Dělám scény u doktorů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
13.9.15 13:46
@Nafrněná píše:
Bych tě vyfackala asi :mrgreen: to jsi dospělá?

za to tohle je opravdu dospela reakce… stejne tak muzes vyfackat nekoho, ze ma tremu a zakokta se. asi tak se stejnym ucinkem.

pokud mas az tak velky strach a i gynekologicka prohlidka je pro tebe des, tak si toho psychologa opravdu najdi. a pak jako druhy krok si najdi gynekologa, ktery je opravdu vstricny a bude ti sympaticky. protoze jestli planujes miminko, tak to neni jen porod, to je taky 7 mesicu prohlidek. nejen gynekologickych, ale i brani krve atd. kazdy krok k lepsimu pristupu, ktery se ti povede uz pred tehotenstvi, bude znatelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.9.15 13:58

Tak ty seš dobrá hysterka. Já jsems sestra a mít tě v ordinaci tak tě asi pošlu pryč. Určitě to bude super příklad pro dítě až uvidí jak máma hysterčí. Začni s tím něco dělat, protože tohle fakt není normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
13.9.15 14:00
@Anonymní píše:
@araw Nevím proč, sice jsem nezažila císař ani normální porod. Ale císař mi přijde lepší, nedovedu si představit, že budu rodit přirozeně. Jsem hrozně moc drobná a představa, že budu tam poraněná nějak, to už mi přijde přijatelnější mít jizvu na břiše.. Možná jsem hodně ovlivněná názorem mé sestry, která zažila císař i přirozený a říkala, že rozhodně císař lepší

Než jsem otěhotněla měla jsem podobnej názor, ale jakmile trošku hlouběji pronikneš do problematiky, mas-li zdravej rozum a nejsi-li sobec, měla bys myslím upřednostnit, pokud to situace dovolí, prirozenej porod.. Nedokázala jsem si to představit ale samu sebe teď zpětně nechápu. Amk tvymu problémů - psycholog nebo psychiatr jsou určitě dobrou volbou. Dokázala bys specifikovat, co konkrétně ti na vyšetřeních nebo odběrech vlastně činí takový potíže? Krev, představy negativních scénářů, bolest, zásah do intimity…? Pokud se „jen“ bojíš bolesti, je náprava imho poměrně jednoduchá, zatím se třeba uč práci se svojí myslí, vystupování z komfortní zóny apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
13.9.15 14:02

Jako teda nevím, já být tebou tak snad ani o tom dítěti neuvažuju. víš kolik prohlídek a odběrů krve tě v těhotenství čeká??? to se psychicky sesypeš… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
13.9.15 14:10

Myslím, že nejsem žádný bolestínek, vydržím toho hodně, ale jak jde o jehly, to se třepu už týden před odběrem, málokdy mi naberou krev napoprvé, většinou mám rozpíchané ruce jak feťák, mám tenké žíly a navíc taky omdlívám, ale nikdy jsem nedělala žádné scény, nedovolila bych si to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.9.15 14:17
@paola white píše:
Tak ty seš dobrá hysterka. Já jsems sestra a mít tě v ordinaci tak tě asi pošlu pryč. Určitě to bude super příklad pro dítě až uvidí jak máma hysterčí. Začni s tím něco dělat, protože tohle fakt není normální

Jj, protože ona to vyloženě dělá schválně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.9.15 14:19
@Anonymní píše:
@Petule030 28 mi je, o to více se stydim za své chování, ale nemůžu si pomoct.

Určitě doporučuju zkušeného psychologa. Jsou různé formy fóbií, můžeš mít jednu z nich. Z blbců, co se ti posmívají si nic nedělej, tak jako je dneska už trapné posmívat se někomu na vozíku, tak věřím, že jednou to bude lidem blbé i psychických poruch. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
13.9.15 14:35
@paola white píše:

Bože, co je to za kecy. TA holka má prostě psychologický problém. Moje kamarádka má úplně to stejné. A není hysterka. Nedělá to proto, že se nudí.
Zakladatelko, mojí kamarádce na to hodně pomohla hypnóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
13.9.15 14:41

Ahojky, chtěla bych ti jen napsat, že nejsi jediná na světě, já jsem úplně to samý. Naposledy mě vyrazili od zubaře, že jsem psychicky labilní…
Potom jsem otěhotněla a při prvním odběru brečela jak želva…
Od tý doby jsem zavedla jinej systém, vždycky si něco slíbim za odměnu. Teď jdu 22.9.k zubaři a když budu statečná tak si koupím novou kabelku a už se nemůžu dočkat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.9.15 14:50

@vertunka On taky dělá hodně výběr doktora. Já jsem se zubaře bála, ale od té doby, co mám novou zubařku, se na prohlídky celkem i těším. Dnes už si člověk může lékaře vybírat a mohla by to být jedna z cest i pro zakladatelku - i na odběr krve se dá chodit do jedné laboratoře a neměl by být problém se domluvit a zařídit si odběr vždy u jedné sestry, je možné si zaplatit konkrétní PA a lékaře u porodu a podobně.
Jinak vyrazit někoho z ordinace s odůvodněním, že je „psychicky labilní“ svědčí o neprofesionalitě zdravotníka, který by měl být s existencí fóbií a dalších úzkostných poruch obeznámen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
13.9.15 15:01

@blobfish Tak on s nimi obeznámen být může… ale pokud není schopen díky ní daného pacienta ošetřit, tak co má dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.9.15 15:08

U gyndare jsem na tom stejne, resp.byla jsem pred porodama :mrgreen: ale teda byla jsem potichu, sceny jsem fakt nedelala :mrgreen: ale byla jsem stahla. Jeden mi taky rekl, ze co budu delat, az budu rodit, kdyz jsem tak sevrena jen pri prohlidce. Na jehlu se nedivam, kdyz mi picha. Jsem srab, co se doktoru tyce, ale nahlas to znat pred nima nedavam. A vaz slova, nekolikrat rozrizle brisko, to neni zadna slast :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.9.15 15:09

@j.a.n.i1 Uklidnit ho, říct mu, že k vyšetření nedojde a doporučit mu návštevu psychologa s tím, že se nemá za co stydět, protože je to zdravotní problém jako každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
13.9.15 15:12

Tak já to mám podobně, ale naštěstí jen u injekcí. Taky vždycky uhýbám a zatnu, takže to pak bolí ještě víc. Braní krve zvládám v pohodě. Otočím hlavu na druhou stranu abych na to neviděla. Porody jsem zvládla tři. Taky bych Ti zakladatelko radila vyhledat psychologa.Do té doby aspoň zkus před podobným zákrokem zhluboka dýchat do břicha a soustředit se na ten dech. Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.9.15 15:12
@araw píše:
No slepák mi brali taky a to se s císařem opravdu nedá srovnávat. Císař není pro slabé povahy s nízkým prahem bolesti :mrgreen:

Asi tak, souhlas. Brali mi zlucnik a to fakt operace nebyla, to byla pohoda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí