Dcera je strašně divoká, má 2,5 roku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36009
31.1.16 21:12

Mám doma stejný. Pořad skáče i u oblékání, nají se leda u pohádky. Občas mám pocit, že je snad hluchá, absolutne nevnímá co ji říkám, takže většinu dne jecim. Teď týden je to horší snad ještě vic, dneska behala nahá po bytě, my už obleceny, tak jsem ji za dveře vystrcila nahou že jdem a najednou, že se teda oblikne, že je tam zima :mrgreen:
Teď už zvyšuje hlas i manžel a to je ultra flegmatik. Odpoledne jsme jeli do herny, litala tam úplně nadšená a večer odpadla a je klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.1.16 21:13

@nico2 Mám takových několik ve třídě…Dvou a půl leťákovi fakt nevysvětlíš…šetři nervy a slova…„Jdem se oblíkat!“…Dítě popadnu a obleču…kdybych nad ním měla stát a úkolovat, tak nikam neodejdem. Nebo čekat až se SAMO oblékne… :mrgreen: :mrgreen:
Postupem času zjistí, že nebude žádné lítání po šatně, válení po zemi…ale chvíli to trvá. To samé u jídla…sednu k němu a nedovolím vstát. Pokud jich mám víc, dám je k jednomu stolu…Teď se jí a tak sedíme. Nemůžu nechat běhat několik dětí po třídě během oběda. Co ostatní??? Nechceš jíst? Ok…ale sedíš a čekáš. Bohužel to jinak nejde.Ve chvíli, kdy první děti dojí a odnášejí talíře, může jít i „aktivec aktivní“
Tyto děti se musí pomalu zklidňovat…nejde je jen „respektovat“ ve stylu: dělej si co chceš! Co ve škole? Co si tam učitelka počne?
Na diagnozy typu ADHD je šíleně brzo…toto se ztěží určuje v předškolním věku, s větší jistotou až ve škole…(školním věku)
Takže bych zatím operovala s tím, že je „zdravá“…jen živá. A pomalu jí zklidňovala. Mně to trvalo 3-5 měsíců…teď už většina „aktivců“ sedí u oběda a obléká se bez válení a pobíhání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
31.1.16 21:18

Taky máme doma podobně divoké dítě, teda vlastně dvě, jedno horší než druhů… To co popisuješ mi ještě nepřijde ani nijak hrozné, měla bych radost že je tak veselá, že si zpívá, to je pěkné.. :) Užívej si to dokud si jen prospěvuje a buĎ v klidu, nedělá ti to naschvál, jen ji prostě nebaví poslouchat něco co omíláš pořád dokola, má prostě lepší věci na práci.. :) Žádný spratek to není a školky se taky neboj, ten dětský kolektiv udělá svoje, mluvím z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.1.16 21:20
@nico2 píše:
Je hodne spolecenska. Za 14 dni ji chci zkusit dat do soukrome skolky. Ale uz ted se desim co tam s ni budou delat :oops: Aby to tam fakt nezborila. A aby se tam jeste vic nezdivocila. I kdyz to uz snad ani vic nejde!
Řekni jim to…nezamlčuj. Nejhorší je, když mi rodiče „lžou“…on to nedělá…tohle neznáme…to je reakce na školku…ona mluví…apod. A pak zjistím od jiných rodičů (znají se a navštěvují), že to dítě dělá, že kouše, bouchá, je nezvladatelné, nemluví (citoslovce)…atd. Rodiče se často bojí/stydí…mají pocit, že nezvládli výchovu. Nebo mají strach, že proto bude dítě vyloučené ze školky… Řekni jim to…pomůžeš jim hned od začátku. Budou připravené, nezaskočí je to…nebudou hledat chybu u sebe (reakce na školku).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
31.1.16 21:21

U nás to samé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
31.1.16 21:23
@nico2 píše:
Nekdy mam ale pocit, ze ani to pocitani nevnima. Nekdy vyslovene ceka a zkousi a jak reknu tri tak vylitne a jde to udelat. Treba se oblikat. Nekdy ji u oblikani honim po celem byte, protoze se madam rozhodne, ze budem hrat na schovku

Tak kdyz te zkousi, tak to pocitani je k cemu? Nehon ji. Delej jakoby nic a jen trpelivd opakuj, ze " oblekat se budeme pouze v loznici, az se obleces, muzeme si zahrat na schovku venku…" :think:

• Citovat
  • Upravit
3617
31.1.16 21:28

@weyky počítání do tří u nás fungovalo taky, ale v poslední době když dojdu k 2 myslím že se mě i jí v hlavně honí stejná myšlenka… co budu dělat na 3 :mrgreen: :mrgreen:

mám stejného divočáka a doufám že z toho vyroste :nevim: Nenechám jí dělat co chce, ale zase se snažím zbytečně nezasahovat. Podle mě je rada jediná : VYDRŽET! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
31.1.16 21:33

J8 mám teda doma také divocha. Má 2 roky a v některých věcech se spíše zklidnila… Jak ale řeknu, že se oblékáme a jdeme ven, tak chce dělat dalších 10 věcí. Řekne, že chce dělat něco a než se k tomu dostaneme, řekne už zase dalších 5…
U jídla nevydržela doteď a hlavně nechtěla ani nic jíst. TeĎ klepu, krásně jí.
Co musím teda ale říct, že se mi absolutně neosvědčila rada @SIMONA1234 . Když byla menší, často jsem ji vzala a třeba šla ji obléct nebo něco. Dcera se začala vztekat a já si až za nějakou dobu uvědomila, že jsem ji od něčeho odtrhla… samotné by se mi nelíbilo, kdybych něco dělala a někdo mě beze slova vzal a nezájem. Takže jsem se na to soustředila a vztekání odstraněno..
Jinak si myslím, že s tím člověk asi nic moc neudělá. Já na dceru začala zvyšovat hlas až poslední měsíc a teda vůbec to nezabírá.. tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
31.1.16 21:40
Moc dekuji za nazor. Ted jsme zrovna meli ostrejsi rozhovor s manzelem a vycetl mi, ze jsem na ni moc prisna a ze po ni chci moc veci. Nevim…napr. dcera se uz dokaze uplne sama oblect. S mensi pomoci slozitejsich ukonu. Zapnout zip, dovytahnout puncochace a podobne. Proto v podstate trvam na tom, aby si sedla a sama se oblekla. Ona misto toho treba prave zacne behat a zpivat. Nebo vim, ze uz umi vse sama jist. Kdyz se uklidni a dava pozor, sni sama i polevku bez uspineni. A tak chci aby sedela a sama v klidu jedla. Pro ni je prave tohle uklidneni velky problem. Ma pred sebou talir, zacne jist. Pak mi zacne zpivat pisnicku a tancovat a talir treba prevrhne. Me to rozcili a zacnu na ni pokrikovat, ze ma sedet a ne delat blbosti. Nevim jak to vse nejak popsat. Ale da se rict, jestli po ni opravdu chci svym zpusobem hodne?
@SIMONA1234 píše:
@nico2 Mám takových několik ve třídě…Dvou a půl leťákovi fakt nevysvětlíš…šetři nervy a slova…„Jdem se oblíkat!“…Dítě popadnu a obleču…kdybych nad ním měla stát a úkolovat, tak nikam neodejdem. Nebo čekat až se SAMO oblékne… :mrgreen: :mrgreen:
Postupem času zjistí, že nebude žádné lítání po šatně, válení po zemi…ale chvíli to trvá. To samé u jídla…sednu k němu a nedovolím vstát. Pokud jich mám víc, dám je k jednomu stolu…Teď se jí a tak sedíme. Nemůžu nechat běhat několik dětí po třídě během oběda. Co ostatní??? Nechceš jíst? Ok…ale sedíš a čekáš. Bohužel to jinak nejde.Ve chvíli, kdy první děti dojí a odnášejí talíře, může jít i „aktivec aktivní“
Tyto děti se musí pomalu zklidňovat…nejde je jen „respektovat“ ve stylu: dělej si co chceš! Co ve škole? Co si tam učitelka počne?
Na diagnozy typu ADHD je šíleně brzo…toto se ztěží určuje v předškolním věku, s větší jistotou až ve škole…(školním věku)
Takže bych zatím operovala s tím, že je „zdravá“…jen živá. A pomalu jí zklidňovala. Mně to trvalo 3-5 měsíců…teď už většina „aktivců“ sedí u oběda a obléká se bez válení a pobíhání…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
31.1.16 21:44

Taky hlásím obdobnou „kopii“ u nás doma. občas si říkám, že mě z ní trefí, ale popravdě si taky neumím představit mít doma dítě, co bych ho našla na stejným místě i po pár hodinách.
jo a počítání u nás teda moc nefunguje. jakmile ohlásím počítání, tak dcera začne nadšeně volat „tři, tři“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
31.1.16 21:48
@maffi píše:
Taky hlásím obdobnou „kopii“ u nás doma. občas si říkám, že mě z ní trefí, ale popravdě si taky neumím představit mít doma dítě, co bych ho našla na stejným místě i po pár hodinách.
jo a počítání u nás teda moc nefunguje. jakmile ohlásím počítání, tak dcera začne nadšeně volat „tři, tři“ :mrgreen:
:mrgreen: Poslední věta mě rozsekala :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
31.1.16 21:49
@pralinka2727 píše: :mrgreen: Poslední věta mě rozsekala :mavam:

Jo tak to je pekny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
31.1.16 21:52

@maffi U nás teda funguje, ale ne jako pohrůžka. Já jsem původně odpočítávála třeba na procházce běh přes přechod nebo skok přes louži, pak jsem to začala používat jako donucovací prostředek, při jedna se začne culit a tak ze 70 procent to bere jako povel ke startu na tři dělá co má. Taky je to poděs :D, ale ve školičce si nestěžujou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
31.1.16 21:53
@KristyM píše:
J8 mám teda doma také divocha. Má 2 roky a v některých věcech se spíše zklidnila… Jak ale řeknu, že se oblékáme a jdeme ven, tak chce dělat dalších 10 věcí. Řekne, že chce dělat něco a než se k tomu dostaneme, řekne už zase dalších 5…
U jídla nevydržela doteď a hlavně nechtěla ani nic jíst. TeĎ klepu, krásně jí.
Co musím teda ale říct, že se mi absolutně neosvědčila rada @SIMONA1234 . Když byla menší, často jsem ji vzala a třeba šla ji obléct nebo něco. Dcera se začala vztekat a já si až za nějakou dobu uvědomila, že jsem ji od něčeho odtrhla… samotné by se mi nelíbilo, kdybych něco dělala a někdo mě beze slova vzal a nezájem. Takže jsem se na to soustředila a vztekání odstraněno..
Jinak si myslím, že s tím člověk asi nic moc neudělá. Já na dceru začala zvyšovat hlas až poslední měsíc a teda vůbec to nezabírá.. tak nevím..

Kristy…a tys jí neřekla, že jdete ven? Nepřipravilas jí na to? Pak to chápu…ale pokud udělám to, že dítěti řeknu, aby si dohrálo, že jdeme ven…namotivuju ho vycházkou, hřištěm…tak prostě jdeme. Nechce se oblékat a místo toho dělá blbinky? Tak ho nechám dělat další hodinu blbinky a budu čekat? :mrgreen: A ve školce co? Učitelka si sedne v šatně a počká, až se dítě poválí po zemi…vyběhá po chodbě…zatancuje…???
Nechce se oblékat a já potřebuju jít ven…obléknu dítě a jdu. Tečka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
31.1.16 21:54

@nico2 No podle toho co si teď popsala, jo chceš toho po ní moc… :lol: Je jí dva a půl, prostě ti ještě vylije spoustu talířů, soustředění se musí naučit, neber to jako urážku nemyslím to zle, ale zníš jako policajt.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí