Dědictví - dvě sestry

Anonymní
7.11.21 17:07

Dedictvi - dve sestry

Vzhledem k anonymu si nebudu brat prilis servitky. Segra dostala milion na porizeni prvniho bytu. Mati prisla, ze tim padem pak byt po ni bude muj. Jenze do toho se vlozil bezdetny matcin bratr, ze kdyz ten byt bude muj, tak jeho byt bude segry. A ted to mezi nama se segrou visi.
Stryc jeste nema ani ctyricet, takze podle segry „kdovi jak to bude se slibenym bytem, stryc se muze jeste ozenit“, ja mam zas problem s tim, ze segra ma byt plus milion. Jsou to vsechno je takovy teoreticky kecy, nikdo se do hrobu nechysta… Jenze me to fakt mrzi. Mamka mohla dat kazde dceri pul milionu. My s muzem setrime jak blazni na zaklad na hypoteku a porad se to zdrazuje. Ty penize by mi hrozne pomohly. Segra pritom ma za muze majitele stavebni firmy, maji obrovsky krasny dum. Jenze ten postavil svagr pred svatbou, tak dostala segra milion, at investuje do sveho.. Ach jo.
Clovek by rekl, ze tady mam narok byt ukrivdena ja, ale ted segra prisla s tim, ze ten byt treba od strejdy nedostane, takze je zvedava jak to bude s tim mamcinym bytem, ze ten ma vetsi hodnotu jak milion. Asi na to ani neni co napsat - ale aspon jsem se vykecala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
7.11.21 17:12

To je slušná hamiznost, porcujes medvěda, který ještě běhá po lese… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
15227
7.11.21 17:13

Hamty hamty ať mám víc než tamty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.11.21 17:17

Me na tom nic hamizneho teda neprijde. Segra je zabezpecena, dostala mega, ale hamizna je ta, co nedostala nic. Slusnej oddil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.21 17:17

Nic neporcuju, je mi to jen lito, ze to ma segra jednodussi.

• Citovat
  • Upravit
12651
7.11.21 17:22
@Anonymní píše:
Nic neporcuju, je mi to jen lito, ze to ma segra jednodussi.

Asi má no… Ale ty můžeš mít taky, ne? Obě jste evidentně měly stejnou startovní čáru. Moc nechápu tohle fňukání, že druhý se má líp, navíc tady ten, kdo na tom byl dřív úplně stejně. Trochu závist, že se dobře vdala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
7.11.21 17:25

Taky by mě to naštvalo. Dostala mega a ještě ze sebe dělá chudinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
7.11.21 17:26
@Anonymní píše:
Vzhledem k anonymu si nebudu brat prilis servitky. Segra dostala milion na porizeni prvniho bytu. Mati prisla, ze tim padem pak byt po ni bude muj. Jenze do toho se vlozil bezdetny matcin bratr, ze kdyz ten byt bude muj, tak jeho byt bude segry. A ted to mezi nama se segrou visi.
Stryc jeste nema ani ctyricet, takze podle segry „kdovi jak to bude se slibenym bytem, stryc se muze jeste ozenit“, ja mam zas problem s tim, ze segra ma byt plus milion. Jsou to vsechno je takovy teoreticky kecy, nikdo se do hrobu nechysta… Jenze me to fakt mrzi. Mamka mohla dat kazde dceri pul milionu. My s muzem setrime jak blazni na zaklad na hypoteku a porad se to zdrazuje. Ty penize by mi hrozne pomohly. Segra pritom ma za muze majitele stavebni firmy, maji obrovsky krasny dum. Jenze ten postavil svagr pred svatbou, tak dostala segra milion, at investuje do sveho.. Ach jo.
Clovek by rekl, ze tady mam narok byt ukrivdena ja, ale ted segra prisla s tim, ze ten byt treba od strejdy nedostane, takze je zvedava jak to bude s tim mamcinym bytem, ze ten ma vetsi hodnotu jak milion. Asi na to ani neni co napsat - ale aspon jsem se vykecala.

Sestra dostala milion předpokládám v době, kdy se za to dal i nějaký ten byt ještě pořídit. Pokud pořídila, má peníze uložené v podobě investice a byt má dnes hodnotu několika milionů. Pokud je použila jinak, je to čistě její věc, ale na další prostě už nárok nemá, svůj podíl dostala.

Ty dostaneš byt po matce, to má logiku. Je to tak fér. Stále lepší, než pak porcovat jeden byt na dva (rozuměj prodat a peníze rozdělit, za polovinu by se jiný byt asi nepořídil).

Matčin bratr si může darovat svůj majetek, komu chce, to je jeho rozhodnutí a do toho se mu nikdo nemá právo míchat. Jestli to budeš ty, sestra, bezdomovec pod mostem, ZOO, soused či nová případná partnerka, to je už prostě čistě na něm.

Stejně tak je každému do toho prd, jak dobře se tvoje sestra vdala-nevdala a jestli žijí v manželovo domě. Nikde není psáno, že tak to bude napořád, bohužel vztahy vznikají a zanikají a chápu, že jí matka dala peníze na vlastní bydlení.

Řekla bych k tomu asi tolik: jste zářný příklad, že peníze kazí charakter a vztahy. Závidíte si i nos mezi očima 8o Aby kvůli té závisti a zvýšenému krevnímu tlaku vás nakonec netrefilo dřív než matku a strýce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.11.21 17:28

Já teda mám okolo ted asi 4 dědictví, kdy nejvíc křičí ti, co nejmín pomáhají rodičům. TGim samozřejmě nechci nic tady naznačovat, ale hodně taky záleží jak mají děti i blízko k rodičům..
Dám příklad.. Mamka měla přítele bohužel umřel, měl dvě dcery, jedna tam jezdila několikrát do roka, přijela na svátek narozeniny.. Druhá se tam neukázala, když něco potřeboval, neozvala se. Ale je se dědilo, tak bvyla ukřivděná, že ta co se víc zajimala má víc..
TO samé když dědil táta.. Staral se jak o babičku, tak dědu, a taky jedna teda chápala, proč má táta víc, ale že jezdila jednou za rok a nic ji nepomohla- neni můj pohled, to mi sama babička kolikrát říkala, že je to mrzí..
V práci to stejné dům, jedni jezdily pomáhali rodičům, druzí se zastavili na kávu, a když se pak něco rozhodovalo, a tak ti jedni se divili, jak je možné že dům podědili, ti co tam jezdili rodičům pomáhat.
ted kdo něco dává a dává to v nějakém poměru, to dává protože to prostgě nějak vnímá..
A máma je už mrtvá nebo jak, toto takto řešíte za života 8o Jako jeslti jo, tak bych vám nedala nic a dala to někde někomu to je šílené.. i kdybych dostala 50 tis, tak jsem vděčná..

Příspěvek upraven 07.11.21 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.11.21 17:30

@Janasas No, on ještě zatím nikdo neumřel, ze?

• Citovat
  • Upravit
9880
7.11.21 17:31

@Alriga nevím, asi jsem moc přecitlivělá, mě to přijde hrozné fakt. Jako chápu po smrti, že se lidi přetahují, ale ted kdo z koho..
 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.11.21 17:32

Kdyby se takto chovala moje dcera, tak byt prodám a peníze rozfofruju, ať má proč fňukat.

Příspěvek upraven 07.11.21 v 17:35

• Citovat
  • Upravit
691
7.11.21 17:34

Mrzí mě to. Mamka opravdu mohla dát každé dceři půl milionu, ve stejný okamžik, to by bylo nejspravedlivější pro vás obě. A byt po mamce byste jednou mohly prodat a tu částku si rozdělit.

Těch hejtů si nevšímej, to je prostě emimino poslední dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.11.21 17:34

@Alriga ještě mě napadlo, že tou dcerou, prostě mají bližší vztah a víc ji pomáhá a do budoucna se o ni i postará..
Ale zajímalo by mě, jeslti se tam budou dohadovat, až bude třeba jenom sedící, kdo se bude o ni starat.. i to má na to hovně vliv, ne kod to má vživotě těžžší a kdo má víc na kontě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
7.11.21 17:35

Holky, vám není blbý, že jedna dcera dostala milion a druhá dcera nic? Jako vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová