11.21 14:21
@stinga píše:
ale v podstatě jsi ji naučila kouřit ty, viděla to doma, děti přebírají normy rodičů, a co dělá maminka je svaté a dobré - sobě naliskej, ty jsi příčina její závislosti

Rodiče jsou zarytí nekuřáci, děti kouříme všichni tři, naopak u nás v okolí vidim spîš, že děti kuřáků kouření nesnáší - někde se v tvý teorii stala chyba :think:
Je to člověk od člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
10.11.21 15:25

Dobrý deň,

@Bona6 prosím diskustujte bez urážok. Za opakované porušovanie pravidiel Vám hrozí ban.

Ďakujem,
Kristína :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148773
10.11.21 15:38
@Nickjmeno píše:
Rodiče jsou zarytí nekuřáci, děti kouříme všichni tři, naopak u nás v okolí vidim spîš, že děti kuřáků kouření nesnáší - někde se v tvý teorii stala chyba :think:
Je to člověk od člověka

Jsem celoživotní nekuřačka s názorem že kouření je tfuj a kouření těhotných je totáltfuj. Jedno mé dospělé dítě k mému smutku kouří, druhé dospělé ne. Dcera při zjištění těhotenství vyhodila načatou krabičku cigaret a už si nezapálila a nekouřila ani po dobu kojení a ještě nějakou dobu potom.Jsem byla moc ráda že byla ke svému dítěti tak zodpovědná. já zakladatelku chápu že jí to co její dcera dělá mrzí a bojí se o své nenarozené vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21866
10.11.21 17:10

@dracula-s nekouřit je rozumné, zvláště v těhotenství, pokud si matka v těhotenství dá čokoládu, či se válí u TV, tak je daleko menší riziko, že se narodí nedozralé dítě s nedozralou nervovou soustavou a špatně vyvinutým orgány, s daleko větším předpokladem k astmatu, srdečním vadám, adhd a psychickym nemocem a obrovským rizikem úmrtí na syndrom náhlého úmrtí. O absťáku po narození nemluvě.

Nikde jsem nečetla, že totéž hrozí i dětem matek jedicích čokoladu.

Ano, je vhodné se zdravě stravovat, v těhotenství zvláště, ale pokud je někdo takový tupec, že ohrožuje dobrovolně život svého dítěte, následně před ním ještě doma kouří, ničí si zdraví, smrdí a vyhazuje peníze, které by mohl použít pro potřeby dítěte, tak tohle srovnávat se sledováním TV, uznej, má vážně mezery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bona6
10.11.21 17:36

@admin omluva. Trosku jsem se rozcilila, jak tady byla paní lincovana…🙈 hezky den 😊

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky