Dělení domu s partnerem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
12.8.21 18:17

Nepřepsala bych mu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
12.8.21 18:18

Plati 3 mesice a prepsat chce pulku bytu, jo. Meli jste se vzit a bylo by to SJM. Takto bych se taky nejspis domluvila na tom, ze investovane penize dostane v pripade rozchodu zpatky. A nedivila bych se, kdyby se kvuli tomu ale nastval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
12.8.21 18:25

Ať si chytrák pořídí svůj byt a může ho pronajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 18:26

@HannyBunny predtim jsme platili naklady napul. Hypo, voda, elektrina, plyn atd. atd. Ted 3 mesice plati sam, ja ale zase platim vse pro dceru (plinky, UM, kosmetiku atd.), takze se asi uplne neda rict, kdo co a jak v jakem pomeru plati…….. ppcita se zapsanim do hypo. Z toho obavu nemam…..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.21 18:29
@Anonymní píše:
Já jsem v podobné situaci, mám barák s velkou zahradou. Je napsaný na mě, daroval mi ho táta, takže nemám půjčeno. Přítel dělal takovou malou rekonstrukci a investoval do domu asi 500 000 Kč. Rozhodně však není hotovo. Ovšem můj partner už na baráku nic dělat nechce, ani když to platím já a chce po mě přepsat barák nebo svatbu. Ale já se bojím už před 8 lety si našel ženskou a já mám strach, že pokud to udělá znovu, tak já a děti jen zapláčeme nad výdělkem. Ale dokud mu prý nepřepíšu půl baráku nebude nic dělat no a teď nevím co mám dělat. Omlouvám se za anonym je to pro mě příliš osobní.

Tak u nas to neni tak divoke. Partner “nepodvadel”, ale v zakladu je to velmi podobne….. je to tezke kdyz zena neco vlastni a muz nema nic……

• Citovat
  • Upravit
25897
12.8.21 18:30

Když chce polovinu, nechť doplatí sumu, kterou jsi investovala do bytu ty. Ale na to asi nemá, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10898
12.8.21 18:31
@Anonymní píše:
@HannyBunny predtim jsme platili naklady napul. Hypo, voda, elektrina, plyn atd. atd. Ted 3 mesice plati sam, ja ale zase platim vse pro dceru (plinky, UM, kosmetiku atd.), takze se asi uplne neda rict, kdo co a jak v jakem pomeru plati…….. ppcita se zapsanim do hypo. Z toho obavu nemam…..

Od zacatku plati pul hypo a ted dokonce celou?
To se ani nedivim, ze chce podil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.8.21 18:33

Polovinu chce z jakého důvodu? Vždyť ji nezaplatil, zaplatil 400 000 plus kolik splátek na úvěru? To byste měli dům tak za 1 000 000, aby jeho nárok byl oprávněný. :lol:
Působí to na mě lehce vyčůraně. Asi bych si rozmyslela i tu svatbu.
Co mu bránilo a brání pořídit si svůj byt? Když ty jsi to zvládla. Bývá to obráceně většinou, že chlap bydlení má :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 18:33
@Anonymní píše:
Tak u nas to neni tak divoke. Partner “nepodvadel”, ale v zakladu je to velmi podobne….. je to tezke kdyz zena neco vlastni a muz nema nic……

Ano, je to těžké a také nevím co dělat. Jen mi teda zdravý rozum říká ať nic nepřepisuju, na druhou stranu si uvědomuju, že na barák jsou potřeba dva a já sama vše nezaplatím. Taky pořád váhám co udělat.

• Citovat
  • Upravit
10898
12.8.21 18:34
@divine woman píše:
Když chce polovinu, nechť doplatí sumu, kterou jsi investovala do bytu ty. Ale na to asi nemá, že?

A nebo at mu ona zaplati co do toho vlozil, minus tedy co by mel prispivat na bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10898
12.8.21 18:35
@Zeoli píše:
Polovinu chce z jakého důvodu? Vždyť ji nezaplatil, zaplatil 400 000 plus kolik splátek na úvěru? To byste měli dům tak za 1 000 000, aby jeho nárok byl oprávněný. :lol:
Působí to na mě lehce vyčůraně. Asi bych si rozmyslela i tu svatbu.
Co mu bránilo a brání pořídit si svůj byt? Když ty jsi to zvládla. Bývá to obráceně většinou, že chlap bydlení má :think:

No ale pise, ze hypo splatku platili napul, a ted co je ona na materske, tak ji on plati celou. Takze odtud asi vitr fouka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.8.21 18:36
@Anonymní píše:
Já jsem v podobné situaci, mám barák s velkou zahradou. Je napsaný na mě, daroval mi ho táta, takže nemám půjčeno. Přítel dělal takovou malou rekonstrukci a investoval do domu asi 500 000 Kč. Rozhodně však není hotovo. Ovšem můj partner už na baráku nic dělat nechce, ani když to platím já a chce po mě přepsat barák nebo svatbu. Ale já se bojím už před 8 lety si našel ženskou a já mám strach, že pokud to udělá znovu, tak já a děti jen zapláčeme nad výdělkem. Ale dokud mu prý nepřepíšu půl baráku nebude nic dělat no a teď nevím co mám dělat. Omlouvám se za anonym je to pro mě příliš osobní.

Nic mu nepřepisuj. A 500 000 bych mu vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.8.21 18:40
@Anonymní píše:

A k čemu ti to je dobrý, že se nechá zapsat do hypotéky, když ji nebude platit, budeš to platit za nĕho. Děvče mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.8.21 18:41
@Anonymní píše:
Ano, je to těžké a také nevím co dělat. Jen mi teda zdravý rozum říká ať nic nepřepisuju, na druhou stranu si uvědomuju, že na barák jsou potřeba dva a já sama vše nezaplatím. Taky pořád váhám co udělat.

Nema to velkou zahradu, ze bys to rozdelila a dostal pozemek…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 18:44

@Zeoli
Děkuju za názor. Sama jsem si říkala, že těch 500 000 bych mu nejraději dala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel