Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nafrněná píše:
mám stejnou zkušenost… jsem ráda za svou maminku
ja mela bohuzel zakazy a prikazy holt mama pani ucitelka a uzkostlivej tata. a k nicemu dobremu to nevedlo.
@aspagi ahoj, jak je
jinak mám podobnou zkušenost, né teda z domova…mám supr rodiče, ale od kamarádky vyrůstala sama jen s mámou a babičkou a byla držená dost zkrátka, když se pak utrhla, tak to bylo něco teda ![]()
@brumdinka ahoj blbe svinucha angina na me vletela malej chodi uz do skolky tak to vsehno schytavam plnou palbpu vsechny ty bakterie
jinak za chvilku nam zacina semestr a snad to stastne dokopu ke statnicim ![]()
@me56h Ano, divam se na to z pohledu toho ditete, on je totiz dulezity i jeho nazor a postoj. Alespon by ta komunikace mela byt oboustranna a ne zakazat a hotovo. A v tomhle pripade at zakladatelka o par mesicu pozdeji nezaklada diskuzi „Dcera mi lze a tajne se schazi s klukem“. Protoze tohle ani nema jak jinak dopadnout
No nic, tady uz se zdrzovat nebudu, v takovychhle diskuzich je lepsi radsi „neradit“, i kdyz byla zalozena proto, aby ostatni poradili
Prenecham to moudrejsim a zivotem vzdelanejsim, v dobrem ![]()
Popravde jelikoz jsem v jejich veku byltaky a vim jaka je dneska spolecnost kor v praze neriskoval bych to tam je to pro holku nebezpecne i kdyz ji je 20
Tak koukám, jak se za pár dní otočila diskuse, z prvního příspěvku, kdy máma přemýšlí, že by mladou pustila přes noc do Prahy až do situace, kdy má v plánu jí kontrolovat na cestě ze školy, aby se náhodou se šamstrem nemohla na pět minut potkat osamotě.
Zakladatelko, u patnáctileté holky si zahráváš s ohněm, takovýhle extrém - vydrží to pár měsíců a pak zdrhne
a budeš si za to moct nadávat tak akorát sobě.
kompromis ti nic neříká? Holce je patnáct a né deset.
Takže chápu, že ses rozhodla nakonec Prahu zrušit, ale co přesně očekáváš od toho, že jí sem tam nepustíš ani do kina, po nákupech, na sport? Myslíš si, že když jí kluka zakážeš, že se s ním nesejde? Začne zapejkat něco jiného, co jí laskavě dovolíš…třeba školu ![]()
Ach jo… Vy si prostě musíte rýpnout.
Moje máma byla taky přísná a jsem za to dnes ráda. Jen bývala trochu naivní, já naopak vím, že v mládí jsem mamce dost lhala a vím, že dcera nemusí být tak hodná, jak vypadá.
O všem jsem ji poučila, o bezpečnosti, o ochraně… Ale maminky starších dětí určitě ví, jak to vidím. Nevidím z ní (za tři roky dospělého) puberťáka, ale svou malou holčičku, kterou musím chránit.
Na školu dlabat nebude, studium ji baví.
Jen jsem zjistila, že ten kluk je docela lempl a nezvládal gympl, mám trochu strach, že ji „stáhne s sebou dolů“.
@me56h promiň ale proč mám z tvého posledního příspěvku pocit, že všechno je ale uplně jinak
aneb uvědom si, že tvoje dcera už opravdu dávno není ta maličkatá holčička na druhou stranu není ani dospělá, takže by to chtělo přijetalnej kompromis tzn. Praha ne, to ostatní ano, fakt jí hlídat na každým kroku je přes čáru…
Já jí toho dovlím celkem dost, myslím, že jsem vstřícná matka. Ale dávám si sakra pozor, co opravdu dělá a většinou (když nemůžu já) pošlu někoho známého, ať na ni dohlíží. Což mi přijde fér, Ostrava není bezpečná.
Fakt si myslím, že dovolím hodně. Třeba mi říkala, že rodiče její spolužačky mají facebook jen proto, aby kontrolovali, co tam píše a jestli si moc nedopisuje s klukama.
@me56h jen taková vsuvka víš něco o tom jak funguje FB, co vidíš co nevidíš o profilech, zabezpečení atd… evidentně moc ne, jinak bys něco takovýho nenapsala…
@me56h Držím pěsti, je to fuška dovést ty hady do dospělosti bez větších úhon:-))Nebude to z tebou tak špatné, když jsi uvažovala o tom koncertě, jiní by jí to zarazili rovnou. ![]()