Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anuta píše:
@tini takže správně rozumím, že se s tím nedá nic dělat, např. napadnout závěť..
Jak napadnout závěť?
na základě té závěti již jednou dědila a to jsi to nenapadla a závěť byla v pořádku a teď by jsi ji napadla z jakého důvodu? Jaký důvod neplatnosti je nyní a nebyl tehdy? vnímáš jak absurdně to zní? ![]()
@anuta píše:
@inkakřivák no právě, že strýc neměl děti ani manželku. A má sestřenice (není dcera strýce), chce uplatnit nárok a zdědit po něm tu třetinu. Protože ji zanechal závěť. Strýc je po smrti 10 let..
No a co, že neměl děti ani manželku? Dědice si vybral… tvojí sestřenici, dceru jeho sestry. I kdyby si vybral náhodnou prodavačku z Kauflandu, tak tobě je do toho kulové.
@Serpentini píše:
No a co, že neměl děti ani manželku? Dědice si vybral… tvojí sestřenici, dceru jeho sestry. I kdyby si vybral náhodnou prodavačku z Kauflandu, tak tobě je do toho kulové.
ale jí se to nelíbí…
I po letech platí platné závěti z doby úmrtí. U známých to bylo podobně. Našel se po letech majetek po babičce. V době, kdy zemřela vše zdědil jeden syn a nyní se opět dědilo dle předchozí závěti, i když ji ostatní zkoušeli napadnout.
@šklíbakočka píše:
ale jí se to nelíbí…
Docela by mě zajímalo jak velkou má ten majetek hodnotu, že se zakladatelka může vzteknout a to i když dostala část náležící jejímu rodiči.
@Serpentini píše:
Docela by mě zajímalo jak velkou má ten majetek hodnotu, že se zakladatelka může vzteknout a to i když dostala část náležící jejímu rodiči.
To nám asi nepoví. Třeba našli za skříní nějaké cenné obrazy, to jsou dnes deseti miliony.
Já bych čekala, že bude záležet na tom jak byla ta závěť napsaná:
a) Všechen svůj majetek odkazuji neteři Amálce.
b) Peníze na účtu číslo xxx/xxx a dům číslo popisné y odkazuji neteři Amálce.
Ale nejsem právník a čistě teoretizuji, že by mohlo dojít k případu, kdy v prvním dědickém řízení vše podědila Amálka a v tom dodatečném už by se to dělilo jinak.
Takze to nove dedictvi je rozdeleno na tretiny a ty budes dedit tu tretitu tveho otce? Jestli je to tak tak nevim kde je problem… Ta treti tretina jde na stryce a po nem na neter.. Ty prece o svou tretinu neprijdes…
@Jemako píše:
Takze to nove dedictvi je rozdeleno na tretiny a ty budes dedit tu tretitu tveho otce? Jestli je to tak tak nevim kde je problem… Ta treti tretina jde na stryce a po nem na neter.. Ty prece o svou tretinu neprijdes…
Zavidela asi uz predtim, ted zavidi jeste vic.
@Jemako píše:
Ona by chtěla část dědictví, které náleží sestřenici.
@anuta píše:Že tě hanba nefackuje… strýc se jasně vyjádřil, kdo má dostat jeho majetek. Ty nemáš žádný logický argument, proč by sestřenice neměla dědit, ale prostě se ti to nelíbí…
@tini takže správně rozumím, že se s tím nedá nic dělat, např. napadnout závěť..
Děkuji lidem, kteří napsali logické vysvětlení a bez agrese.. Jen jsem chtěla radu, nikdo nemůže soudit pokud nezná celou situaci.