Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tanga jsou out nebo na svádění?
Úplně normální prádlo jako každé jiné, nedivím se, že se holce líbí a aby nosila ve 14ti s obrázky…tak to bych si taky koupila jiný. Nechce před holkama být out..a tak má prostě tanga. Vůbec bych to nehrotila.
Já bere tanga jako naprosto pohodlné spodní prádlo. Nemám ráda tři šňůrky to ne, ale jsou opravdu i pohodlne, když si vybere správné. Nechala bych ji je, vždyť už je to slečna ![]()
Jooo a někdo tu psal, že tanga už nejsou dlouho in tak to nevím kde to paní vzala. Možná ty tři šňůrky jsou už mimo.. Ale klasická tanga jsou podle mě pořád nejvíc nošené prádlo. Co si vezmete pod upnutou sukni nebo kalhoty? Bombardaky?
@Takyjedna píše:
Souhlasím s ostatními. Ale je to zvláštní, už se pár let nenosej.
Ja je nosim bezne, chlapovi se to libi
No nevím, já kdysi v tom věku dělala sportovní aerobik a nosily jsme všechny jenom tanga, ono se to nezdá, ale na tancování je to praktičtější. A fakt mě nenapadlo, že bych nima chtěla někoho svádět. A to jsem měla i takový ty jak říkáte, že mají jen 3 šňůrky, tou dobou jsem normální kalhotky ani nenosila a to jsem na sex neměla ještě dalších pár let ani pomyšlení. Sice je to mimo téma, ale pamatuju si, že v tomhle oboru (sportovní aerobik) to běžně nosili i chlapi, což je teda fakt hnus, ale bylo to tak
určitě bych nezakazovala, stejně by si je vzala, to není nic, co by nešlo schovat, spíš si myslím, že zbytečně budete dělat trapný situace mezi váma dvěma, když to s ní budete řešit.
@Adriana35 Píšu za sebe ale pro mě byly na jakýkoliv sport a tanec tanga praktický než klasické kalhotky. Stále je nosím i když už jsem dospělá a chlapovi se to líbí víc jak bombargáky. Já bych v tom nic hrozného neviděla.
@Baccara píše:
Asi budu proti proudu, ale pokud dcera jede na taneční tábor tak ty tanga jsou lepší. Drží na místě a nemusí řešit, že se jí zariznou klasické kalhotky. Já tanga nosím už roky a pokud mám správnou velikost tak to nikde neskrti ani se nezarezavaSpíš se jí zeptej jestli ji jsou opravdu příjemnější než klasické kalhotky
Pokud jsou běžné kalhotky ve správné velikosti, taky se nezařezávají. Jsou i bezešvé. Ale to asi čtrnáctka nechce slyšet, když všechny je mají a jen ona ne. Tak si je koupila. Pro mě nepohodlné a otravné, nikdy bych to na sebe nevzala. Ale holce bych to nezakázala, ať si na to přijde sama. Až se díky šnůrce přesunou bakterie zezadu dopředu, užije si prima mykózu a bude po parádě ![]()
@Adriana35 píše:
Zdravím všechny maminky! Případně i ty, které jimi ještě nejsou
Dcera (14 let) chodí do kroužku disco dance a zítra odjíždí tak jako každý rok, na letní soustředění které pořádají. Probíhá v Jižních Čechách, vždycky se tam moc těší a jako obvykle ji pomáhám s balením, přeci jen potřebuje na 14 dní spoustu věcí. Včera když jsem ji přibalovala nějaké další věci do kufru, všimla jsem si, že v něm má už připravené mimo jiné kalhotky.. a to přesně dvoje na 14 dní. Zbytek jsou totiž tanga, o kterých jsem vůbec nevěděla, že je vlastní a které mají do funkčních kalhotek se svými třemi šňůrkami opravdu daleko. Nemám ve zvyku hrabat se ji ve věcech, ale tohle mě opravdu zarazilo. Kupovala jsem ji troje tanga širšího střihu, s obrázky a to na podzim. Vím, že po nich toužila, říkala, že je nosí holky ze školy na tělocvik, tak jsem ji chtěla udělat radost. Že si pořídila řadu dalších jsem doteď nevěděla a také nevím, co si počít. K čemu je potřebuje, zrovna na tábor? To tam chce někoho svádět? Já sama tento typ prádla nikdy neměla na sobě, ale nepřipadá mi to jako ideální prádlo na sport, nebo celodenní nošení.. Zatím jsem to nijak nekomentovala, jen mi to stále vrtá hlavou.. mám ji to nějak vymluvit? Mám se bát, že se tam chystá někoho svádět, nebo je to jen její pubertální rozmar a měla bych to přejít?
Proc by mela nekoho svadet? Se prece chlubi holky mezi sebou, jake maji super gatky ![]()
Pokud je ma koupene a nosi je, pak nechapu, ze o tom nevis. Ledaze by si je nechala prat u nejake kamaradky, protoze ty s tim, aby je nosila, nesouhlasis ![]()
@Adriana35 já také nosila tanga v tomto věku a všechny mé spolužačky také, nebylo nic horšího, než když byly vidět švy kalhotek v kalhotech ![]()
Nic bych v tom nehledala, podle mě je to normální ![]()
Jen tedy nechápu, to si je pere a suší sama, že o nich nevíš ? ![]()
je to normální, také jsem je v tom věku nosila. jestli nosí přiléhavé oblečení na tancování, tak to chápu ještě víc.
@Russet každý na to má vlastní názor. Jinak mykozu ani nic jiného jsem z těchto kalhotek opravdu neměla. Já osobně bombardaky nesnáším a nosím je max na noc při velmi silne menstruaci.
Nedelala bych z toho kovbojku. Spis bych ji rekla, at si vezme radsi i vic normalnich kalhotek, kdyby neco .
posledních asi třicet let nosím jen tanga a považuju je za normální prádlo
Když si vezmu, že znám holky pod 15 let, co už jsou sexuálně aktivní, tak by mě tanga naprosto nemohly rozházet.
Tanga povazuji za uplne bezne kalhotky (sama nic jineho nenosim, uz mnoho let), protoze nic jineho nesnesu.
Nase mlade nejstarsi (10r.), jela na 18 dni na tabor. Nastesti nema takove starosti, ale to prijde. Zakazovat nebudu, jen poucim, aby to nevyvuhovalo.
Vidim denne ve skole, jak se to muchluje, ocicmava, plazi po sobe, tak mi to neprekvapuje, ze se zapaluji uz lytka (sednaci, osmaci, devataci naprosto bezne). Resila bych antikoncepci.
@Russet píše:
Pokud jsou běžné kalhotky ve správné velikosti, taky se nezařezávají. Jsou i bezešvé. Ale to asi čtrnáctka nechce slyšet, když všechny je mají a jen ona ne. Tak si je koupila. Pro mě nepohodlné a otravné, nikdy bych to na sebe nevzala. Ale holce bych to nezakázala, ať si na to přijde sama. Až se díky šnůrce přesunou bakterie zezadu dopředu, užije si prima mykózu a bude po parádě
Třeba mýho chlapa naprosto odrovnají pěkně střižené krajkové brazilky, než tangáče říznutý mezi půlkama
![]()