Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@blobfish píše:
@j.a.n.i1 Uklidnit ho, říct mu, že k vyšetření nedojde a doporučit mu návštevu psychologa s tím, že se nemá za co stydět, protože je to zdravotní problém jako každý jiný.
Takže ho poslat pryč, přesně jak tu někdo psal…
@Caravaggio Jedna věc je ta bolest, ale druhá taky čeho se bojím u přirozeného porodu, tak toho, že se svojí postavou nezvládnu porodit, opravdu si to nedovedu představit, je mi 28, ale všichni tipují, že 15. Měřím kolem 170 cm a vážím jen 46 kilo, což je silná podváha. Prostě jsem hrozně hubená, až ošklivě. A ono mi taky neni příjemné svlékat se před cizíma lidma. A taky si říkám, že celebrity rodí císařema. To je také to, co mě přesvědčuje, že císař je menší zlo.
@j.a.n.i1 píše:
Takže ho poslat pryč, přesně jak tu někdo psal…
@vertunka píše:
Naposledy mě vyrazili od zubaře, že jsem psychicky labilní…
Snad se shodneme na tom, že se ke stejnému výsledku dá dojít různými způsoby.
Na tvé postavě není nic, co by bránilo (obecně řečeno) přirozenému porodu… já mám 173 a váhu jsem měla cca 52, kamarádka výška plus mínus jako já, váha kolem 45 a porodila taky bez problémů.
@Anonymní píše:
@Caravaggio Jedna věc je ta bolest, ale druhá taky čeho se bojím u přirozeného porodu, tak toho, že se svojí postavou nezvládnu porodit, opravdu si to nedovedu představit, je mi 28, ale všichni tipují, že 15. Měřím kolem 170 cm a vážím jen 46 kilo, což je silná podváha. Prostě jsem hrozně hubená, až ošklivě. A ono mi taky neni příjemné svlékat se před cizíma lidma. A taky si říkám, že celebrity rodí císařema. To je také to, co mě přesvědčuje, že císař je menší zlo.
Marta Jandova ma manzela porodnika a rodila prirozene, pokud se nemylim ![]()
@dani24687 nene, ta šla císařem
to vim určitě, četla jsem to.
@blobfish píše:
Snad se shodneme na tom, že se ke stejnému výsledku dá dojít různými způsoby.
No, větu vyrazili mě od zubaře, že jsem psychicky labilní klidně může napsat i ten, komu doktor řekl, že ho ošetřit nemůže a že si má dojít k psychologovi… konec konců vždyť přesně to mu říká, i když decentně.
@misa.859 píše:
@dani24687 nene, ta šla císařemto vim určitě, četla jsem to.
Fakt? ![]()
@dani24687 jojo, přirozeně nerodila. Stejně tak jako např. Ochotská, Rolins, Krainová atd. O zahraničních ani nemluvim, tam rodí císařem každá pomalu.
@Anonymní píše:
Protože spousta lidí si myslí, že porod sekcí = bezbolestný porod, ale to fakt není pravda. Jo, když někdo zažije šílený vaginální porod, pak mu sekce připadá jako procházka růžovou zahradou. Ale u sekce je (prý 6×) větší pravděpodobnost komplikací. Kdyby to bylo tak jednoznačné, rodí se císařem mnohem víc. A nebylo by tu tolik diskusí na téma VBAC.
Nicméně pokud by ti tvůj strach z porodu bránil při porodu spolupracovat a dostat se do psychické pohody, která je pro hladký průběh porodu dost důležitá, máš možnost rodit císařem právě na doporučení psychiatra.
@blobfish Pro dítě je císař ale určitě bezpečnější, mám ve svém okolí postižené děti následkem zpackaných porodů, kdy se při porodu dusily, kdyby ty děti šly císařem, mohly by být zdravé.
@misa.859 píše:
@dani24687 jojo, přirozeně nerodila. Stejně tak jako např. Ochotská, Rolins, Krainová atd. O zahraničních ani nemluvim, tam rodí císařem každá pomalu.
Ale aby zachovaly dekórum, vždycky řeknou, že chtěly rodit přirozeně, ale nějak to zrovna nešlo ![]()
@misa.859 píše:
To jsou kozeny ![]()
@Bábrdl jo
to mě taky pobaví, jak hrozně chtěly přirozený porod
jsou to kecy, v případě Ochotské ta měla něco s ploténkou, co tak vím, kamarádka měla taky vyhozenou ploténku a musela rodit přirozeně, kdyby byla celebrita, šla by na císař.