Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@holka_z_hor píše:
Taky kupuju nocleženky. A mám stejnej názor jako ty. Ti lidé jsou chudáci. A přesně, být na ulici, chlastám taky. Ono bejt o kolikrát to jediný co je zahřeje a trochu otupí to, v čem žijou.a nejsou všichni stejní.
Ten alkohol je dvousečný. Ano „zahřeje“, ale taky otupí tolik, že člověk nepozná, že mu umrznou prsty, končetiny nebo celý člověk.
@holka_z_hor píše:
A jak to víš? Ty znáš příběh jednoho každýho z nich? Že to tak generalizuješ?dostat se na ulici je kur.va snadný, ale návrat zpátky nahoru zvládne málokdo. Z každýho dna se blbě hrabě, natož z toho úplného.
S tím těžce nesouhlasím. Pokud tím „snadný“ nemyslíš situaci, ze je tam člověk dobrovolně. To by tam byla půlka republiky nemyslíš? Však kolik lidí žije z dávek, od výplatě k výplatě, v šílených dluzích apod.
A pro návrat musí člověk chtít a něco pro to dělat. Ale to v životě vždycky. Chceš dům? vydelej na něj nebo si jej postav. Chceš lepší výplatu? Pořádně makej nebo udělej školu, kurz atd. Většinou je to o tom, že ti lidi neměli žádný návyky ještě před tím, než na ulici skončili a na ulici už je nenajdou.
@holka_z_hor píše:
No tak to je strašný, jak si to mohli dovolit![]()
![]()
on je bezďák vlastně míň člověk než tvůj syn.
Sklapni ani nevíš s čím byl můj syn na pohotovosti. Nemáš děti, tak nevíš, co je to strach o dítě.
@topazio píše:
Vždyť ten chlap byl jen poblitý a pos^raný.
A to si ho tam mají nechat, aby zaneřádil celou čekárnu víc než je nezbytně nutné? V horším případě ještě mezi dalšími pacienty?
Přesně takovéto případy se musejí “odbavit” co možná nejrychleji.
@holka_z_hor píše:
Taky kupuju nocleženky. A mám stejnej názor jako ty. Ti lidé jsou chudáci. A přesně, být na ulici, chlastám taky. Ono bejt o kolikrát to jediný co je zahřeje a trochu otupí to, v čem žijou.a nejsou všichni stejní.
@Capricorn61 tak tebe mi je fakt líto.
Pokud chce zahrat, tak proc nejde azylaku nebo do zarizeni? Hele myslis, ze totalne ozraly bezdak, ktery zebra o 3o korun na noclezenku, ze mu to verim? Fakt ne, totiz 3o korun stoji 2l javorina, a hlavne kdyz v 16 h chtel nocleh a byl na srot. No, neco mi na tom nehraje. ![]()
Denne jsem chodila kolem takove bandy bezdaku do prace (obchodu s potravinami). Musela s nimi jednat jako s lidma na urovni, predstav si, ze na kase jsem byla jedina prodavacka, ktera nebrala na jejich zbozi a penize rukavice, jak ostatni, neohrnovala nad nimi nos nebo provokativne nestrikala kolem sebe vonavku, jak ostatni kolegyne. A taky jsem si odpustila kecy typu - to je hnus, smrad, no fuj. A ne, neprehanim, toto se opravdu delo. Pak me cela banda bezdaku za to vzorne uz z dalky zdravila. ![]()
Proc nejsem takovym lidem napomocna? Protoze tu pomoc nechcou. Nesoudim jen tak. Za ty roky, co jsem je sledovala, denne je videla zebrat jen na chlast, tak opravdu soucit nemam. Navic, presne vim, kde maji tzv. stanove mestecko, kde prebyvaji. Bohuzel to jde videt a je to na ostudu. Snaha si sehnat noclezenku nejak nebyla, kdyz 3× prisel pro vino (9o kc)… kdyby prece chtel, tak za tech 9o korun ma nocleh i s jidlem. A je smutne, ze bezdak najde 9o korun denne (vyzebra nebo vraci flasky). Ja kdyz mela nouzi jsem mela 15 korun na den. ![]()
@holka_z_hor píše:
Já tu nejsem od toho abych soudila. A na pomoci bezdomovcům nevidím nic špatnýho. Paže většina z nich má psychický nemoci. Já sama jsem tak klidně mohla dopadnout. Proto to vidím jinak. I ta blbá nocleženka může být pro někoho malej krůček ke zlepšení života.
Pokud by ten clovek opravdu chtel, budu souhlasit. Ale pokud mu vyhovuje denne byt na ulici a popijet cuco, tak ne. Jak jsem psala, ten jeden bezdak je byvaly hornik, od postacky, co k nam chodila nakupovat vim, ze si pravidelne chodi pro duchod, tak neverim, ze zrovna tento clovek by se z toho tezko, ale preci jen nedostal.
Mimochodem, mi taky nikdo nic nedal, abych mela kde bydlet a co zrat, musela jsem sakra setrit a doslova prezivat. Musela jsem makat, brat brigady, abych zvladla vyzit.
Samozrejme, ze dneska muzu delat hrdinku a zitra byt pod mostem, ale opet zalezi na tom, jak se k tomu clovek postavi. Opravdu v teto situaci bych letela do atylaku, nikoli do kramu pro chlast.
Pokud pomahas bezdakum, pomahej.
Treba te jednou budu obdivovat, ze se ti povedlo jednoho ci vice bezdaku dostat z jejich situace a opravdu budu zaskocena cumet. Ano, vim, ze jsou takove pripady, ze nekterym lidem se to podarilo a tyto lidi opravdu obdivuji.
Ja radsi pomaham tomu, kdo opravdu je ve sve situaci nevinne. Zviratka nemohou za to, ze jejich majitel je vyhodil, v tom lepsim pripade. A ze jsou to jen zviratka, ktera se o sebe nedovedou postarat.
A proc pomaham matkam v nouzi? Protoze jejich deti nemohou za sve rodice a za situaci, proto vim, ze obleceni nebo pleny tomu diteti poslouzi. Popr. jidlo, kase, i kdyz ty moc nedavam. A hracky udelaji radost. Aspon takove malo se snazim udelat, pac nemusela bych delat nic.
@BohunkaP píše:
A to si ho tam mají nechat, aby zaneřádil celou čekárnu víc než je nezbytně nutné? V horším případě ještě mezi dalšími pacienty?Přesně takovéto případy se musejí “odbavit” co možná nejrychleji.
Logiku to dává.
Jelikož se bezďáci většinou naserou v zimě do LDNky s omrzlinami, atd. a chovají se k sestrám jako k největší onuci (z jídla se jim chce blejt, vulgárně jim nadávají, kouří na pokoji a hážou po nich hov.na,…), tak bych jim nedala ani pětikorunu z nákupního vozíku
.
S bezdomovci zijeme v symbioze, kdyz mame vratny lahve, davam je ke kontejneru. Ja jsem lina je donyst dal a oni si tech par korun poctive odpracujou. Jednou se bezdomovec primo nabizel, ze je za me odnese, cihal, jestli je tam budu nechavat. Obcas dam k popelnici jeste neco pouzitelnyho, posledni vec, co jsem tam dala, byl pytel granuli (to jsem tedy pochybovala, ale za hodinu uz tam nebyl) a kapsicky, co nas mlsoun nezral. Vzdycky vse zmizi behem chvilky. Na druhou stranu ted zacli spat na mistnim detskym hristi a to me stve, protoze tam po nich zustavaji nedopalky a ja to pak sbiram, aby si s tim dite nehralo. ![]()
@bobulka88 píše:
S bezdomovci zijeme v symbioze, kdyz mame vratny lahve, davam je ke kontejneru. Ja jsem lina je donyst dal a oni si tech par korun poctive odpracujou. Jednou se bezdomovec primo nabizel, ze je za me odnese, cihal, jestli je tam budu nechavat. Obcas dam k popelnici jeste neco pouzitelnyho, posledni vec, co jsem tam dala, byl pytel granuli (to jsem tedy pochybovala, ale za hodinu uz tam nebyl) a kapsicky, co nas mlsoun nezral. Vzdycky vse zmizi behem chvilky. Na druhou stranu ted zacli spat na mistnim detskym hristi a to me stve, protoze tam po nich zustavaji nedopalky a ja to pak sbiram, aby si s tim dite nehralo.
