Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ageleine 15 let není zas tak dávno, co jsi měla ty. Takže takhle starou dceru nemáš. Až budeš mít, přijď nám ty své teorie potvrdit. Taktéž bez ironie.
@Ageleine já to řeknu jinak - všeho moc škodí.. i té svobody - leckdy je braná jako lhostejnost a nezájem a i toho hlídání..
@hanka.br. Vsak prave proto pisu sama, ze to neni tak davno a rozhodne jsem nikde nepsala, ze mam takhle stare dite
Napsat svuj nazor ale snad muzu a nikoho nepoucuju ani nenarazim
A prave proto, ze jsem takhle mlada me tohle tema zaujalo - protoze se narozdil od vetsiny tady na tuhle vec divam z pohledu toho druheho
A jestli se ti to nelibi, tak ty me teorie proste preskoc nebo si klidne u jejich cteni i ponadavej, ale me to neurazi, ja to nikomu nenutim..
@jdukolem ano, s timhle taky souhlasim, proste najit zlaty stred, tak jak je ro nejlepsi ve vsem… ![]()
@Ageleine
Právě že se na to díváš z pohledu „dítěte“ a nedokážeš to objektivně posoudit jako matka…
No já bych to viděla tak, že bych jí pustila s tím, že na sebe musí dávat pozor, že mi musí slíbit že tam nebude zkoušet žádné drogy, dala bych jí nabitý mobil s tím, aby kdykoliv zavolala kdyby něco. Dala bych jí kondomy a postinor a pak bych celou noc nespala jak bych byla vynervovaná.
Na řeči typu že s ním spát nechce bych nedala, já jsem taky kolikrát s dotyčným spát nechtěla a pak najednou chuť byla.
@Lynette
Už jsme to vyřešily.
Dcera nepojede a s klukem jí dovolím se stýkat v mé přítomnosti.
@Lynette píše:
No já bych to viděla tak, že bych jí pustila s tím, že na sebe musí dávat pozor, že mi musí slíbit že tam nebude zkoušet žádné drogy, dala bych jí nabitý mobil s tím, aby kdykoliv zavolala kdyby něco. Dala bych jí kondomy a postinor a pak bych celou noc nespala jak bych byla vynervovaná.Na řeči typu že s ním spát nechce bych nedala, já jsem taky kolikrát s dotyčným spát nechtěla a pak najednou chuť byla.
Každý to má nastavené jinak, ale než bych pouštěla patnáctileté dítě s kondomy a Postinorem(!) na koncert a pak byla celou noc vynervovaná, tak bych ji raději nepustila vůbec. Koncerty budou i za rok nebo za dva. S touhle výbavou jako bych jí rovnou říkala - běž a vyspi se s každým klukem, který si řekne.
@Lynette píše:
No já bych to viděla tak, že bych jí pustila s tím, že na sebe musí dávat pozor, že mi musí slíbit že tam nebude zkoušet žádné drogy, dala bych jí nabitý mobil s tím, aby kdykoliv zavolala kdyby něco. Dala bych jí kondomy a postinora pak bych celou noc nespala jak bych byla vynervovaná.Na řeči typu že s ním spát nechce bych nedala, já jsem taky kolikrát s dotyčným spát nechtěla a pak najednou chuť byla.
Tohle si přečti, až budeš mít skutečně doma patnáctiletou holku ![]()
@me56h píše:
@Lynette
Už jsme to vyřešily.
no, jestli je to ale v přítomnosti matky bude bavit, se stýkat
@me56h píše:
@Lynette
Už jsme to vyřešily.
to ji budeš vodit a vyzvedávat ze školy? ![]()
tedy nechci ti brát iluze… mám 17-ti letou dceru a co se od té dozvím, že se děje mezi jejími vrstevníky dejme tomu od 14-ti… dost často lapám po dechu ![]()
My bydlíme kousek od školy a mám přístup k jejímu rozvrhu, takže jestli přijde později, tak bude mít „výslech“ ![]()
Já na tom teda nevidím nic špatného a dcera neprotestuje ![]()
@me56h opravdu, zas to nepřejháněj…chtělo by to tu zlatou střední cestu ![]()
A co je jako zlatá střední cesta?
Navíc jak jsem řekla, dceři to nevadí.