Debora, Dorota, Rebeka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
30.8.21 12:01
@Anonymní píše:
@malákráličice Barbora je časté dost a je to pro mě brambora. :lol: Ale také byla původně ve výběru…

Mám doma Barboru i Teodoru. Paradoxně Barbora je jediná v širokým dalekým okolí, fakt tu jinou nemáme a to beru všechny věkový kategorie. Hodně málo se s tím jménem setkávám. Teodory už se nám tu množí. My jsme s tím přišli první, líbilo se nám, že je to vyjímečný jméno a teď mám strach, aby z toho nebyla tuctovka typu Sofinky…

• Citovat
  • Upravit
669
30.8.21 12:24
@Anonymní píše:
@Slečna Ferka Ano, dříve se to tak používalo…ale třeba zrovna u té Rebeky mi to přijde jako záležitost mé babičky a z mých vrstevníků už to většina nezná, tudíž to nepředá zase svým potomkům. Dorotu i já vnímám jako možnou nadávku, ale spíš ve smyslu Dorota - megera, jako lehkou děvu to neznám.Všem díky za názor. :)

Hele, je to známé pořád…Já jsem z Prahy, nejsem žádná stará generace a Dorota i Rebeka považuji taky za hanlivé. V okolí máme jednu Rebeku, učitelky a děti jí říkají Rebečka (navíc je to fakt macek, tak to fakt). Poslední Debora, za mě taky stejně ošklivý, pardon..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.21 13:26

@Janli jo, v tom máš pravdu… také mi přijde, že to získává na popularitě a to mě trochu odrazuje. A líbila by se mi Barbara… bohužel svátek jen cca měsíc po TP :?

@Salome123 tak v mém okolí lidi Rebeku vnímají spíš jako jméno z Ameriky… hanlivě ne. Já k tomu jménu předsudky nemám, líbí se mi víc a víc. A naštěstí ho nemám s nikým spojené, což je pro mě také důležité.

• Citovat
  • Upravit
12.9.21 00:06

Já mám doma Dorotku a je mi teda dost jedno, jak to vnímají ostatní :) je to krásný jméno a nedokážu si vůbec představit, že by se jmenovala jinak :) ale jsem vlastně ráda, že se nedává často - i to rozhodlo o výběru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
12.9.21 06:46

Tak mne se zakladatelko líbí všechna jména. Nadávku najdeš na každé jméno, tohle bych neřešila. Dorotka, Dorinka, Dori, Beky, Debbie, hezká jména a podle mne i hezké přezdívky. Já bych byla asi za Dorotu nebo Rebeku. Vyberte podle příjmení a na ostatní se neohlížejte, důležité je, co se líbí vám. Lidi si zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 18:55

@VanilkovaMalina je to moc hezké jméno :)
@Violkafiala děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
13010
12.9.21 19:00
@Janli píše:
Mám doma Barboru i Teodoru. Paradoxně Barbora je jediná v širokým dalekým okolí, fakt tu jinou nemáme a to beru všechny věkový kategorie.

jůů máte fakt krásná jména :palec: :palec: :srdce:

ze zmíněných se mi nejvíce líbí Debora, a měla bych cukání dát / a dala bych / Deborah, nějak mi to takto přijde komplet, to jméno

Dorotu úplně nemusím…asi kvůli Dorotě Nvotové, ona je taková kostnatá, zubatá, nohatá, nic jako proti ní, ale jak si jí vizuálně vybavím, tak mi i jméno Dorota přijde takové…kostnaté, hranaté…nesouladné, nelibé
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.9.21 19:28

@Borrealis díky… :oops:

• Citovat
  • Upravit
58
17.9.21 08:56

Ani jedno…když už tak Dora třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.21 12:03
@Anonymní píše:
Jak vnímáte tato jména? Které se vám líbí nejvíce? Příjmení je krátké, české bez písmena R.

Debora a Rebeka mi zní příliš hebrejsky. Pokud jste židovského či křesťanského vyznání, tak směle do toho. :nevim:

S písmenem R se mne více líbí Radana či Růže.
Bez R je krásná Imogen. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.21 12:07

Dorota se mne moc nelíbí, to spíš bych dala českou Bohdanku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 07:11

@Morrígan Ní_Boii Ano, Rebeka je hebrejské, stejně jako třeba Hana nebo Alena… proto náboženství naprosto neřeším. :) Dorota je řeckého původu.

• Citovat
  • Upravit
11565
25.9.21 11:14
@Anonymní píše:
@Morrígan Ní_Boii Ano, Rebeka je hebrejské, stejně jako třeba Hana nebo Alena… proto náboženství naprosto neřeším. :) Dorota je řeckého původu.

No s tím „stejně“ bych teda polemizovala. Myslím, že Hanu si primárně se starozákonní tematikou spojí málokdo, Rebeku nebo Deboru nebo Ester kdekdo (podobně jako třeba u Davida x Izáka). Ale samozřejmě je to na Tobě, na starozákonních jménech není nic špatného… jen ta jejich „image“ v české společnosti opravdu není stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze