Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alriga píše:
Kdyby se takto chovala moje dcera, tak byt prodám a peníze rozfofruju, ať má proč fňukat.Příspěvek upraven 07.11.21 v 17:35
jakže potrestáš tu, co nedostala nic?
@mirkaazzuri píše:
Holky, vám není blbý, že jedna dcera dostala milion a druhá dcera nic? Jako vážně?
Mně by hlavně bylo hodně blbý uvažovat o dědictví, když jsou obě osoby naživu.
@mirkaazzuri píše:
Holky, vám není blbý, že jedna dcera dostala milion a druhá dcera nic? Jako vážně?
Proto ta druhá má dostat byt po matce. To, že se do toho vložil strýc se svým bytem, je věc druhá, ale matka to špatně nemyslela.
Nemáš jednodušší nic od rodičů nečekat? Já třeba do budoucna ani s žádným dědictvím nepočítám… Mám jednu sestru, která jde po penězích jak… Cekam, že jednou bude chtít shrabniut vše. My máme s manželem hypotéku, taky šetříme kde se dá, ale opravdu od nikoho žádné peníze nečekám… Vím, že je to většinou nefér, ale takový je život. Je to prostě věc daného člověka, co komu dá…
@mirkaazzuri píše:
Pro mě je spravedlnost vůči dětem samozřejmost, přes kterou nejede vlak.
Přesto jsou situace, kdy je od rodičů ten nepoměr rozumný. Chci tím říct, že nevidíme „dovnitř“.
@Alriga píše:
Mně by hlavně bylo hodně blbý uvažovat o dědictví, když jsou obě osoby naživu.
Ano, proto měla matka za života ten milion rozdělit napůl spravedlivě mezi 2 dcery. A dědictví řešit po smrti matky.
Na nespravedlnost mezi sourozenci jsem úplně alergická.
To je prave ten paradox - segra zije padesat kilometru. Kdyz mamka neco potrebuje, obraci se na me.
A segre nezavidim, mne je spis lito, ze me ma jako mama „min rada“ nebo vidi segru jako potrebnejsi.
A ohrazuju se proti tomu, ze si delime majetek za zivota. To mamka tu debatu otevrela. Rekla, ze segre pomohla k bytu, takze jeji byt bude muj, at se nebojim. Byl u toho stryc, ktery rekl, ze tim padem da jeho byt segre. A vcera mi volala segra s tim, co jsem popsala v tom uvodnim prispevku.
Je to majetek tvé matky a tvého strýce.
Nějaký nárok vzniká až po jejich smrti.
Do té doby si s tím mohou dělat co chtějí.
se s tím smiř a nezáviď. Ano- sestra dostala peníze, ty musíš šetřit. To se stává. Chceš se tím užírat? Prosím, užírej se. Ale fakt je smysluplnější dělat cokoliv jiného.
Mě to také přijde nespravedlivé
Jedna dostane milion
A druhá příslib
Za ten si ale dobrých 20-30 let nic nekoupí ze?
A ano je to asi hloupost porcovat ještě “živého” medvěda
Ale snad s tím přišel sám medvěd ne Že se naporcoval ještě za života
Nebyl to nápad zakladatelky ![]()
@mirkaazzuri píše:
Ano, proto měla matka za života ten milion rozdělit napůl spravedlivě mezi 2 dcery. A dědictví řešit po smrti matky.Na nespravedlnost mezi sourozenci jsem úplně alergická.
Přidávám se.
@Anonymní píše:
To je prave ten paradox - segra zije padesat kilometru. Kdyz mamka neco potrebuje, obraci se na me.
A segre nezavidim, mne je spis lito, ze me ma jako mama „min rada“ nebo vidi segru jako potrebnejsi.
A ohrazuju se proti tomu, ze si delime majetek za zivota. To mamka tu debatu otevrela. Rekla, ze segre pomohla k bytu, takze jeji byt bude muj, at se nebojim. Byl u toho stryc, ktery rekl, ze tim padem da jeho byt segre. A vcera mi volala segra s tim, co jsem popsala v tom uvodnim prispevku.
Jak míň ráda? Jako milion je víc než byt?
Zakladatelko a ty bydlíš kde? A segra ten svůj byt pronajímá?
@mamina2017 píše:
Jak míň ráda? Jako milion je víc než byt?
tak ještě žádný byt nemá, ne? Matka klidně může žít ještě dvacet let, dcera může za rok zemřít (neber si to zakladatelko osobně). Spravedlivé by bylo dát každé půlku peněz. A byt potom vypořádat v dědictví podle zákona
@Anonymní píše:
Vzhledem k anonymu si nebudu brat prilis servitky. Segra dostala milion na porizeni prvniho bytu. Mati prisla, ze tim padem pak byt po ni bude muj. Jenze do toho se vlozil bezdetny matcin bratr, ze kdyz ten byt bude muj, tak jeho byt bude segry. A ted to mezi nama se segrou visi.
Stryc jeste nema ani ctyricet, takze podle segry „kdovi jak to bude se slibenym bytem, stryc se muze jeste ozenit“, ja mam zas problem s tim, ze segra ma byt plus milion. Jsou to vsechno je takovy teoreticky kecy, nikdo se do hrobu nechysta… Jenze me to fakt mrzi. Mamka mohla dat kazde dceri pul milionu. My s muzem setrime jak blazni na zaklad na hypoteku a porad se to zdrazuje. Ty penize by mi hrozne pomohly. Segra pritom ma za muze majitele stavebni firmy, maji obrovsky krasny dum. Jenze ten postavil svagr pred svatbou, tak dostala segra milion, at investuje do sveho.. Ach jo.
Clovek by rekl, ze tady mam narok byt ukrivdena ja, ale ted segra prisla s tim, ze ten byt treba od strejdy nedostane, takze je zvedava jak to bude s tim mamcinym bytem, ze ten ma vetsi hodnotu jak milion. Asi na to ani neni co napsat - ale aspon jsem se vykecala.
To máš těžký, byt po chlapovi, kterému je teď 40 je fakt holub na střeše
a když se dá sourozenci v roce 2000 500 tisíc, za kterej koupi v Praze 2 plus 1 a v roce 2025 má za byt po rodičích ten druhej 6 milionů, tak je to zdánlivě na hadr na palici, jenže… ![]()
Pěkně se mi jevite. Nedala bych žádné nic, prachy bych utratila na sebe. A až umřu, tak se třeba porvete. Smutné.