Dcera má problém ve škole kvůli stávce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2695
10.2.19 09:50

U nas ve skole se stalo neco podobneho, ale videla jsem i tu druhou stranu..ze strany nasich studentu to totiz neprobehlo vubec fer, proto kvuli tomu pak take meli potíže. Dutky jsme tedy nerozdali nikomu, ale probehlo nekolik moderovanych diskuzi jidelna-vedeni-studenti, plus rozhovory s vychovnym poradcem. Snad si z toho odnesli, jak lze situaci resit lepe. Tady mi take chybi informace o tom, jak to ze strany vasi dcery cele probehlo…takže nelze soudit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
10.2.19 09:51
@Anonymní píše:
Nic drastického, prostě v 1 den téměř nikdo nepřišel na oběd, vzhledem k tomu, že se potraviny/suroviny nakupují dříve než sen dopředu, tak už byly nakoupeny a nevyužity.

a to očekávala že se něco změní? Efekt bude nulový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695

tak to nevím jak bych řešila
je se zeptám co se jí nelíbí na koprový omáčce s vejcem to přeci vegetariánské je ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054

Myslím,že stím nic neuděláte,je to „služba státu“,to je jako by ti nevyhovoval kiosek,prostě tam přestaneš chodit.Důtku bych si nechala a byla na ní pyšná (na dceru),v životě se neztratí.Můj syn také neustle pořádá petice,chodí též na 8leté gymnázium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Náměsíčná píše:
Ale zaplacený to měli ne?

Neměli protože si den předtím odpoledne oběd odhlásili, což umožňuje řád jídelny

• Citovat
  • Upravit
32158
10.2.19 09:52

Tak pokud to ředitel neřeší, tak bych to hnala výš. A chtěla bych vědět, jak šikanovala pracovníka školy? Tím, že odmítá jíst obědy, když je nevaří jak mají? Když už to došlo tak daleko, má podporu i u učitelů, tak bych to jen tak nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
10.2.19 09:53
@Anonymní píše:
Neměli protože si den předtím odpoledne oběd odhlásili, což umožňuje řád jídelny

A čím tedy mela sikanovat zamestnankyni jidelny??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 09:53
@ka2ka píše:
tak to nevím jak bych řešila
je se zeptám co se jí nelíbí na koprový omáčce s vejcem to přeci vegetariánské je ne?

Ano vegeterianske to je, ale prijde mi směšné dát na obě čísla téměř stejný oběd

• Citovat
  • Upravit
3998
10.2.19 09:54

Dceru bych podpořila. Obrátila bych se na zřizoatele školy. Tak jak akci popisuješ mi přijde neadekvátní jí hodnotit jako šikanu konkrétního pracovníka, nemá to logiku. Jinak u nás se tohle hodně řešilo přes žákovský parlament a na chvíli se to s jídelnou a výběrem vege jídla zlepšilo. Za mě je dcera sympaťanda :lol: , umí lobovat a získat si lidi, je cílevědomá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.19 09:54
@svapi píše:
A čím tedy mela sikanovat zamestnankyni jidelny??

Právěže ničím, ale pravděpodobně nevěděli, jak to klasifikovat, tak to hodili do tohoto pytle

• Citovat
  • Upravit
27695
10.2.19 09:55
@Anonymní píše:
Ano vegeterianske to je, ale prijde mi směšné dát na obě čísla téměř stejný oběd

asi jsem divná mě to směšný nepřijde, tohle si snadno obhájí mají dvě jídla na výběr mají, je jedno vegeriánské je :think: tohle je ze strany jídelny šalamounské řešení takže těžko si můžou stěžovat že něco nedodrží, i když teda chápu že to je fakt divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
10.2.19 09:55

Pokud za tou stávkou stojí hodně rodicu a učitelů, trvala bych na společné schůzce s vedením školy a jídelny. Vysvětlit, za co ta dutka je. Trvat na zlepšení jídelny. Kdyby to nepomohlo, obrátit se na zřizovatele školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.2.19 09:56
@Anonymní píše:
Je to čerstvá záležitost z minulého týdne, tak kdy dřív jsme to měli řešit.
Na jídelnu přišlo spoustu stížností a žádostí, ale ředitel je k tomu lhostejný

Tak asi ji nepřestalo chutnat minulý týden ne :roll: pokud je tolik lidí dlouhodobě nespokojeno, tak by mi místo stávky přišla lepší možnost vyvolat schůzku s ředitelem. Neříkej mi, že když se tam sejde většina rodičů a kantorů jak říkáš, že to nebude řešit. Tohle mi přijde jako zbytečná revolta, mělo to určitě i jiné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.2.19 09:57
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, řeším teď problém a zajímá mě váš názor.
Moje dcera ve škole uspořádala stávku studentů vůči jídelně. Důvod byl ten, že úroveň jídla za poslední pololetí rapidně klesla. Mají na výběr ze dvou obědů a stává se že např. 1-koprovka s masem a 2- koprovka s vejcem, což mě osobně přijde přinejmenším úsměvné. Další věc je, že přestože 2 by měla být vždy vegetariánská, často do ní strčí slaninu, šunku, uzené… moje dcera je vegetarián a často si tak oběd ve škole nemůže dát. Škola (osmilete gymnazium) má 720 žáků a z toho je 65 vegetariánů nebo veganů. Tak moje dcera udělala plakatky, událost na fb a zapojilo se více než 650 z 720 studentů.
Vedoucí jídelny si šla stěžovat řediteli školy, a ten mé dceři udělil důtku ředitele za šikanu pracovníka školy.
Já stojím za svou dcerou. Již se na mě obrátili i další rodiče s vyjádřením podpory a podepsali proti teto důtce petici, avšak bezvýsledně.
Za moji dceru se postavila i většina kantorů.
Teď nevím co mám dělat, jestli jí mám nechat dat důtku nebo to hnát výš. Co si o této situaci myslíte? :zed:

Záleží jak „stávka“ probíhala. Za samotnou stávku by dutku dostat rozhodně neměla, naopak bylo by to potlačování svobody projevu. Pokud to ovšem dcera neukocirovala- což se klidně mohlo stát v tom davu a někdo z žáků to přehnal, pak by se to za určitých situaci dalo jako šikana hodnotit a pak je na zvážení jestli byla dutka oprávněná. Takže pokud si myslíš, že je dcera v právu a všechno proběhlo v klidu, slušně a korektně, tak ji podpor a bojuj za ni. Pokud to opravdu zašlo daleko, šla bych s dcerou za ředitelem a kuchařku, aby dcra vysvětlila o co jí šlo a omluvila se za to, že to nedopadlo nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.2.19 09:58
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, řeším teď problém a zajímá mě váš názor.
Moje dcera ve škole uspořádala stávku studentů vůči jídelně. Důvod byl ten, že úroveň jídla za poslední pololetí rapidně klesla. Mají na výběr ze dvou obědů a stává se že např. 1-koprovka s masem a 2- koprovka s vejcem, což mě osobně přijde přinejmenším úsměvné. Další věc je, že přestože 2 by měla být vždy vegetariánská, často do ní strčí slaninu, šunku, uzené… moje dcera je vegetarián a často si tak oběd ve škole nemůže dát. Škola (osmilete gymnazium) má 720 žáků a z toho je 65 vegetariánů nebo veganů. Tak moje dcera udělala plakatky, událost na fb a zapojilo se více než 650 z 720 studentů.
Vedoucí jídelny si šla stěžovat řediteli školy, a ten mé dceři udělil důtku ředitele za šikanu pracovníka školy.
Já stojím za svou dcerou. Již se na mě obrátili i další rodiče s vyjádřením podpory a podepsali proti teto důtce petici, avšak bezvýsledně.
Za moji dceru se postavila i většina kantorů.
Teď nevím co mám dělat, jestli jí mám nechat dat důtku nebo to hnát výš. Co si o této situaci myslíte? :zed:
Řešila bych to na městském úřadě, tuším, že ti budou zřizovatelem školy. Nebo krajský úřad, magistrát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí