DCERY vs MATKY aneb JAK TO MÁTE VY?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Danka48
28.4.23 19:53
@AniNevim píše:
Přesně tak, proto jsem uz kdysi tady psala, ze vidim jako povinnost rodicu privest dite k zajmu o vzdelani, ale uz ne na ruzich ustlat a zbavit vsech vsednich starosti pri studiu.
U me to bylo ponekud originalni: studovat jsem chtela, v rodine se to ode me prirozene ocekavalo, ale nikdo mi nerekl „Pokracuj za takovych a takovych podminek“. Po dokonceni stredni mi bylo nabidnuto zacit pracovat (zadne jine moznosti)… tak jsem zacala pracovat… s tim, ze si za rok nasetrim na zivobyti pri dalsich letech studia… Za rok bylo ticho, nikdo nerekl, ze by mi pomohl, nasetreno jsem mela, ale rozhodne ne tolik, abych poplatila vse… Pak za dalsich par let zacaly vycitky, ze jsem lina a ze jsem nechtela studovat 8o

To je smutné. Zkazili ti život. Mohla jsi mít stipendium a jít až na 2 roky na studium v zahraničí…zaplatilo by se to..

• Citovat
  • Upravit
Danka48
28.4.23 20:02
@AniNevim píše:
@Anna766 tak v teto diskuzi se celkem naznacilo vysvetleni tohoto pristupu - delaji to z nich sami rodice. Deti casto nejsou vedeny k poznavani hodnoty penez…
Smutne, ale „jaky si to udelas, takovy to mas“ - ted to neni na Tebe, samozrejme :palec:

Hodnotu peněz nezjištíš podle míry vděčnosti rodičům, kteří mají že zákona povinnost se starat. Druhá věc je věc pokory, ta neznamená strach z katana, který ti hrozí vyhazovem a nutí k poslušnosti…

• Citovat
  • Upravit
56505
16.5.23 15:57
@Danka48 píše:
Hodnotu peněz nezjištíš podle míry vděčnosti rodičům, kteří mají že zákona povinnost se starat. Druhá věc je věc pokory, ta neznamená strach z katana, který ti hrozí vyhazovem a nutí k poslušnosti…

Zakladatelka sem nechodí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danka48
17.5.23 14:09
@topazio píše:
Zakladatelka sem nechodí. :zed:

A co? Zdraví Jája

• Citovat
  • Upravit
77121
17.5.23 14:15
@Danka48 píše:
A co? Zdraví Jája

také zdravím Jáju, Jájo, zakladatelce je teď cca 33 let, tak už se opravdu nemusíš dojímat nad jejím mládím a studiem - snad už má dávno svůj rodinný spokojený život - je tu spousta nových diskusí s aktuálními problémy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.5.23 14:50
@Danka48 píše:
A co? Zdraví Jája

Ty tu trollíš? Proč odpovídáš na staré diskuze? I přes 10 let. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.5.23 14:51
@stinga píše:
také zdravím Jáju, Jájo, zakladatelce je teď cca 33 let, tak už se opravdu nemusíš dojímat nad jejím mládím a studiem - snad už má dávno svůj rodinný spokojený život - je tu spousta nových diskusí s aktuálními problémy :mavam:

Ona odpovídá na staré diskuze i přes 10 let. Zakladatelky tématů nejsou již ani aktivní na Emiminu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danka48
17.5.23 15:47
@topazio píše:
Ona odpovídá na staré diskuze i přes 10 let. Zakladatelky tématů nejsou již ani aktivní na Emiminu. :lol:

Jj, jsem postrach diskuzí, neberu na nic ohledy a ještě jsem drzá a odmlouvám! :cert:

Ale je fakt že, že diskuze vždycky nějak vygooglim nebo mi naskočí na minimu samy..tak nevím, :think:

Příspěvek upraven 17.05.23 v 15:51

• Citovat
  • Upravit
Danka48
17.5.23 15:48
@stinga píše:
také zdravím Jáju, Jájo, zakladatelce je teď cca 33 let, tak už se opravdu nemusíš dojímat nad jejím mládím a studiem - snad už má dávno svůj rodinný spokojený život - je tu spousta nových diskusí s aktuálními problémy :mavam:

Jj, kde jsou, já jsem odborník na životní situace. :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová