Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Kopni ho do zadnice a rozhodně na něj nic nepřepisuj! Teda ten přístup že nebude nic dělat dokud na něj neprepises půl baráku je na facku. Obzvlášť jestli je schopný mít jiné ženské. Stavební firma na dodělání domu bude možná levnější než hodnota půlky barákutakže pokud on nic dělat už nechce a ty máš peníze, zaplať si někoho kdo tam bude pracovat.
Můj bývalý platil pár let půlku hypotéky, do baráku vložil cca 300tis. a odešel s milionem a stavebním pozemkemTeď si fakt klepu na čelo že jsem byla tak blbá.
Jo, přesně. chlap pak jde přes mrtvoly. Já kdysi platila pozemek a hrubou stavbu, láska,pohoda.pak,když už mě nemiloval, tvrdil a věřil tomu, že na vše vydělal on ( já pracovala i na mateřských.). A kolem mě, ženy, co přepsaly, zaplakaly, jedna dům po babi, dali ho dohromady, pak ho museli prodat.ma teď garsonku… A tak…
@Anonymní píše:
@martina.se jsem ochotna mu to vyplatit okamzite (mam nejake rezervy, ikdyz by mi toho moc nezbylo), ale jak pisu, partner argumentuje neduverou v nas vztah, myslenim na rozchod a spravedlnosti (ze sem byt kupovala pro nas). Hodne na tyhle veci slysim……
Nesmyslný argument.. Já mám taky na sebe dům, žijeme v něm oba, ale je psaný jen na mě.. Máme smlouvu o vyplacení vloženého podílu.. Můj s tím ale tedy problém nemá. A o důvěře se zde nemůžeme bavit, nemovitost není houska na krámě, kor jak teď stouply ceny
@Anonymní píše: Více
Obnovuji diskuzi. Anonymky, jak jste na tom, co je nového? Potřebuji radu a inspiraci.
S pritelem jsme uz 4 roky v podobné situaci - dum je muj po dědovi, do rekonstrukcí investuji a zařizuji je jen já, on se neúčastní. Ted jsem na RD, dal investuji do domu jen já z úspor, on platí vsechny společné vydaje. Doma je cim dal větší dusno, chce podil, na jiné alternativy neslyší, chce „bydlet ve svém“. Nejraději by dum prodal a sel do novostavby a ještě se zadluzil, s cimz samozřejmě nesouhlasím.
Vsechny rekonstrukce a investice mi vycita a vzdy je tichá domácnost, ze chce podíl. Uz nevím, jak dal. Je dost narocne vše táhnout, finančně i organizačně, zvlášť teď s dítětem, a do toho jen poslouchat výčitky.
Tak toto je úplně rozdíl od anonymek. Ty si do domku investuješ zcela sama, tudíž partner na něj nemá absolutně žádné právo! Vůbec nepřemýšlej nad tím domek prodat a jít se společně nesmyslně zadlužit. Buď ráda, že nemáš hypo či žádnou půjčku! Pokud partner chce mít něco svého, což chápu, nechť si pořídí svoji nemovitost! A klidně ať se zadluží, ale sám, bez tebe.
Vůbec nepodlehni tlaku. Co bych za to dala, kdybych neměla hypo…
PS: chce bydlet ve společném, ale jakto, že nejste manželé? To mu nevadí, že nejste papírově rodina?
![]()
Nejste manželé, právně jste cizí lidé. Ty si buduješ za své vlastní bydlení, on místo nájmu hradí veškerou spotřebu. To zatím vypadá jako spravedlivé, do budoucna ale těžko udržitelné. Aby měl něco svého, musel by část domku od tebe odkoupit nebo si koupit sám něco jiného. Nemohu se ubránit dojmu, že nejlepší je manželství s funkčním společným jměním, do kterého oba vstupují rovným dílem.
Ale to je v pořádku, my taky nemáme nemovitost rovným dílem, pozemek byl můj od rodiny a teprve dům máme dohromady, dávala jsem více do základu hypo, tak manžel přes mě splácí hypo sám…až se to trochu srovná, tak se zase nějak domluvíme ![]()
@JTom no ale to taky vždy nevyjde, aby oba přišli se stejným základem…museli by mít při poznání nulu, ani jeden by nic nedostal z rodiny a šetřily každý stejný podíl ![]()
chapu, ze pritel nechce investovat do ciziho, akorat jako investici do ciziho asi vnima i placeni vsech vydaju
A na základě čeho se domáhá podílu, jak velkého?
Pokud si do rekonstrukcí dáváš čistě svoje peníze, nevidím důvod mu přepisovat podíl.
pokud chce bydlet ve svém, tak at si něco svého koupí a je to vyřešené…takového vypočítavce bych kopla do zádele.
Ani náhodou. Nabídla bych mu, že půjdu na pulúvazek do práce a on si práci tudiz také stahne na půlku, bude se starat o dítě na půl a platit provoz můžeme také napůl. Přepisovat mu jakoukoliv část domu nedává vůbec smysl.
Podobne ako pisali niektory predomnou nedoporucujem nic na partnera prepisovat. Ked za kazdu cenu chce nieco mat moze si kupit vlastne.
Okrem toho plati iba beznu prevadzku ktoru by platil aj keby byval vo svojom ak som spravne pochopil. Takze maximalne moze robit dusno, ale ty si vlastnik a v takejto veci by som neustupil.
Na druhou stranu, vy by jste „bydleli v cizím“ s tím, že vaše peníze se projí a prožijí a peníze partnera mu zhodnocují jeho nemovitost a vy po x letech nebudete mít nic?
navíc, zakladatelka je na RD, úspory se tenčí, takže si nedělám iluze, že i do budoucna bude celý dům hradit ona…pokud chtějí společně žít a budovat, chtělo by to i ošéfovat společně tu nemovitost, ať už menším podílem, nebo jeho vnosem financí třeba na větší rekonstrukci za určitý podíl…prostě něco. Nedivím se, že nechce žít a spolufinancovat, cizí nemovitost a chce taky něco „svého“…ikdyž on chce spíš něco „společného“ ![]()