A vidíš, že si to někdo konkrétní bere? Jelikož někdo to prostě může jen vzít a hodit do té nádoby, kam to patří, aby se to nevalelo na zemi.
jinak porusujes zákon o odpadech 541/2020
@drewlet píše:
No, jo, no. Když vidím nějakou takovou existenci, říkám si, co se tomu člověku stalo. přece byl kdysi také malým dítětem, maminka ho vozila v kočárku, asi ho měla ráda…A teď je tady, špinavý, na mrazu.
To mě napadne snad pokaždé, když nějakého mijim s kočárkem. A pak si vzpomenu na to, co vím z práce…většina jich přišla nějakým „ústavem“, kde se institucionalizovali a nejsou schopni se z toho vyhrabat. Část z toho decakem, kde moc dětí milující rodiče zrovna nezažilo. Velká část má duševní onemocnění. Blbe se z toho hrabe do stavu, který my máme za normální život. Mnoho by jich potřebovalo chráněné bydlení. A neskutečně pjuser je ten chlast. A dluhy. Proč všichni vidí většinou mladé muže? Snadno…délka dožití není závratná. I ty starší kolikrát jen špatně vypadají a tak staří nejsou. A ženských bezdomovkyn je celkem málo. Naštěstí, protože ty mají fakt peklo.
@topazio píše:
Sklapni ani nevíš s čím byl můj syn na pohotovosti. Nemáš děti, tak nevíš, co je to strach o dítě.
Uuuu už se bojím twl
a co jako že nemám dítě?
to je zas argument
Já se tady celou dobu bavím o těch, co pomoc chtějí a potřebují
ale je mi líto i těch, pro který je už pozdě. ![]()
@holka_z_hor píše:
Já se tady celou dobu bavím o těch, co pomoc chtějí a potřebují![]()
ale je mi líto i těch, pro který je už pozdě.
Jo, tak s takovýma jsem se nesetkala. Vždy jsem narazila právě na „trosky.“ A možná i proto jsem tak pesimistická
A divíš se, že tam spí, když si je tam ty a podobný natahaly. U mamky taky jedna v baráku pouštěla bezďáky do vchodu a ten bordel no hnus
Tak jí předseda vzal a dal jí kýbl ať si to laskavě uklidí.
Mám kamarádku, která pracovala v bezďáckým centrum. Nevím jak to jinde funguje ale u nich to bylo v podstatě tak, že pokud se chovají v normě tak se v podstatě luxusně nají, vyspí atd.
Byla sem se tam podívat a to jídlo i pití co dostávají, tak na to nemá spousta lidí..
Dle kámošky jim je třeba i v zimě tolerováno horší chování.
Takže u nás nedám ani ň. Pokud chce prachy tak ať táhne makat.
Ale u nás ve městě je to jeblý celkově. Třeba i charita podporuje ty socko matky pro který sou na první pozici cigára, chlast atd.
Normální mamince, která má postižené dítě nedají v podstatě nic. ![]()
Takže raději pošlu na anděla, útulky nebo si vyhlédneme rodinu, která to potřebuje.
@Vosma29 jako ze jsem jim rekla, panove, pojdte se mnou na detsky hriste? Volne pristupny hriste zrizeny mestskou casti? Cca pul kilometru od naseho kontejneru? Ono v Praze je bezdomovec na kazdym kroku, fakt je nikam lakat nemusim, ty mas fakt predstavy.
Za to je na hristi pristresek, tak na ne nesnezi a neprsi.
@Cenarius jdu s kocarem s ditetem ven a kdyz se cca za hodinu vracim a bylo by to tam, tak to vyhodim. Pytle s odpadky, co nam tam nekdo jen tak nosi, se tam vali, dokud to nekdo od nas z baraku do toho kontejneru nevyhazi. Kontejner je na klic, takze by to musel za me vyhodit nekdo z pracujicich sousedu ci duchodcu, nikdo z nich tam dopoledne nechodi, kdyz to tam nosim. Opravdu si to nekdo vezme ![]()