Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Plati 3 mesice a prepsat chce pulku bytu, jo. Meli jste se vzit a bylo by to SJM. Takto bych se taky nejspis domluvila na tom, ze investovane penize dostane v pripade rozchodu zpatky. A nedivila bych se, kdyby se kvuli tomu ale nastval.
@HannyBunny predtim jsme platili naklady napul. Hypo, voda, elektrina, plyn atd. atd. Ted 3 mesice plati sam, ja ale zase platim vse pro dceru (plinky, UM, kosmetiku atd.), takze se asi uplne neda rict, kdo co a jak v jakem pomeru plati…….. ppcita se zapsanim do hypo. Z toho obavu nemam…..
@Anonymní píše:
Já jsem v podobné situaci, mám barák s velkou zahradou. Je napsaný na mě, daroval mi ho táta, takže nemám půjčeno. Přítel dělal takovou malou rekonstrukci a investoval do domu asi 500 000 Kč. Rozhodně však není hotovo. Ovšem můj partner už na baráku nic dělat nechce, ani když to platím já a chce po mě přepsat barák nebo svatbu. Ale já se bojím už před 8 lety si našel ženskou a já mám strach, že pokud to udělá znovu, tak já a děti jen zapláčeme nad výdělkem. Ale dokud mu prý nepřepíšu půl baráku nebude nic dělat no a teď nevím co mám dělat. Omlouvám se za anonym je to pro mě příliš osobní.
Tak u nas to neni tak divoke. Partner “nepodvadel”, ale v zakladu je to velmi podobne….. je to tezke kdyz zena neco vlastni a muz nema nic……
Když chce polovinu, nechť doplatí sumu, kterou jsi investovala do bytu ty. Ale na to asi nemá, že?
@Anonymní píše:
@HannyBunny predtim jsme platili naklady napul. Hypo, voda, elektrina, plyn atd. atd. Ted 3 mesice plati sam, ja ale zase platim vse pro dceru (plinky, UM, kosmetiku atd.), takze se asi uplne neda rict, kdo co a jak v jakem pomeru plati…….. ppcita se zapsanim do hypo. Z toho obavu nemam…..
Od zacatku plati pul hypo a ted dokonce celou?
To se ani nedivim, ze chce podil.
Polovinu chce z jakého důvodu? Vždyť ji nezaplatil, zaplatil 400 000 plus kolik splátek na úvěru? To byste měli dům tak za 1 000 000, aby jeho nárok byl oprávněný. ![]()
Působí to na mě lehce vyčůraně. Asi bych si rozmyslela i tu svatbu.
Co mu bránilo a brání pořídit si svůj byt? Když ty jsi to zvládla. Bývá to obráceně většinou, že chlap bydlení má ![]()
@Anonymní píše:
Tak u nas to neni tak divoke. Partner “nepodvadel”, ale v zakladu je to velmi podobne….. je to tezke kdyz zena neco vlastni a muz nema nic……
Ano, je to těžké a také nevím co dělat. Jen mi teda zdravý rozum říká ať nic nepřepisuju, na druhou stranu si uvědomuju, že na barák jsou potřeba dva a já sama vše nezaplatím. Taky pořád váhám co udělat.
@divine woman píše:
Když chce polovinu, nechť doplatí sumu, kterou jsi investovala do bytu ty. Ale na to asi nemá, že?A nebo at mu ona zaplati co do toho vlozil, minus tedy co by mel prispivat na bydleni.
@Zeoli píše:
Polovinu chce z jakého důvodu? Vždyť ji nezaplatil, zaplatil 400 000 plus kolik splátek na úvěru? To byste měli dům tak za 1 000 000, aby jeho nárok byl oprávněný.
Působí to na mě lehce vyčůraně. Asi bych si rozmyslela i tu svatbu.
Co mu bránilo a brání pořídit si svůj byt? Když ty jsi to zvládla. Bývá to obráceně většinou, že chlap bydlení má
No ale pise, ze hypo splatku platili napul, a ted co je ona na materske, tak ji on plati celou. Takze odtud asi vitr fouka
@Anonymní píše:
Já jsem v podobné situaci, mám barák s velkou zahradou. Je napsaný na mě, daroval mi ho táta, takže nemám půjčeno. Přítel dělal takovou malou rekonstrukci a investoval do domu asi 500 000 Kč. Rozhodně však není hotovo. Ovšem můj partner už na baráku nic dělat nechce, ani když to platím já a chce po mě přepsat barák nebo svatbu. Ale já se bojím už před 8 lety si našel ženskou a já mám strach, že pokud to udělá znovu, tak já a děti jen zapláčeme nad výdělkem. Ale dokud mu prý nepřepíšu půl baráku nebude nic dělat no a teď nevím co mám dělat. Omlouvám se za anonym je to pro mě příliš osobní.
Nic mu nepřepisuj. A 500 000 bych mu vrátila.
@Anonymní píše:
A k čemu ti to je dobrý, že se nechá zapsat do hypotéky, když ji nebude platit, budeš to platit za nĕho. Děvče mysli.
@Anonymní píše:
Ano, je to těžké a také nevím co dělat. Jen mi teda zdravý rozum říká ať nic nepřepisuju, na druhou stranu si uvědomuju, že na barák jsou potřeba dva a já sama vše nezaplatím. Taky pořád váhám co udělat.
Nema to velkou zahradu, ze bys to rozdelila a dostal pozemek…?
@Zeoli
Děkuju za názor. Sama jsem si říkala, že těch 500 000 bych mu nejraději dala.