Dědictví - dvě sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14724
7.11.21 18:00

Jak je nám blaze s holým zadkem :D Nic od nikoho nečekám a tak můžu být někdy v doufám velice vzdálené budoucnosti jedině příjemně překvapena :D A mým dětem teda taky radši nic nedám, ať si spíš zachovají dobré vztahy, než hromadí byty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34355
7.11.21 18:02
@Anonymní píše:
To je prave ten paradox - segra zije padesat kilometru. Kdyz mamka neco potrebuje, obraci se na me.
A segre nezavidim, mne je spis lito, ze me ma jako mama „min rada“ nebo vidi segru jako potrebnejsi.
A ohrazuju se proti tomu, ze si delime majetek za zivota. To mamka tu debatu otevrela. Rekla, ze segre pomohla k bytu, takze jeji byt bude muj, at se nebojim. Byl u toho stryc, ktery rekl, ze tim padem da jeho byt segre. A vcera mi volala segra s tim, co jsem popsala v tom uvodnim prispevku.

Ale tohle zavinila vaše máma. Proč dala teď ségře milion, a nedala třeba každé z vás polovinu, s tím, že jednou po ní zdědíte byt a pak se vyrovnáte spolu? Nebo proč si ty peníze prostě nenechala a sama neužila? Ségra ti volá, že ten byt bude mít větší hodnotu než milion, ale polovinu z něj ti nedá že? Takže ve finále se může stát, že ona má milion, a byt udete dědit obě. Prachy a majetek… To je peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
7.11.21 18:02
@Ou píše:
se s tím smiř a nezáviď.

Ale ono je to zakladatelce líto, což je cit, kterému se těžko poroučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
7.11.21 18:05

Mamka ještě žije? Pokud ano, ať na tebe byt přepíše a nechá si tam věcné břemeno na dožití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 18:07
@mamina2017 píše:
Jak míň ráda? Jako milion je víc než byt?

Vis, neni. Ale ten byt budu mit treba za tricet, ctyricet let.. Ted by mi k vlastnimu bydleni spis pomohla pulka z toho milionu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.21 18:09
@divine woman píše:
Zakladatelko a ty bydlíš kde? A segra ten svůj byt pronajímá?

My zijeme v pronajmu. Setrime na vlastni.
Segra ten byt, na ktery dostala plus si vzala hypo, pronajima.

• Citovat
  • Upravit
12651
7.11.21 18:10
@Anonymní píše:
To je prave ten paradox - segra zije padesat kilometru. Kdyz mamka neco potrebuje, obraci se na me.
A segre nezavidim, mne je spis lito, ze me ma jako mama „min rada“ nebo vidi segru jako potrebnejsi.
A ohrazuju se proti tomu, ze si delime majetek za zivota. To mamka tu debatu otevrela. Rekla, ze segre pomohla k bytu, takze jeji byt bude muj, at se nebojim. Byl u toho stryc, ktery rekl, ze tim padem da jeho byt segre. A vcera mi volala segra s tim, co jsem popsala v tom uvodnim prispevku.

Jenže ty z toho musíš strýce vynechat. Pokud jde o mamku, tak nakonec víc dostaneš ty. Její byt má větší hodnotu než milion, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 18:11
@inkakřivák píše:
Pěkně se mi jevite. Nedala bych žádné nic, prachy bych utratila na sebe. A až umřu, tak se třeba porvete. Smutné.

Pozde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.21 18:13
@jessikka píše:
Jenže ty z toho musíš strýce vynechat. Pokud jde o mamku, tak nakonec víc dostaneš ty. Její byt má větší hodnotu než milion, ne?

Ma, ale za tricet let mi bude k nicemu. Navic me mrzi ta segra, ktera mi volala, ze ten byt ma prece vetsi hodnotu nez milion.

• Citovat
  • Upravit
2721
7.11.21 18:15

A když jí navrhneš, ať ti dá teď půl milionu, a ty byty, pokud budou, si, až budou, taky rozdelite spravedlivě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
7.11.21 18:19
@Alriga píše:
Kdyby se takto chovala moje dcera, tak byt prodám a peníze rozfofruju, ať má proč fňukat.Příspěvek upraven 07.11.21 v 17:35

A ty bys fakt dala peníze jen jedné?

• Citovat
  • Upravit
2031
7.11.21 18:21

Já tě chápu, že tě to mrzí, není to fér. Proti mámě bych to ale neotáčela, ta vám rozdělila majetek spravedlivě. Ten nefér je tvůj strýc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 18:25

@Sedmnactnulajedna To bych neudelala. Ja ty penize vlastne ani nechci. Ja ten nechapu, nechapu mamu, nechapu ten segrin telefon. Premyslim, cim jsem se provinila a bojuju s negativnima emocema.
Mamka se me ted ptala, jestli muze prijit na Vanoce - musim se ovladat, abych ji nerekla, at jde k segre… Ja vim, jak blbe to zni, ale hlava mi to proste nebere.

• Citovat
  • Upravit
5130
7.11.21 18:26
@Dobrej_tym píše:
ta vám rozdělila majetek spravedlivě.

Právě že ne. Jedné milión, druhé byt (a to se říká: kdoví jestli). Objektivně to jako nespravedlnost mohou chápat obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22084
7.11.21 18:30
@Dobrej_tym píše:
Já tě chápu, že tě to mrzí, není to fér. Proti mámě bych to ale neotáčela, ta vám rozdělila majetek spravedlivě. Ten nefér je tvůj strýc.

Je to přesně naopak - jak můžeš napsat takový nesmysl, že maminka rozdělila majetek spravedlivě? 8o

Jedné dceři daruje za svého života milion a druhé nic… to je spravedlivé? Dědictví se přece nijak nepočítá, s tím nelze kalkulovat - může se cokoli stát, maminka může o byt během života přijít nebo se ještě rozhodnout úplně jinak, může se stát i to, že svou dceru přežije… cokoli. Byt, který dcera zdědí kdovíkdy a kdovíjestli, pro ni přece v tuto chvíli nemá žádnou hodnotu - jediné spravedlivé řešení by bylo dát za svého života oběma dětem stejně a dědictví ať si rozdělí napolovic po smrti majitelky.

Strýc se do toho vmísil nesmyslně, to je samozřejmé - ale hlavní viník celé situace je maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová