Děláte balíčky pro bezdomovce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24715
11.12.21 23:39
@Capricorn61 píše:
Jsi. 🙂 Jeden bezdak ma hornicky duchod. Kolikrat nam platil i tisicovkou. Proc je na ulici? :think:

Kdyz das bezdakovi 1oo kc, prijde si za to koupit 3 javoriny, a pak usilovne zebra, aby mel na ctvrtou. Proc si za to nezaplati nocleh a jidlo? :think:

Dokonce jedna bezdacka ze dne na den odesla od decek, proste cau jdu na ulici… A tak se stala bezdackou… 8o

Já prostě věřím, že každý si zaslouží druhou šanci. I kdyby ta moje nocleženka pomohla ke změně jednomu bezdomovci z tisíce, tak to pro mě tu cenu má. Věřím, že i ze dna ulice je možné se dostat zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
12.12.21 00:33
@lucad77 píše:
To si právě nemyslím. Jasně, že někteří ano, ale podle mě to není pravidlo. Možná jsem naivní.

Naivní nejsi, ne každého bezdomovce byla volba takto skončit. Jednoho i jeho příběh (ověřený) znám osobně. Nic veselého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
12.12.21 02:02
@Capricorn61 píše:
Jsi. 🙂 Jeden bezdak ma hornicky duchod. Kolikrat nam platil i tisicovkou. Proc je na ulici? :think:

Kdyz das bezdakovi 1oo kc, prijde si za to koupit 3 javoriny, a pak usilovne zebra, aby mel na ctvrtou. Proc si za to nezaplati nocleh a jidlo? :think:

Dokonce jedna bezdacka ze dne na den odesla od decek, proste cau jdu na ulici… A tak se stala bezdackou… 8o

Aby dostal noclech a jídlo musí spolupracovat s kurátorem. Není to tak jednoduché jak tady většina popisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
12.12.21 02:06
@lucad77 píše:
Já prostě věřím, že každý si zaslouží druhou šanci. I kdyby ta moje nocleženka pomohla ke změně jednomu bezdomovci z tisíce, tak to pro mě tu cenu má. Věřím, že i ze dna ulice je možné se dostat zpátky.

Máš pravdu, ne všichni jsou na ulici dobrovolně. Někdy je potřeba podat pomocnou ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
12.12.21 02:10
@mado píše:
@lucad77 asi ano ;) síť sociálních služeb tady v republice je tak hustá, že kdo skončí na ulici, tak je opravdu jen ten, komu to vyhovuje a kdo se nechce podřizovat žádným pravidlům.

To se velice pleteš. Jaká sociální síť je tady konkrétně hustá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
12.12.21 03:18
@lucad77 píše:
Já v zimě kupuju občas nocleženky.

Totéž. A když mám narozeniny, koupím jim víno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.12.21 05:05
@mado píše:
@welovefashion to mají pak v nemocnici radost, když jim na oddělení přivezou nafetovaneho, podělaného bezďáka. Skáčou kolem něj, ostatní práce stojí, nikdo jim to neproplati, protože feťaci si pojištění neplatí a až ho dají dohromady, tak si za prvním rohem šlehne zas a valí se po zemi a nějaký dobrák zase zavolá záchranku a story se opakuje, aby se v nemocnicích nenudili.

Přesně to znám-na oddělení přivezou takového bezďáka a my okolo něj lítáme. Málokdo si umí představit ten humus, co musíme zvládnout. Hovna všude…špinavý, protivný…navléct rukavice a umýt. A když někdo volá záchranku na stejného člověka několikrát do měsíce, tak se v nás mísí bezmoc a vztek. Vždy stejný scénář-nalitý „na plech“ a někde leží v příkopě. Tak co kdyby mu chudákovi něco bylo. Šup s ním do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.12.21 06:33
@ropucha 02 píše:

Alkohol bych jim nerozdávala. U nás nestojí ani o jídlo. Žebrají prachy na chlast. Já dávám jen sporadicky, raději přispěju na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17001
12.12.21 06:44

Ne, dělám balíčky do psích útulků - deky, konzervy, granule.. To má za mě větší smysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.12.21 06:59
@1.ovečka píše:
Aby dostal noclech a jídlo musí spolupracovat s kurátorem. Není to tak jednoduché jak tady většina popisuje.

A co neni jednoduche? Jo aha, ze musi byt cisty, strizlivy, musi se snazit a chtit? :think: Vlastne mas pravdu, to vetsina nedokaze, a radsi je venku. :potlesk:

K nam do obchodu chodila banda asi 7 bezdomovcu. Za ty roky clovek videl, ze snaha tam neni. Jedine, co je zajimalo byly prachy na chlast. Nic jineho nechteli. Nekolikrat jsem videla, ze kdyz lide jim dali jidlo, tak „ti chudacci“ jim jeste vynadali, ze chcou penize! Popisovat, jak vypadali radsi nebudu. Ze v obchode byl po nich opravdu smrad takovy, ze jeste hodinu pote se lidi ptali, co to je za smrad. :poblion: Nekolikrat jsme museli za nima chodit a vytirat kapajici moc, ktera jim kapala z kalhot. Vyhodit je nejde, jsou to prece lidi. :potlesk: Zes.ane, spinave veci nosili. A vis co, chtela bych vsechny zastance videt, jak by se jim libilo, kdyby videli, jak ten chudacek vykonava velkou potrebu na verejnosti (a to se ani schovat nesel a jeste byl v miste, kde chodi deti 8o ), pote se utre listem, a pote tema zes. anyma rukama prijde nakupovat pecivo a platit papirovkou. :poblion:

Tito „lide“ uz nemaji v sobe kapku soudnosti, kapku ohledu, kapku snahy. Jedine, co potrebuji je penize na chlast, nic vic, nic min. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
12.12.21 07:12

@MKSP To, co píšeš, se stalo i mému strýci. Udělalo se mu špatně, upadl a špinavý se dopotácel na zastávku, kde upadl znova. Lidi si ho nevšímali, naštěstí tam přišla jeho bývalá pacientka, viděla, že se tam pan doktor válí, a zavolala rychlou. Takže péčko bych asi netiskla a ale zkontrolovat, jestli ten člověk potřebuje pomoc je podle mne nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
12.12.21 07:18

Nikdy. Hnus, muzou si za to sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
12.12.21 07:19
@ropucha 02 píše:
8o :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
12.12.21 07:20
@Hanulínek píše:
Naivní nejsi, ne každého bezdomovce byla volba takto skončit. Jednoho i jeho příběh (ověřený) znám osobně. Nic veselého.

Nesmysl, dnes muze robit i clovek, co ma hrozny rejstrik… a bydlet na ubytovne. Oni sou bezdomovci dobrovolně bo jim to vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
12.12.21 07:24

Nic jim nekupuju a nedávám. Jelikož to co potkám, tak jsou mladý fetky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová