Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Nafrněná ano @ynax právě toho císaře bych raději, myslím, že je to menší zlo. Jednu operaci už jsem zažila.
nemysli si že je to taková pohoda, rozřízlé břicho a po 24h musíš vstát a hýbat se
, mam to za sebou 3× a pokaždé jiné. Jinak fakt vyhledej odborníka, tohle už je fakt síla
Kolik Ti je? Jo odběr krve příjemný neni, nekoukam na to ale je to rychlovka. Zubař to je jiné, tam už od dveří doktorka že určitě budu chtít injekci
. navíc císaře tě udělat nemusí, takže řešit co nejdřív ![]()
Ja to mela do te doby, nez jsem otehotnela. Pak jsem si proste rekla, ze to delam pro mimino a vzdycky jsem to nejak zvladla. Po prvnim porodu to potom preslo uplne. Ale jako dite jsem tedy byla hrozna, jednou jsem utekla sestricce, ktera me chtela ockovat pryc z ordinace
. Muj starsi syn je to same.
@Anonymní píše:
@Nafrněná ano @ynax právě toho císaře bych raději, myslím, že je to menší zlo. Jednu operaci už jsem zažila.
a jakou operaci jsi zažila? CS není zrovna malá operace.. Jinak taky se bojím jehel a je mi z toho špatně, když mi berou krev, ale styděla bych se dělat scény
Taky hlasuju pro psychologa/psychiatra. Každý člověk se někdy bojí a ne všichni to zvládají „s přehledem“. Jenže co je moc, to je moc
. A člověk by se měl chovat tak, aby to neohrožovalo jeho samého a zároveň neobtěžovalo okolí
.
@Anonymní píše:
Operace a císař je ale rozdíl. Jakou operaci? laparo? protože jestli jo, tak to není operace!
takže fakt, začni se léčit, už kvůli sobě, já bych se totiž hanbou propadala, takhle hystečit a to odběry taky nesnáším, nemám žíly ![]()
@Petule030 28 mi je, o to více se stydim za své chování, ale nemůžu si pomoct.
@Ginuš operace slepáku. A snad bych i řekla, že je pro mě horší gynekologická prohlídka.
@Anonymní píše:
@Petule030 28 mi je, o to více se stydim za své chování, ale nemůžu si pomoct.
tak fakt toho psychiatra/psychologa. Protože to je opravdu děs, už i kvůli tobě ![]()
@Anonymní píše:
@Ginuš operace slepáku. A snad bych i řekla, že je pro mě horší gynekologická prohlídka.
No slepák mi brali taky a to se s císařem opravdu nedá srovnávat. Císař není pro slabé povahy s nízkým prahem bolesti ![]()
Jasně, člověk s psychickým problémem by zasloužil „vyfackat“ ![]()
Zakladatelko, běž s tím k psychologovi, ten tě nasměruje dál. Není důvod se takhle trápit. Císař kvůli strachu z porodu možný je (na základě doporučení psychiatra), ale třeba sama nebo s pomocí odborníků dojdeš k tomu, že ten normální porod přeci jen dáš ![]()
@araw píše:
No slepák mi brali taky a to se s císařem opravdu nedá srovnávat. Císař není pro slabé povahy s nízkým prahem bolesti
Tak tak ![]()
@Anonymní píše:
tak s nadsázkou se říká, že slepák „dělá vrátnej“ - jakože je to operace hodně lehká. Takže bych jí s CS nesrovnávala. Mě dělala tříselnou kýlu a taky v pohodě, běhala jsem druhý den a nic mi nebylo.. CS budu mít ze zdravotních důvodů a raději bych rodila normálně po tom co jsem viděla jak kamarádka po CS trpěla… Jak radí holky, zajdi si někam k doktoru o tom promluvit ![]()
@araw Nevím proč, sice jsem nezažila císař ani normální porod. Ale císař mi přijde lepší, nedovedu si představit, že budu rodit přirozeně. Jsem hrozně moc drobná a představa, že budu tam poraněná nějak, to už mi přijde přijatelnější mít jizvu na břiše.. Možná jsem hodně ovlivněná názorem mé sestry, která zažila císař i přirozený a říkala, že rozhodně císař lepší
Pikud mas problem celkove s prohlidkou, osetrenim, tak jdi nejdriv k psychologovi. Protoze jakmile otehotnis, tak je potreba minimalne dva odbery, vnitrni vysetreni byt nemusi, fokud je vse ok, ale ono z minuty na minutu byt ok nemusi a pak budes delat co? Behem chvile muzes lezet v nemocnici, s kapackama, odbery, vysetrenimu kazdy den. A budes delat co, zblaznis se tam?
V zajmu sveho budouciho ditete to nejdriv vyres, ono uz pak nejde jen o tebe…
Já nejsem schopná si přečíst na netu, jak se ta krev vlastně bere. Nedívám se, nevím, jak se to dělá
A číst to fakt nedávám, zvedá se mi kufr.
BMI mám asi 17 (Kdo je tady drobný?) a porodila jsem 2× přirozeně úplně v pohodě.
U odběru krve se nedívám a v duchu myslím na krásnou louku zalitou sluncem s pobíhajícími jednorožci ![]()
U porodu se mi to v hlavě nějak „přepnulo“ a prostě jsem se soustředila jen na mimino…
Odběry a prohlídky nemám ráda, ale co, chvíli to vydržím (jednorožci!) a přežiju. Zvládla jsem i lumbální punkci. Sice jsem trochu přiomdlela a žvatlala nějaké nesmysly, než mě položili a natekla mi zpátky do mozku krev
, ale dobrý.
Najdi odbornou pomoc, tohle už není normální - otravuje to život tobě i ostatním (zdravotníkům).