Děkují vaše děti (12let)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
7.8.19 15:24
@geileenka píše:
U staršího neposoudím, mám dítě 9 let nejstarší. Děkovat umí, ale u těch dětí je to spíše takové to „něco dostanu = poděkuji, někdo mi něco podá = poděkuji…“. V tomhle si těžko spojí tu souvislost, že to bylo něco extra pro ně. Navíc ještě odvozovat, že ty sis musela zařídit hlídání (dle mého tedy zbytečně, ale to je jedno), musela jsi tomu věnovat čas… To dítěti zkrátka nedojde.

Taky si myslím. Mámě taky určitě neděkují za svezení. Prostě jim to nedošlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.8.19 15:26
@mau-mau píše:
„děkuju, teto, že jsi nás odvezla..“,

Brr, z tohohle mám osypky, když někdo dělá :D
A ještě, když oslovije dospělého přes mimino „zeptej se maminky, péťo, jestli by ti nebylo líp v čepičce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
7.8.19 15:27

To „ani bú“ znamená, že se ani nerozloučili? Jestli řekli „tak teto ahoj“, asi bych neviděla problém, že tam nebylo to „díky“, protože pro ně to byla jen další rutinní cesta z tréninku/zápasu, a za tu asi běžně neděkují.
Ty složitosti kolem toho nechápu, proč jsi nevzala svoje dítě sebou? Já bych od sestry rozhodně nechtěla pomoc, která by znamenala, že si naše máma bude muset kvůli hodině vzít půl dne volna. To už by si rovnou ta máma mohla vzít jen hodinu volna a zajet pro ně ona (pokud řídí). Přijde mi, žes to překombinovala Ty, a teď očekáváš za toto krkolomné řešení vděčnost, přitom kdyby ostatní věděli, jak to kombinuješ, třeba by fakt radši volili ten autobus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
7.8.19 15:29
@Bábrdl píše:
Brr, z tohohle mám osypky, když někdo dělá :D
A ještě, když oslovije dospělého přes mimino „zeptej se maminky, péťo, jestli by ti nebylo líp v čepičce“.

No, tak to už ne. Ale za děti někdy mluvím, funguje to jako výchovná metoda. Třeba mluvím i za chleba na manžela :lol: "tys mě tady nechal v otevřeném sáčku a za chvíli budu tvrdej jak podrážka ".. :lol: i za ty děti bych to řekla v žertu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15353
7.8.19 15:35

Zakladatelko děti v tomhle věku za takové služby nedekují, poděkují za dárek, ale za odvoz ne.. Nedochází jim, že jsi s tím měla nějaké starosti, poděkovat ti měli rodiče a jistě podekovali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
7.8.19 15:36

Spíš bych to viděla, že nechtěli jet, že by radši busem :D
Na mě už byl syn naštvaný, že jsem ho vyzvedla ze školy, chtěl jet sám busem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
7.8.19 15:48

Sžírá tě ukřivděnost. Samozřejmě, je normální poděkovat. Na druhou stranu nemůžeš chtít po druhých - natož po dětech, aby docenili tvoje oběti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
7.8.19 15:49

Děti děkují za něco navíc. Pokud je někdo vozí pořád neberou to jako něco extra ;) Pokud se rozloučily je to ok. Taky neočekávám že bude dcera děkovat že jí denně budu vyzvedávat u školy :mrgreen: jako rodič bych poděkovala já a řekla že až bude potřebovat zase pohlídám její dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
7.8.19 15:50

Navíc pokud jsi věděla že to pro Tebe jsou komplikace odvoz si neměla nabízet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37140
7.8.19 15:57

Moje dítě děkuje když něco dostane, ale tohle by mu asi taky nedocvaklo :lol: myslím že ten odvoz berou nějak automaticky a nevidí za tím to organizování kolem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
7.8.19 16:00

Nedoslo jim to. Kdybys jim dala v tom aute kazdymu svacu, tak by urco podekovali :palec:

Jinak nechapu, proc jsi davala vlastni dite na hlidani :roll: chapu, ze si rodina musi pomahat, ale „odlozit“ vlastni, kvuli „cizim“ :think: jeste, kdyz si kvuli tomu musela brat mamka dovolenou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
7.8.19 16:01

Také bych čekala, že poděkují rodiče těch kluků. Dík od dětí bych čekala tehdy, pokud by mě ony samy požádaly o odvoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.8.19 16:10

Ne, děti by za odvoz nedekovali. Poděkovala bych já, když je to jinak moje starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32196
7.8.19 16:13

Tak když jsem vezla kamkoliv ségry děti, tak vylezly z auta a řekly " díky „. Tak snad ví, že jsem je někam vezla a přijde mi normální poděkovat. Ale kdyby ne, tak mi to taky tak divné nepřijde…navíc ségra řekne : " díky, žes je tam hodila “…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14069
7.8.19 16:23

Deti poděkuji, kdyz neco dostanou, kdyz jim neco podás atp.
Ale odvoz je automaticky, jsou zrejme zvyklý, ze je vzdy maji odvoz autem.
Kdyby Te poprosily, at je autem vyzvednes, tak by ti urcite podekovaly :kytka:.
A predpokladam, ze jejich rodice Ti podekovaly, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí