Dělají schválnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
27.7.14 21:23

Jak jsou děti staré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
@Petule030 píše:
Dcera je asi jedináček, co? V tom případě jí jen prospěje, že má sestřenici, se kterou může zažívat běžné sourozenecké potyčky. Nezlob se, ale chová se jak rozmazlenec, to spíš dceři než neteři promluv do duše, že si přece můžou hrát spolu. Proč by nemohli? Pokud se něco dceři nelíbí, ať si to s ní vyřídí sama, ale stejně tak by neteř mohla brečet u její maminky, že tvá dcera si s ní nechce hrát, to by se ti líbilo? Zkus se na to podívat i z tohohle pohledu ;)

Podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462

@Petule030 A tak to je snad normální, že si děti k¨chtějí hrát s tím a ne s ním… Tak at si nehraje… Snad si může vybrat kdo jí sedí :nevim: Nemusí být rozmazlenec, může být jen citlivá, co potřebuje trochu pochopení.. Já tky taková byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.7.14 21:24
@Natálka26 píše:
@Riky69@DeTer
Jasně vyslechnu jí, poradím a řeknu udělej to a to, ale TY SAMA ne že půjdu já a budu to řešit za ní. Zrovna v týhle konkrétní situaci je úplně zbytečný zasahování matky.

Souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
27.7.14 21:24

15 a 17 :nevim:

néé, ale taky už jsem se ptala a bez odpovědi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
27.7.14 21:28

Jestli ty holky zijou pid jednou strechou, musis je nechat at si poradi. Jinak bude z tve holcicky rozmazleny uplakanek a ty se zcvoknes. Muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
27.7.14 21:29
@Natálka26 píše:
@Riky69 @vikki.vProč za každou cenu chcete řešit záležitosti dětí? Zvláště pak dětí, které jsou skoro jako sourozenci když spolu bydlí? Řešila bych ve chvíli kdy se mlátěj, ale ne kdy se jedna rozbrečí že ta druhá chce hrát to samý co ona. Myslím, že oboum prospěje, když jim řeknete ať se domluví mezi sebou a ne že pokaždý poběží jedna nebo druhá za maminkou a pojď mami vyřeš to. :nevim: :nevim:

Ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149

@Natálka26 Řešit za každou cenu ne, jen bych jí poprvé ukázala jak na to :) že může zapojit i sestřenku, aniž by si zkazila hru, popřípadě bych neteř zabavila jinak…
Občas jsou prostě chvíle, kdy si dítě chce hrát samo a není to otázka rozmazlenosti. Syn je zvyklý na obrovské množství lidí i dětí kolem nás, ale občas na něm pozoruji, že je rád, že je doma a užívá si své hračky sám, že nikam nejedeme a nikdo nepřijde na návštěvu. I já mám chvíli, kdy chci být sama, a proto chápu, že malé holčičce může být líto, že si vymyslela pro sebe nějakou činnost, kterou si chtěla užít o samotě. Proto bych jí takovou chvilku někdy umožnila. Nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
@gabki píše:
Ahoj maminky, jak by jste řešili situaci. Moje dcera a neteř spolu vytustaji pod jednou střechou. dcera si vymysli nijakou hru a neter hned dela to samé, samozrejme dcera je rozhořcena, a smutna dnes i brecela.chce si svoji hru hrat sama timto chovanim netere jí hru narušuje. ale kdyz ji to chci vysvetlit reaguje slovy, ze si hraje taky a nic nedela. jinak si i umi spolu vyhrat, ale dcera je takova, ze ji neco napadne a chce si tu hru užit sama.dnes byla víla kvetin a chodila a kytky klacíkem ukladala jakože ke spanku, neter chodila furt za ni a opakovala po ni. jí to tak rozcililo, ze zacla brecet.jak resite takove situace, dekuji.

Ale to nejsou schválnosti. Děcka se napodobujou. Je to normální a je to tak většinou, že se do hry chce přidat i dítě, které ji nevymyslelo. Nevím, kolik je holkám, ale řešením by možná bylo, aby si rozdělily činnosti. Tedy v rámci té hry.

• Citovat
  • Upravit
1573
27.7.14 21:31

Neresila bych. Nebo poprve asi ano. Rekla bych, at si hrajou s polu, a ze nevadi, kdyz budou obe dve delat to same. Dal uz bych to neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.7.14 21:45
@gabki píše:
Ahoj maminky, jak by jste řešili situaci. Moje dcera a neteř spolu vytustaji pod jednou střechou. dcera si vymysli nijakou hru a neter hned dela to samé, samozrejme dcera je rozhořcena, a smutna dnes i brecela.chce si svoji hru hrat sama timto chovanim netere jí hru narušuje. ale kdyz ji to chci vysvetlit reaguje slovy, ze si hraje taky a nic nedela. jinak si i umi spolu vyhrat, ale dcera je takova, ze ji neco napadne a chce si tu hru užit sama.dnes byla víla kvetin a chodila a kytky klacíkem ukladala jakože ke spanku, neter chodila furt za ni a opakovala po ni. jí to tak rozcililo, ze zacla brecet.jak resite takove situace, dekuji.

kolik je jim let? Tipla bych, že tak plus mínus pět šest, ne?
Prostě děti si většinou chtějí hrát spolu, když jedna něco vymyslí, ta druhá se přidá a chce si s ní hrát na to samé… co je špatného na tom, že si její sestřenice chce hrát s ní?
Já bych spíš dceři vysvětlila, že si můžou hrát i spolu a že ta druhá může být třeba její „zástupkyně“ a ať jí vymyslí něco, co by mohla dělat ona… a když si chce hrát sama, tak jí to má říct… ale je dost těžké zakázat dětem na jedné zahradě, aby si spolu nehrály… většinou si děti spolu hrát chtějí… jestli vyrůstají obě v jednom domě, jsou spíš jako sourozenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
27.7.14 21:46

Dulezite fakta tu nejsou vyrceny.

1. o jake vekove kategorii je rec
  2. jestli ma dcera nejaky syndrom (nebo je jen samotarska. je jen citliva, nebo ji sestrenka dovadi k silenstvi az z toho breci?)
  3. jestli maji i jine aktivity (obe) nebo spolu travi veskere volno na zahrade (to by opravdu jeden brecel)

Vyrustaji jako sourozenci, k tomu sarvatky, pretahovani a plac patri. Problem je v tom, ue tvoje je jen jedno, cili reknes tomu,,cizimu,, at se klidi. Kdyby byly tvoje obe, reknes jim at si bud hezky hrajou nebo jdou domu obe - v tom to vsechno nejspis tkvi, pokud se bavime o zdravych detech.

Příspěvek upraven 27.07.14 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
27.7.14 21:47

Všem dekuju za postřehy, byla jsem v koupelně, a ted jsem vás dočetla. Dcera má 5 a neteř 8.a dnes jsem popsala jen jeden případ, ale stává se to často, že dcera něco vymyslí a pak nemá možnost si vyhrát sama, protože druhá holčička jí vtom ruší. jinak si i hrají spolu. nezasahovala bych, ale když už prijde díte s brekem, zasahla jsem.dnes jsem to vyřešila asi blbě, řekla jsem dceři at jde na druhou stranu zahrady a nevšímá si nikoho :( stejně nešla. vyřešilo to počasí šlo se domů -začlo pršet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
27.7.14 21:53

@evill @Regina Hero ted o prázdninách spolu tráví na zahradě spoustu času. @evill dcera ani neteř syndrom nemají, říkám jim stále at si hrají spolu, ale dcera si ráda vymyšlí příběhy a hraje sama, fantazíruje ma svůj svet. tímto je a já jí ho nechci narušovat ani nechat narušit byt´ se jedná o dítko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
27.7.14 21:55

Tvou dcerku chápu..mám takového staršího syna..cíťa..hraje si rád sám a to má o dva roky mladšího bráchu, kterej se zapojuje do všeho u čeho je brácha. U mého staršího je to hodně o náladě..má-li dobrý den, nechá mladšího ať se zapojí, všechno mu půjčí, mluví s ním, radí, povzbuzuje. Ovšem když vstane levačkou, nehne s ním nic..všechno špatně, když mu brácha sáhne na auto, běží s pláčem za mnou..neodbývám..to zrovna musím držet hrnec s horkou vodou abych odbyla..vždycky si je oba vezmu a mluvím stručně, jasně..pokud si spolu hrát nechtějí, vymyslím hru pro mladšího a hraju si s ním já..ovšem jsou mu dva roky, v tom je zásadní rozdíl..vedu je od malinka k tomu, aby byli spolu v klidu a míru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí