Dcera nedodržuje pravidla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5425
5.1.18 16:45
@hapolda píše:
tak samozrejme ty jsi rodic a ty “vychovavas” tudis na trestu se musi domluvit oba. On navrhne na zadek, placni mu ale s tim ze to neni moc adekvatni a domluvte se na dalsim ;) ale z tveho prispevku citim ze umis s ditetem komunikovat narozdil od zakladatelky :?

Já mu na zadek dávat nechci vůbec, protože je to celkem hodné dítě. To bych praktikovala na zme.tka, což on není. Jen si prostě vybírá tresty které jsou mu ku prospěchu, případně nejsou dostačující. A dávat mu na zadek a pak mu říct že si musí vybrat ještě jeden trest, to je přece nesmysl. Hloupost. Trest má být jeden. Je hodně upovídaný a snaží se ze všeho vykecat, takže musím být trpělivá a zachovávat klid, což je nadlidský výkon, ale nedá se nic dělat. Každý dítě má svý hranice, něco, co je pro něj trest. U mýho syna praktikuju několik spolehlivých trestů. Například zákaz stavebnic (jeho 100% závislost), povinnost sedět (prostě mu řeknu že musí hodinu sedět, je to forma dřívějšího trestu klečení v koutě), zákaz vaření a chemických pokusů (jeho další závislost), a když je to velký průšvih (např když holce nafackoval), tak dostane na zadek a jde na samotku (do pokoje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
5.1.18 16:46
@Wani píše:
Z toho, že ho má jednou denně vyvenčit devítileté dítě usuzuješ, že nemají čas se starat o psa a o dítě? 8o Z toho tady dělat případ pro sociálku :roll:

Tak neporizuj: si psa, kdyz ho nem cas vyvencit. Z popisu jsem pochopila, ze je pro zakladatelku prohlem vyzvednout dite z druziny… Tak nevim, co si o tom myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
5.1.18 16:46
@Wani píše:
Z toho, že ho má jednou denně vyvenčit devítileté dítě usuzuješ, že nemají čas se starat o psa a o dítě? 8o Z toho tady dělat případ pro sociálku :roll:

To asi není jen z jedné věty, ale z celého zakladatelčina projevu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
5.1.18 16:47
@Moise píše:
To asi není jen z jedné věty, ale z celého zakladatelčina projevu :nevim:

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
5.1.18 16:51
@Wani píše:
@problemova píše:
@Moise záleží jak dlouho má vyučování, běžně cca hodinu, nejdýl 3 hodiny, když má vyučování jen dopoledne. Proto má, ale mobil, aby mohla s čímkoliv volat a kdyby měla opravdu problém jsme schopní za ní přijet a pomoct. Prostě má jen vyvenčit psa, posvačit a udělat úkoly… nic víc.

Jako sorry, ale 3hodiny je na 9tilete dite proste dlouho, na muj vkus.
Dela to ja me dojem, ze na ni nemaj cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
5.1.18 16:55
@Lama Lama píše:
Jako sorry, ale 3hodiny je na 9tilete dite proste dlouho, na muj vkus.
Dela to ja me dojem, ze na ni nemaj cas.

Mně to moc nepřijde, dcera nechtěla do družiny, a děcka ve 4.třídě končí dost často kolem 1 hodiny, rodiče pracují obvykle minimálně do 3 :nevim: Nemít čas na dítě si teda představuji jinak. A stojím si za tím, že devítileté zdravé dítě dokáže na 5 min vyvenčit psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
5.1.18 16:57

@Lama Lama Ale ona ji nevyzvedává, holčička chodí domů sama. To zakladatelka psala hned v úvodním příspěvku.

• Citovat
  • Upravit
81481
5.1.18 16:58
@Wani píše:
Mně to moc nepřijde, dcera nechtěla do družiny, a děcka ve 4.třídě končí dost často kolem 1 hodiny, rodiče pracují obvykle minimálně do 3 :nevim: Nemít čas na dítě si teda představuji jinak. A stojím si za tím, že devítileté zdravé dítě dokáže na 5 min vyvenčit psa.

To jiste. Ale nevidim problem, kdyz to zazdi. Tak mu to pripomenu. Nebo bude mit jinou povinnost, na kterou muzu dohlidnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
5.1.18 16:59

Holky, jak tady píšete, že družiny máte jen do třetí třídy nebo že DÚ jsou tam zakázané, dost mě šokujete. Nejsem už v Česku, ale mám tam příbuzné, kamarádky atd., tak jsem dvěma napsala a obě mi potvrdily, že u nich ve škole družina až do páté třídy, tedy celý první stupeň a DÚ dělat si s družinářkami je zcela normální a i žádané, že nejen děti, ale i rodiče o to požádali a vše v pohodě, žádný problém. Jen si je tam děti dělají dobrovolně, ne povinně.

• Citovat
  • Upravit
81481
5.1.18 17:00
@leisa píše:
@Lama Lama Ale ona ji nevyzvedává, holčička chodí domů sama. To zakladatelka psala hned v úvodním příspěvku.

Ale ostatni javrhovali jako reseni druzinu. A to je pro zakladatelku prave problem. Tak pocitam, ze proste nezvlada vyzvedavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
5.1.18 17:00
@Lama Lama píše:
To jiste. Ale nevidim problem, kdyz to zazdi. Tak mu to pripomenu. Nebo bude mit jinou povinnost, na kterou muzu dohlidnout.

Ale ona to zazdí a zalže o tom, když se ji rodiče ptají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.1.18 17:02

@problemova ano máme doma naprosto stejného ignoranta. Je mu všechno jedno. Má pouze pár povinností.
1 v sobotu si vysát pokoj
2 chodit s košem ( tak 3× do týdne) asi 20m na dvůr
3 Krmit svoje Osmáky
4 uklidit si špinavé prádlo do koše ( na každém patře máme koš na prádlo)

Automaticky má dělat pouze bod 3 a 4 a stejně to snad ještě nikdy bez připomenutí neudělal.
A nezvládá z toho naprosto nic. Vše udělá až po třech napomenutích když na něho zařvu.

Druhý o dva roky mladší syn zvládá vše naprosto bez problémů a sám, protože ví že nám to udělá radost.

Příspěvek upraven 05.01.18 v 17:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
5.1.18 17:03
@Wani píše:
Ale ona to zazdí a zalže o tom, když se ji rodiče ptají. :nevim:

Tak proc? Asi ze strachu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
5.1.18 17:04

@kontramatka souhlasím s tebou. Vidím to úplně stejně. Rozumná ženská!

@problemova četla jsem diskuzi a raději se k tobě holka zlata nebudu ani vyjadřovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.1.18 17:04
@leisa píše:
Holky, jak tady píšete, že družiny máte jen do třetí třídy nebo že DÚ jsou tam zakázané, dost mě šokujete. Nejsem už v Česku, ale mám tam příbuzné, kamarádky atd., tak jsem dvěma napsala a obě mi potvrdily, že u nich ve škole družina až do páté třídy, tedy celý první stupeň a DÚ dělat si s družinářkami je zcela normální a i žádané, že nejen děti, ale i rodiče o to požádali a vše v pohodě, žádný problém. Jen si je tam děti dělají dobrovolně, ne povinně.

u nás je družina do 16h a úkoly se tam dělat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí