Děti a jejich hodnoty

853
27.1.16 10:21

děti a jejich hodnoty

Holky,
dcera chodí do čtvrté třídy. Včera se mi svěřila, že je jediná ze třídy, která nemá dotykáč. Pak ho nemají ještě asociální děti. Kamarádky s ní přestávají pomalu kamarádit, protože nezná hry a nemá dotykáč. Obklopují se kolem holčičky, kterou dříve ani nemusely. Ted dostala k Vánocům nějakej,,fakt dobrej" dotykáč a všichni za ní prý lezou. Dcera poslední dobou často sedí sama ( navíc sedí i v lavici sama) a nemá si s kým povídat. Jedna kamarádka se jí dokonce pomísvala, že hry nezná a šla to,,roznést" po celé třídě ( Víte, že… nezná Angelu?) Dcera na dotykáči nelpí, ale samozřejmě by si ho přála, když ho mají všichni.
Má obyčejný mobil. Já nad tím neustále ted přemýšlím. S manželem jí dotykáč koupit můžeme, ale mně se to příčí. Na druhou stranu jí nechci ublížit, aby nebyla outsidrem. tím už možná trochu je. Vždy jsem chtěla vychovat dceru tak, aby nebyla povrchní. Dcera je hodně citlivá, neumí se moc bránit ostatním, neví jak zareagovat.Je hodná, možná proto není až tak,,zajímavá" pro ostatní. Má pár kamarádek, ale tu pravou, která by nezneužívala její povahy zatím nemá. Je mi jí líto.
Prožívá někdo něco podobnného? Pře se ve mně, zda jí dotykáč koupit. Jen pro to s ní pak začnou kamarádit? Sakra!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6638
27.1.16 10:28

Ty jo to uplně chápu, že se ti příčí koupit dotykáč jen aby se zařadila, já bych asi udělala maškarní večírek, ať si pozve nějaké kamarádky a vymysli nějaké hry, mobily zakázány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995

Nemám zkušenost s mobilem, ale já měla něco podobnýho. Bylo to ještě v dobách kdy si děti chodily hrát po škole ven. Já měla od rodičů dovolený být jenom v okruhu kolem našeho domu, ale ostatní kamarádky mohly i dál, takže já sama seděla na hřišti, kam jsem mohla a ostatní si hráli spolu jinde, kam jsem nemohla. Trvalo to nějakou dobu a pak jsem naše ukecala. Tvojí dceři bych mobil koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142

Co děláš je z tvého přesvědčení a vychází z tvého pohledu na svět. Já to vidím stejně a svádím stejné souboje a vždy si říkám, že musím ustát rozhodnutí hlavně před sebou, názor druhých je mi pak jedno… Na druhou stranu, přeceňovat něco tak pomíjivého jako je mobil, stojí to za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.1.16 10:29

Naší dceři je 12 a vždycky byla taková uzavřenější, těžko se skamarádila, není ta, co někoho osloví jako první.
Ač se mi to docela příčí, snažíme se aby byla takzvaně „in“ - telefon, přiměřené oblečení atd. Takhle napsané to vypadá hrozně. Prostě je pro ni jednodušší navazovat kontakt, když takzvaně nevybočuje.
Nemusí se mi to líbit, můžu s tím i nesouhlasit ale to je tak asi všechno. Prostě to tak mezi dětmi chodí a zrovna moje dcera není z těch, co by toužili jít proti proudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
27.1.16 10:29
@suricata píše:
Ty jo to uplně chápu, že se ti příčí koupit dotykáč jen aby se zařadila, já bych asi udělala maškarní večírek, ať si pozve nějaké kamarádky a vymysli nějaké hry, mobily zakázány.

Budou o tom 2-3 dny mluvit a pak se situace vrátí zpět. :nevim: navíc můžou ty holky jít za ty představitelky her, které dcera zakladatelky nezná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
27.1.16 10:31

Hm, hm, blbý období. Věřim, že ze všech těch dětí vyrostou fajn lidi. Jen musej přečkat tohle porovnávací materialistický období. Achjo, taky z toho mám jednou obavu.
S telefonem neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

@aterka řeším v sobě něco podobnýho, dcera je teda teprve v první třídě, ale už te´d poslouchám, že nemá tablet a telefon… nejde o to, že byhom jí to nemohli pořídit, a le já nechci. chchi, a by běhala venku a ne seděla u tabletu, a hrála nějaký poblbaný hry.. naštěstí bydlíme na vesnici a chodí do mlainký školy, kde ty děti nejsou tolik zkažený a ještě pořád hrajou Umbaj vary vary vasimbo a skáčou přes gumu, choděj do skauta a tak.. ale mám strach, co bude na drihém stupni, až půjde do normoš velký školy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142

@ivašot. Není to ale trochu medvědí služba? Vždyť jí fakticky „kupujete“ pozornost. Neber zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
27.1.16 10:32

Já nevím, když už mobil má, jaký je rozdíl v tom, když bude mít dotykáč? Normální mobily stejně časem ani nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
27.1.16 10:32

Já bych ji dotykáč koupila. Sama časem pozná, že v tom pravé přátelství nevězí. A v tomto duchu ji to i s předáním dotykáče vysvětlila a dále vysvětlovala. Dceru bych nenechala vystavovat tak nepříjemnému a nepřátelskému tlaku okolí.
Zažila jsem to ve školce s oblečením. Byla to normální přenesená šikana rodiče. Takže zkušenost mám docela velkou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
27.1.16 10:36

@aterka A co jsou asociální děti? Kolik jich je? Pokud to neznamená sex, drogy atd., neskamarádila by se spíš s nima?
Jako jestli náhodou „všichni“ není pět zámožnějších kámošek, co označí zbytek třídy za „socky“… :think:
Jinak se se zájmem poučím, tohle téma mě do budoucna taky trochu straší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.1.16 10:36

Čím dříve pochopí, že její hodnota není v tom co vlastní, jaké má oblečení a hry na mobilu, tím líp pro ni. Možná bys mohla promluvit i s dcerou, jaký má na to pohled, třeba tě překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
27.1.16 10:37
@Moucharda píše:
@ivašot. Není to ale trochu medvědí služba? Vždyť jí fakticky „kupujete“ pozornost. Neber zle…

Kupujeme pozornost i tak se to může brát. Ale zase na druhou stranu proč jí kupovat telefon za který se jí budou posmívat, když nemusíme. Takhle se dá třeba s někým do řeči jen kvůli telefonu, prolomí se prvotní ostych a stanou se z nich kamarádky :nevim: Tím, že bych z ní v těhle věcech dělala outsidera, určitě nezlomím její uzavřenou povahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
27.1.16 10:40

Ja bych ho taky koupila. I kdyz to treba nekdo vnima jako kupovani pozornosti, ale ona dennodenne chodi do skoly, kde to ma tezky. Ja si tim prosla dva roky, probojovala jsem se tim. Ano, neco mi to dalo, ale to nemeni nic na tom, ze to byly dva hnusny roky, kdy jsem nesnasela chodit do skoly. (U mne to nebyla otazka penez ani niceho hmotneho, ani jsem to mamce moc nerikala, protoze jsem vedela, ze by ji to hodne trapilo.)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML