Dědictví - dvě sestry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
7.11.21 20:12
@stinga píše:
mamka není žádný chudák, z vlastní vůle udělala peklo a zlou krev mezi sestrami, když jedné dala milion a druhé v podstatě nic, nějaký příslib holuba na střeše

Ta první do začátku nic nedostala. Kdysi tu byla podobná diskuze, kdy jedna ze sester dostala peníze a druhá nic. Argument byl, že ona už bydlení má. Ale ona si na všechno musela vidět. Ale obdarovaná sestra ne. Nebo jiná diskuze, kde rodiče sypou peníze do bratra, který je neschopný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
7.11.21 20:14
@stinga píše:
mamka není žádný chudák, z vlastní vůle udělala peklo a zlou krev mezi sestrami, když jedné dala milion a druhé v podstatě nic, nějaký příslib holuba na střeše

Holub může uletět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78451
7.11.21 20:18
@Dobrej_tym píše:
Já tě chápu, že tě to mrzí, není to fér. Proti mámě bych to ale neotáčela, ta vám rozdělila majetek spravedlivě. Ten nefér je tvůj strýc.

nerozdělila to spravedlivě, a pokud zrovna nesepsala závěť, což asi nesepsala, tak už vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41588
7.11.21 20:19
@PaníBovaryová píše:
tak když se zakladatelka cítí dotčená, tak nejspíš proto, že byt zůstane akorát ve fázi slibu, než nějakého přepisu. A takové sliby mají tendenci se klidně otočit.
Jediné, co aktuálně teď má je holub na střeše a uražená sestra.

Tak jestli už to zakladatelka s maminkou víc probírala a maminka jí to odmítla přepsat teď, ta tuto informaci jsem přehlédla a omlouvám se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41588
7.11.21 20:22
@stinga píše:
maminka jí ho nechat chce - no to fakt nestačí, pokud to nenapíše v závěti, tak byt zdědí obě sestry rovným dílem, takže jedna bude mít milion a půl bytu, a druhá půl bytu - to je podle tebe spravedlivé??? :zed:

ale vždyť to se dá přece velice snadno vyřešit, pokud maminka chce, že? jen by si s ní o tom musela zakladatelka promluvit a probrat to, ale asi je jednodušší to v sobě dusit, cítiti se ukřivděně. A nevzít si kvůli tomu maminku na vánoce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
7.11.21 20:23
@Anonymní píše:
Vzhledem k anonymu si nebudu brat prilis servitky. Segra dostala milion na porizeni prvniho bytu. Mati prisla, ze tim padem pak byt po ni bude muj. Jenze do toho se vlozil bezdetny matcin bratr, ze kdyz ten byt bude muj, tak jeho byt bude segry. A ted to mezi nama se segrou visi.
Stryc jeste nema ani ctyricet, takze podle segry „kdovi jak to bude se slibenym bytem, stryc se muze jeste ozenit“, ja mam zas problem s tim, ze segra ma byt plus milion. Jsou to vsechno je takovy teoreticky kecy, nikdo se do hrobu nechysta… Jenze me to fakt mrzi. Mamka mohla dat kazde dceri pul milionu. My s muzem setrime jak blazni na zaklad na hypoteku a porad se to zdrazuje. Ty penize by mi hrozne pomohly. Segra pritom ma za muze majitele stavebni firmy, maji obrovsky krasny dum. Jenze ten postavil svagr pred svatbou, tak dostala segra milion, at investuje do sveho.. Ach jo.
Clovek by rekl, ze tady mam narok byt ukrivdena ja, ale ted segra prisla s tim, ze ten byt treba od strejdy nedostane, takze je zvedava jak to bude s tim mamcinym bytem, ze ten ma vetsi hodnotu jak milion. Asi na to ani neni co napsat - ale aspon jsem se vykecala.

Ja bych ti prala abys nakonec nedostala vubec nic. Jsi hrozna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78451
7.11.21 20:24
@Keyllah píše:
ale to je teď, ne? tak to nebylo, když jí ty peníze dávala, ona je asi potřebovala, ne?
Takže tě naštval telefonát sestry, a kvůli tomu, nechceš maminku u sebe na vánoce.
Ta chuděra pomohla jednomu dítěti, když potřebovalo a tobě to chce vynahradit bytem. Ale ty jsi „dotčená“ a nejraději by jsi ji poslala na vánoce k sestře :think: Takže je úplně jedno, jak tě maminka vychovávala, jak se o tebe starala, jak tě má ráda, nic není pro tebe víc než půl mega :think:

ty jsi snad ta „chuděra matka“, když tak vehementně obhajuješ naprostou nespravedlnost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
7.11.21 20:36
@Anonymní píše:
To je prave ten paradox - segra zije padesat kilometru. Kdyz mamka neco potrebuje, obraci se na me.
A segre nezavidim, mne je spis lito, ze me ma jako mama „min rada“ nebo vidi segru jako potrebnejsi.
A ohrazuju se proti tomu, ze si delime majetek za zivota. To mamka tu debatu otevrela. Rekla, ze segre pomohla k bytu, takze jeji byt bude muj, at se nebojim. Byl u toho stryc, ktery rekl, ze tim padem da jeho byt segre. A vcera mi volala segra s tim, co jsem popsala v tom uvodnim prispevku.

A to ti prijde jako dobry nebo blby? Ona milion, ty byt v hodnote jaky? Asi vic milionu ne? A protoze ji pomahas, tak mas vic. Od mamky to je spravedlivy si myslim. Ty jsi na tom lip.

Co se stryce tyce, jeho problem. Muze si svuj majetek dat komu chce.

Ale teda tvuj uvodni prispevek je hroznej a skryvas se pod anonymem. Bud rada, ze jsi rada a nezavid. Hamiznost je vlastnost fuj fuj fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150026
7.11.21 20:49
@Zeoli píše:
A to ti prijde jako dobry nebo blby? Ona milion, ty byt v hodnote jaky? Asi vic milionu ne? A protoze ji pomahas, tak mas vic. Od mamky to je spravedlivy si myslim. Ty jsi na tom lip.

Co se stryce tyce, jeho problem. Muze si svuj majetek dat komu chce.

Ale teda tvuj uvodni prispevek je hroznej a skryvas se pod anonymem. Bud rada, ze jsi rada a nezavid. Hamiznost je vlastnost fuj fuj fuj.
Ćí hamižnost myslíš? Té sestry co dostala milion, žije s mužem v domě, vlastní díky mamince byt a ještě se jí nelíbí to, že zakladatelka dostala neurčitý příslib bytu jednou možná snad prý údajně…tak to potom jo, to je hamižnost tfuj tfuj.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
7.11.21 21:00

Neznám doopravdy vaši situaci,
ale proti rozhodnutí rodičů, většinou nic nezmůžeš. Fakt.

Můj, o osm let mladší bratr byl matkou protěžovaný, léčila si na něm svoje nedostatky z dětství, bylo to šílený a někdy k nesnesení. Fakt se mi nikdy nepovedlo s tím nic udělat.

Moje děti nedostanou nic, peníze si užívám. A za druhé, nechci aby někdy museli zažít to, co zažíváte vy, co různě dědíte a pod. Nic ve zlém samozřejmě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
7.11.21 21:08
@Anna766 píše: Ćí hamižnost myslíš? Té sestry co dostala milion, žije s mužem v domě, vlastní díky mamince byt a ještě se jí nelíbí to, že zakladatelka dostala neurčitý příslib bytu jednou možná snad prý údajně…tak to potom jo, to je hamižnost tfuj tfuj.
:lol: tak sis odpovedela
Jsi sikovna :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150026
7.11.21 21:12
@Zeoli píše: :lol: tak sis odpovedela
Jsi sikovna :palec:

Já vim 8) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 21:17
@Anonymní píše:
Znám případ, kdy jeden zdravý sourozenec dostal dost peněz, vždy mu bylo v mnoha věcech dopřáváno a ten s tělesným omezením skoro nic. Druhý sourozenec má špatnou koordinaci pohybu, i když má vzdělání, tak má omezený výběr povolání. Pracuje na kratší úvazek.

To se strasne tezko posuzuje. Muj sourozenec je cely zivot invalidni, nema rodinu, neni schopen zit samostatne. Z ID by nevyzil plus neni sobestacny, takze je cely zivot ekonomicky i peci zavisly na pomoci rodicu. Mne pomohli rodice beurocnou pujckou. Sourozenec se citi osizeny. Na dedictvi velmi lpi - logicky, sam nic nema. Co je v teto situaci spravedlive? Nechat nam obema stejne, nebo jemu vic? Nebo mne vic, abych se o nej mohla starat? Vubec to neni cernobile.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.21 21:24
@Anonymní píše:
Vzhledem k anonymu si nebudu brat prilis servitky. Segra dostala milion na porizeni prvniho bytu. Mati prisla, ze tim padem pak byt po ni bude muj. Jenze do toho se vlozil bezdetny matcin bratr, ze kdyz ten byt bude muj, tak jeho byt bude segry. A ted to mezi nama se segrou visi.
Stryc jeste nema ani ctyricet, takze podle segry „kdovi jak to bude se slibenym bytem, stryc se muze jeste ozenit“, ja mam zas problem s tim, ze segra ma byt plus milion. Jsou to vsechno je takovy teoreticky kecy, nikdo se do hrobu nechysta… Jenze me to fakt mrzi. Mamka mohla dat kazde dceri pul milionu. My s muzem setrime jak blazni na zaklad na hypoteku a porad se to zdrazuje. Ty penize by mi hrozne pomohly. Segra pritom ma za muze majitele stavebni firmy, maji obrovsky krasny dum. Jenze ten postavil svagr pred svatbou, tak dostala segra milion, at investuje do sveho.. Ach jo.
Clovek by rekl, ze tady mam narok byt ukrivdena ja, ale ted segra prisla s tim, ze ten byt treba od strejdy nedostane, takze je zvedava jak to bude s tim mamcinym bytem, ze ten ma vetsi hodnotu jak milion. Asi na to ani neni co napsat - ale aspon jsem se vykecala.

Ono je třeba se na to podívat i jinak
U nás je matka naštvaná, že otec nedostal od rodičů nic. Jeden sourozenec dostal pozemek, druhý dům, jo mohl se pozemek dát na půl (mezi toho co ho má a meho otce) a nebo z domů vyplatit víc než tu co almužnu dostal…
Já donedávna měla za to, že dům dostanu já s tím, že se třeba o rodiče postarám a rodiče vyplatím (ano porcování medvěda či jak to tu někdo hezký napsal :mrgreen: )
No matka mi dům dát nechce, ok má na to právo, že ho dá dalšímu sourozenci. Fajn budou peníze - to je ještě lepší než barák - má myšlenka.
Jenže před pár dni jsem zjistila, že dům má hodnotu 6 mil. pravděpodobně ještě poroste, protože se dělá rekonstrukce. Takže sourozencům bych jsem měla dát skoro 4 mil…
A? V tu chvíli mi došlo, že spravedlivé vyplacení sourozenců neexistuje, nebo-li je to cesta do pekel :?
Já budu mít šílený dluh a zároveň dům rod. dědictví, které bych jsem nechtěla prodat a nechtěli by to ani rodiče. Takže asi makat od nevidím do nevidím abych platila dluh. Do toho ještě strkat peníze do domů, protože rekonstrukce nebude dokončena min. jedna položka důležitá na domě bude potřeba udělat. Ale sourozenci budou mít peníze na nový byt či dům
A nebo já na druhé straně - dostanu peníze, koupím si dům či byt. Budu v pohodě, bez dluhu. A mám vystavit svého sourozence tomu, že bude makat od nevidím do nevidím jen proto, že nás musel vyplatit a možná skončí pod mostem. :nevim:
Protože v tu chvíli velký dluh, další peníze do domů (na každém domě je pořád něco dělat), člověk potřebuje peníze pro sebe, pro děti, může přijít o zaměstnaní, může přijít vážná nemoc. Máme se tomu vzájemně vystavit, jen kvůli spravedlivosti, přijít o sourozence o rodinu? :nevim:
Kde je potom ta rovnina = férovosti. Kdo pak určuje kdo už peníze má a kdo další nepotřebuje… Jen chápu ty rozhádané sourozenecké vztahy, když to člověk bere tak jako ty zakladatelko

• Citovat
  • Upravit
6119
7.11.21 21:27
@Keyllah píše:
ale vždyť to se dá přece velice snadno vyřešit, pokud maminka chce, že? jen by si s ní o tom musela zakladatelka promluvit a probrat to, ale asi je jednodušší to v sobě dusit, cítiti se ukřivděně. A nevzít si kvůli tomu maminku na vánoce? :think:

Zakladatelka ale nenapsala, že je schopna si maminku nevzít k sobě na Vánoce. Napsala, že by jí to nejraději v tu chvíli řekla, což je v tomhle kontextu něco dost jiného. Popsala tím pocit nerovnosti, nespravedlnosti a křivdy, který poměrně oprávněně zažívá. Nevěděla asi, že se tady na ni slétne zástup spravedlivých, které z ní udělání hamižnou mrchu, protože si dovoluje mít nějaké emoce a tu nerovnost cítit a dokonce verbalizovat. Myslím, že je naprosto pochopitelné, že uvažuje nad tím, že pro maminku znamená méně než sestra, když v ekonomicky podobné životní situaci pomohla jenom její sestře a ne jim oběma, přestože mohla. Člověka úplně logicky napadá, jaká byla motivace k tomu, aby to takhle udělala. Mě by to mrzelo strašně. Když máma dává dezert po obědě jen jednomu dítěti, zatímco druhé sedí nad prázdným talířem, je prostě něco blbě. A nemyslím, že je něco blbě s tím, co nedostalo nic a cítí se z toho pod psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová