Dědeček je toxický člověk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Štofik
2.6.22 22:38
@Anonymní píše:
Dobrý den, řešíme situaci, kdy se z našeho dědečka stal typický toxický člověk. Nic mu není dobré, vše mu vadí, všechny nenávidí, všichni jsou blbí.. vždy je zásadně v opozici, chce se hádat, když s ním člověk nesouhlasí, citově vydírá. Návštěvy se staly utrpením, kdy jsme s manželem naprosto psychicky vyždímaní. Problém je ten, že máme malé mimčo a dědeček ho chce vídat, a to často. Což chápu, ale naprosto jeho návštěvy psychicky nezvládám, mám z něho úzkosti a nespím. Možná mám teď přecitlivělé období, kojím.. ale chci si užívat miminko a to štěstí, né vstřebávat všechny problémy světa. Co mám dělat?

On bude nešťastnej. Není spokojenej se životem, tak brblá a brblá. Buď za ním teď posílej jen manžela s miminem anebo se to musíš naučit filtrovat…anebo se ho snažit naučit vidět svět pozitivněji :oops: :mrgreen: hoden štěstí :lol: :oops: každopádně nenechat se do toho vtáhnout. Změnit téma, říct narovinu že ti ty negace a stěžování nedělají dobře. Chraň se.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
2.6.22 22:42

Lidi maj blbou vlastnost, snažit se za každou cenu zavděčit na úkor sebe. To je blbě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.22 04:01

Postupně se dostávám do fáze péče o tchýni. Zatím tedy ne fyzické, ale spíše v rovině PRIJDTE NA OBĚD, VYTRU TI PODLAHU, OKOPU ZÁHONEK.. je to dost mazec. Pro mě je nejhorší to, že je nutno začít vnímat maminku-tchýni jako další dítě v domácnosti. Bohužel. Jde rapidně dolů, fyzicky i mentálně a to je jí pouhých 66.

• Citovat
  • Upravit
8558
23.6.22 11:32
@Anonymní píše:
To není úplně tak snadné, on potřebuje všechno rozhodovat, organizovat nás, několikrát denně nám volá, kde jsme, co děláme.. u všeho musí být a kontrolovat a začíná nám mluvit do toho, jak budeme vychovávat naše dítě, což je asi to nejhorší.

Opravdu nebrat telefon, neotvírat dveře, neexistuje, aby si osoboval právo vám ničit život. Přestat se stýkat. To se nedá ni dělat - když nechce pochopit, je to jeho problém.
Buďte neústupní, s takovými lidmi nelze mít soucit, protože on nemá ponětí o soucitu s vaším způsobem života.
Nesmíte se nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová