Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mado píše:
@lucad77 oni většinou na té ulici být nemusí, oni jsou tam, protože lejou.
To si právě nemyslím. Jasně, že někteří ano, ale podle mě to není pravidlo. Možná jsem naivní.
@lucad77 píše:
To si právě nemyslím. Jasně, že někteří ano, ale podle mě to není pravidlo. Možná jsem naivní.
jsi
@lucad77 asi ano
síť sociálních služeb tady v republice je tak hustá, že kdo skončí na ulici, tak je opravdu jen ten, komu to vyhovuje a kdo se nechce podřizovat žádným pravidlům.
@mado píše:
@lucad77 asi anosíť sociálních služeb tady v republice je tak hustá, že kdo skončí na ulici, tak je opravdu jen ten, komu to vyhovuje a kdo se nechce podřizovat žádným pravidlům.
Tak ať. Stejně ty nocleženky příště zase koupím. ![]()
@Capricorn61 píše:
Neni, oni si to rozdavaji na dece za obchodem.Za bileho dne…
Bohuzel u nas skupinka bezdaku mela i zenskou mezi sebou…
U nás jsou k vidění většinou bezdomovci, mladí muži. Mají ruce a nohy, ať jdou do práce.
@topazio píše:
U nás jsou k vidění většinou bezdomovci, mladí muži. Mají ruce a nohy, ať jdou do práce.
Vzdycky jak zebraji prachy, tak to jim odpovidam - mas ruce a nohy, tak jdi makat ![]()
@mado píše:
@welovefashion to mají pak v nemocnici radost, když jim na oddělení přivezou nafetovaneho, podělaného bezďáka. Skáčou kolem něj, ostatní práce stojí, nikdo jim to neproplati, protože feťaci si pojištění neplatí a až ho dají dohromady, tak si za prvním rohem šlehne zas a valí se po zemi a nějaký dobrák zase zavolá záchranku a story se opakuje, aby se v nemocnicích nenudili.
Na pohotovosti dostal přednost poblitý a pos^raný bezdomovec před mým synem. ![]()
@mado píše:
@welovefashion to mají pak v nemocnici radost, když jim na oddělení přivezou nafetovaneho, podělaného bezďáka. Skáčou kolem něj, ostatní práce stojí, nikdo jim to neproplati, protože feťaci si pojištění neplatí a až ho dají dohromady, tak si za prvním rohem šlehne zas a valí se po zemi a nějaký dobrák zase zavolá záchranku a story se opakuje, aby se v nemocnicích nenudili.
Ja poctive platim a osetri me stejne, tak jako tuto „havet“.
(Pardon za to slovo) Tady by melo byt neplatis, tak smula… A nebo zaklad - napr. zlomeninu jem vydesinfikovat a zafixovat pomoci nejake desky a provazu. ![]()
@Capricorn61 píše:
Vzdycky jak zebraji prachy, tak to jim odpovidam - mas ruce a nohy, tak jdi makat
Jeden mi tenkrát i řekl, že byl v kriminále a že můžu dostat pěstí.
Nic jsem mu nedala.
@Capricorn61 píše:
Vzdycky jak zebraji prachy, tak to jim odpovidam - mas ruce a nohy, tak jdi makat
Mám často před sebou scénu které jsem byla přítomna, jeden takový, od revoluce nesahl na práci, na ÚP je jak doma a na ulici vykřikoval jak si to ty p. í. č. y z pracáku představují že má za devět tisíc vyžít. Bylo to v době kdy minimální plat nebyl o moc větší. Že by šel třeba do práce ho ani nenapadlo. Takže asi tak.
@lucad77 píše:
Jsi. 🙂 Jeden bezdak ma hornicky duchod. Kolikrat nam platil i tisicovkou. Proc je na ulici? ![]()
Kdyz das bezdakovi 1oo kc, prijde si za to koupit 3 javoriny, a pak usilovne zebra, aby mel na ctvrtou. Proc si za to nezaplati nocleh a jidlo? ![]()
Dokonce jedna bezdacka ze dne na den odesla od decek, proste cau jdu na ulici… A tak se stala bezdackou… ![]()
@topazio píše:
Jeden mi tenkrát i řekl, že byl v kriminále a že můžu dostat pěstí.Nic jsem mu nedala.
No, pote, co byl pripad, ze nejaky agresivni magor takhle zastrelil chlapa, ktery mu podobne odsekl, tak uz taky se krotim
Nedělám. A bezdomovce ani moc nevídám. A nemyslím si, že bych z nějakého balíčku pro ně měla nějaký dobrý pocit.
@mado To mi připomnělo situaci před 10ti lety kdy jsem šla s přítelem v parku (opodál byla hospůdka) a našli jsme na zemi ležet pána, který měl špinavý kalhoty, na tváři krev a u něj ležel pes a smutně kňučel. Kolem něj prošlo několik lidí, několik lidí stálo kousek od něj a nikdo mu ani nezavolal záchranku. Na dotaz proč, se nám dostalo odpovědi, že bezdomovci jí fakt volat nebudou. My jí zavolali a když přijela, tak vystoupila zdravotnice a řekla, že zase nějaký ožrala a že je to zbytečný výjezd. Potom co ho na místě prohlédli a pána probrali se zjistilo, že pán nebyl opilí, ale nemocný a nestihl si vzít včas léky, tak zkolaboval a přitom se ušpinil. Né každý kdo leží na zemi je bezdomovec. Vím, že většina ano, ale co když to bude někdo,, normální" a nedostane se mu pomoci.
@Anna766 píše:
Mám často před sebou scénu které jsem byla přítomna, jeden takový, od revoluce nesahl na práci, na ÚP je jak doma a na ulici vykřikoval jak si to ty p. í. č. y z pracáku představují že má za devět tisíc vyžít. Bylo to v době kdy minimální plat nebyl o moc větší. Že by šel třeba do práce ho ani nenapadlo. Takže asi tak.
To je pravda… Dokonce jsem cetla diskuzi, kde pani psala, ze musela odejit ze socky kvuli tomu, zr se snazila pomahat potrebnym rodinam, a pak tam prisel kriminalnik - mel zajistene ubytovani, stravenky a jeste penize na vyziti. A to, ze lidi pri hmotne nouzi platili 12oo za upc a nikdo to neresil, psala uz jako takovou perlicku. ![]()