Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Uslava píše:
A když nechci? A nebo to chci dát jen jednomu? Nikdo mi v tomto ohledu nebude nic nakazovat a jestli mě nastvou tak to dám psimu útulku i přesto, že psy nemusím. Jak ta paní, co nedávno dala 17 milionů zoologické zahradě. Asi těch keců kolem dědictví už měla plně zuby.![]()
ale klidně si to rozděluj jak chceš, třeba to pošli vesmírným lidem
ale pak se musí počítat, že jedno dítě se bude cítit odstrčeně a podle toho se může i chovat. Ne, že dítě má povinnost rodiče oslavovat a sloužit, byť je pro ně hov. o na podrážce.
@Keyllah píše:
hodlám svým dětem dávat, pokud budu moct to, co budou potřebovat a to tehdy, kdy to budou potřebovattakže ano, dokážu si představit, že v nějaký moment budu investovat víc do jednoho, než do druhého.
no jenomže tady to byly nejspíš úspory, které už matka nemá. Ne, že v budoucnu vydělám další, tak je strčím zase tam. V tom je ten nepoměr.
Nicméně zakladatelka si nestěžuje, že sestra kdysi dostala. Stěžuje si sestra teď. A to zakladatelka dostala jenom příslib hubou ![]()
@Keyllah píše:
hodlám svým dětem dávat, pokud budu moct to,
A v tom podle mne může nastat problém, jednomu dáš a potom už nebudeš moci (nemoc, nezaměstnanost ap.), co s tím?
@BohunkaP píše:
Ale taková situace tady přece nenastala - posouváš to do úplně jiné roviny.Ani jedné z dcer tady přece nehrozil existenční problém, jednalo se čistě o investici pro budoucnost. Proto osobně neshledávám žádný objektivní důvod, proč by tu finanční injekci, kterou se maminka dobrovolně rozhodla věnovat, mělo dostat jedno dítě a druhé ne.
Maminka samozřejmě měla plné právo se takto rozhodnout - ale stejně tak má zakladatelka plné právo cítit lítost, protože (až do té doby, dokud na ni reálně nebude přepsán slíbený byt) byla objektivně ošizena.
Ale ani jedna z nás přece přesně neví, jak to bylo. Třeba přišla první dcera a maminku poprosila, že by teď potřebovala/že dostala dobrou nabídku atd. Maminka v ten moment chtěla a mohla pomoci, tak proč by to neudělala? V hlavě si to už mohla namyslet tak, že druhé dceři přepíše/daruje její byt a třeba si chuděrka libovala, jak to dobře vymyslela a obě dcery budou zajištěné…A ne, nepředjímám jako někdo, že to maminka přepsat nechce, že to dělá pomalu naschvál, že chtěla jedno dítko zvýhodnit oproti druhému. Podle mě vůbec takto, jako některé tady, neuvažovala, za mě si do teď myslela, jak budou dcery spokojené a šťastné. A místo toho má dva potomky, co už se teď hádají o její majetek, nic jim není dost a pomalu by jí nepozvali ani na vánoce…smutné…
@Luboš P píše:
A v tom podle mne může nastat problém, jednomu dáš a potom už nebudeš moci (nemoc, nezaměstnanost ap.), co s tím?
takže raději nedám ani tomu prvnímu, protože co kdyby? nebo co tím myslíš?
já teď třeba aktuálně utrácím hodně za jedno dítě. To bych neměla, protože nevím, jestli až bude potřebovat druhé, budu ještě něco mít? To první, které nyní aktuálně potřebuje mám odmítnout, protože, co kdyby náhodou? ![]()
@PaníBovaryová píše:
no jenomže tady to byly nejspíš úspory, které už matka nemá. Ne, že v budoucnu vydělám další, tak je strčím zase tam. V tom je ten nepoměr.
Nicméně zakladatelka si nestěžuje, že sestra kdysi dostala. Stěžuje si sestra teď. A to zakladatelka dostala jenom příslib hubou
už jsem to psala vícekrát, on je problém si s maminkou sednout a probrat to? jasně, bez efektu to řešit na emiminu je jedna věc, ale probrat to s tím, koho se to týká?
ono by se třeba ukázala, že maminka vůbec nemá problém to přepsat s věcným břemene už teď, jen ji nemuselo napadnout, že na to dcera tak spěchá. Stačí, když tu pusu zakladatelka otevře a nemusí jít vůbec o příslib…
@Keyllah píše:
už jsem to psala vícekrát, on je problém si s maminkou sednout a probrat to? jasně, bez efektu to řešit na emiminu je jedna věc, ale probrat to s tím, koho se to týká?ono by se třeba ukázala, že maminka vůbec nemá problém to přepsat s věcným břemene už teď, jen ji nemuselo napadnout, že na to dcera tak spěchá. Stačí, když tu pusu zakladatelka otevře a nemusí jít vůbec o příslib…
Zakladatelka tady není, radu, jak to vyřešit, dostala, tak může jednat a uvidí. Nepotřebuje být osočovaná, jak se dere o majetek, když to není ani ona, kdo se třese na byt, ale její sestra, která má pocit, že dostala málo.
@PaníBovaryová píše:
Zakladatelka tady není, radu, jak to vyřešit, dostala, tak může jednat a uvidí. Nepotřebuje být osočovaná, jak se dere o majetek, když to není ani ona, kdo se třese na byt, ale její sestra, která má pocit, že dostala málo.
tak na to, jestli se třese nebo netřese na byt, máme asi každá jiný názor
pokud ji napadají myšlenky, že by ani nechtěla maminku vidět na vánoce, ať si jde k sestře, tak tam asi nějaký vnitřní problém týkající se rozdělení financí evidentně bude a podle mě, právě o ten byt jde, ale na to můžeme mít každá jiný názor a tím to končí ![]()
@PaníBovaryová píše:
ale klidně si to rozděluj jak chceš, třeba to pošli vesmírným lidemale pak se musí počítat, že jedno dítě se bude cítit odstrčeně a podle toho se může i chovat. Ne, že dítě má povinnost rodiče oslavovat a sloužit, byť je pro ně hov. o na podrážce.
Ať se dítě chová jak chce. Pokud má rodiče rádo za peníze, není o co stát.
@BohunkaP píše:
V tom Ti přece nikdo nebráníKdyž nechceš za života nic dávat, tak nemusíš, Tvoje povinnost to není.
„Nakazovat“ Ti nikdo nic nemůže - ale stejně tak ani Ty nemůžeš nakazovat jinému, jak se má cítit. Když z nějakého důvodu takhle významně upřednostníš jedno své dítě, nemůžeš tomu druhému zazlívat, že nechápe a cítí se z toho smutné.Příspěvek upraven 08.11.21 v 11:23
To je pro mě fakt překvapení. ![]()
@Keyllah píše:
takže raději nedám ani tomu prvnímu, protože co kdyby? nebo co tím myslíš?já teď třeba aktuálně utrácím hodně za jedno dítě. To bych neměla, protože nevím, jestli až bude potřebovat druhé, budu ještě něco mít? To první, které nyní aktuálně potřebuje mám odmítnout, protože, co kdyby náhodou?
To si musíš vyřešit sama. Můj názor je ten, že by se lidé měli postarat především o sebe. Nejsem zastánce toho, že se rodiče pro děti „obětují“ a následně očekávají to nedefinované: VDĚK. Rozdíl je, je-li dítě opravdu v nouzi, ale jak jsem vyrozuměl z příspěvku zakladatelky, tak její sestra v nouzi nebyla spíše naopak byla do začátku dobře zabezpečena a dostala milión, ano, matka měla podle mne uvažovat: budu moci dát ten milión i druhé dceři? Takže teď jedna dcera dostala jen milión a její sestra dostala mnohem hodnotnější byt, nebo sestra dostala milión a ona možná získá za 20-30 let byt (a to kdoví jestli).
@Keyllah píše:
Ale ani jedna z nás přece přesně neví, jak to bylo. Třeba přišla první dcera a maminku poprosila, že by teď potřebovala/že dostala dobrou nabídku atd. Maminka v ten moment chtěla a mohla pomoci, tak proč by to neudělala? V hlavě si to už mohla namyslet tak, že druhé dceři přepíše/daruje její byt a třeba si chuděrka libovala, jak to dobře vymyslela a obě dcery budou zajištěné…A ne, nepředjímám jako někdo, že to maminka přepsat nechce, že to dělá pomalu naschvál, že chtěla jedno dítko zvýhodnit oproti druhému. Podle mě vůbec takto, jako některé tady, neuvažovala, za mě si do teď myslela, jak budou dcery spokojené a šťastné. A místo toho má dva potomky, co už se teď hádají o její majetek, nic jim není dost a pomalu by jí nepozvali ani na vánoce…smutné…
Souhlasím v podstatě se všemi Tvými příspěvky.. Ona cesta do pekla bývá mnohdy dlážděná dobrými úmysly a my fakt nevíme podrobnosti. Mnohým vadí, že tu zakladatelku nazýváme hamižnou, ale obratem označují matku za nespravedlivou tlučhubu, která nemá v úmyslu udělat, co slíbila. Sestra je pro ně potvora, co nemá dost, ale onen byt může mít několikanásobnou hodnotu. Každá z těch stran může mít / má svoji pravdu. To ale musí řešit jen a jen spolu.
@Uslava píše:
Ať se dítě chová jak chce. Pokud má rodiče rádo za peníze, není o co stát.
Jenomze to neni za penize. To je za rodicuv pristup k nemu.
@Keyllah píše:
a není lepší nikomu pro jistotu nic nedávat a raději žádnému dítku nepomoct, aby druhé nebylo ukřivděné?jak tak ty diskuze tady čtu, jak to na starý kolena pořádně roztočím, ať se nemají dítka o co hádat
Zatím nejrozumnější názor ![]()
Tak sestřička je naserinkaná, že zakladatelka možná dostane bůhvíkdy byt. Vhledem k tomu, že je zajištěná, tak je to asi charakterem. Místo toho, aby sestře přála, tak se jde užírat… No taky jednu takovou v rodině máme, pokud někdy něčeho dosáhne, tak jí to celoživotní užírání se a závist opravdu nezávidím. Dědictví se za života nemá řešit, akorát to dělá bordel. Přtom na smrtelné posteli myslíme na lidi, které milujeme, ne na to, kolik jsme si nahrabali. ![]()