Dělení domu s partnerem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
12.8.21 18:44
@Anonymní píše:
Ano, je to těžké a také nevím co dělat. Jen mi teda zdravý rozum říká ať nic nepřepisuju, na druhou stranu si uvědomuju, že na barák jsou potřeba dva a já sama vše nezaplatím. Taky pořád váhám co udělat.

Ale on u tebe bydlí ne? Tak prostě si ty náklady u tebe odbydlí. Kdyby jste spolu nebyli, platil by někde taky nájem a náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 18:45

@Lucie_Sx Tak to se přiznám mě vůbec nenapadlo. Děkuju popřemýšlím nad tím, ale myslím, že on by zahradu nechtěl, jde mu o barák.

• Citovat
  • Upravit
8302
12.8.21 18:47
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Tak to se přiznám mě vůbec nenapadlo. Děkuju popřemýšlím nad tím, ale myslím, že on by zahradu nechtěl, jde mu o barák.

Tak ať si ho pořídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493

@Zeoli Já vím, je to tak, ale na to nechce slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
@Anonymní píše:
@Zeoli
Děkuju za názor. Sama jsem si říkala, že těch 500 000 bych mu nejraději dala.

Obavam se, ze pak pres tvuj rodicak nebude chtit platit nic.
Tohle je velky a asi neresitelny zasah do vztahu, ktery nemusite ustat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.8.21 18:48

Neprepsala bych nic. 400k bych mu vratila. To, ze plati v dobe tve RD mi prijde v poradku. Jsi doma i s jeho ditetem. Ma k vam vyzivovaci povinnost. A nekde by musel platit tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 18:49
@Anonymní píše:
Ano, je to těžké a také nevím co dělat. Jen mi teda zdravý rozum říká ať nic nepřepisuju, na druhou stranu si uvědomuju, že na barák jsou potřeba dva a já sama vše nezaplatím. Taky pořád váhám co udělat.

Ve Vašem případě bych nevahala a nic neprepisovala. U nas je ta hypo a na ni jakoby prispival, ikdyz v najmu by take platil a nic nebylo jeho. Je to proste tezke……..

• Citovat
  • Upravit
13955
12.8.21 18:50

Pro zajimavost - kolik je splatka hypo? Mozna bych to vyresila novou hypo, kterou vezmete na oba a pujdou tam najemnici, nebo nechas svuj byt najemnikum a odstehujetw se do sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Zeoli
@Zeoli píše:
Tak ať si ho pořídí.

Tak myslím, že na to by neměl dost peněz a zadlužit se nechce.

• Citovat
  • Upravit
8302
@Lucie_Sx píše:
Obavam se, ze pak pres tvuj rodicak nebude chtit platit nic.
Tohle je velky a asi neresitelny zasah do vztahu, ktery nemusite ustat.

Jestli jejich vztah za nic nestál, tak tohle neustojí. Až by hoch dostal polovinu, tak by se začaly dít asi věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.8.21 18:51
@Anonymní píše:
@ZeoliTak myslím, že na to by neměl dost peněz a zadlužit se nechce.
:palec: a v tom to celý právě je
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
12.8.21 18:53
@Anonymní píše:
Ve Vašem případě bych nevahala a nic neprepisovala. U nas je ta hypo a na ni jakoby prispival, ikdyz v najmu by take platil a nic nebylo jeho. Je to proste tezke……..

A kdyz ti rekne, ze za tebe hypoteku platit nebude? Co pak? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 18:54
@Anonymní píše:

Ano taky si říkám, bojím se že nás pak oškube, pokud by si našel jinou ženu. Ale ve vašem případě bych teda taky nic nepřepisovala přijde mi to dost vyčůraný, zase tolik toho neplatil a půl bytu je dost. Člověk dnes nikdy neví co přijde. Nevím kolik platíte měsíčně, ale pokud on u vás bydlí, tak at platí půlku hypotéky, pokud by bydlel v nájmu, taky by platil. A na druhou stranu, byt stejně jednou zdědí vaše společné dítě.

• Citovat
  • Upravit
25897
12.8.21 18:58
@Anonymní píše:
Já jsem v podobné situaci, mám barák s velkou zahradou. Je napsaný na mě, daroval mi ho táta, takže nemám půjčeno. Přítel dělal takovou malou rekonstrukci a investoval do domu asi 500 000 Kč. Rozhodně však není hotovo. Ovšem můj partner už na baráku nic dělat nechce, ani když to platím já a chce po mě přepsat barák nebo svatbu. Ale já se bojím už před 8 lety si našel ženskou a já mám strach, že pokud to udělá znovu, tak já a děti jen zapláčeme nad výdělkem. Ale dokud mu prý nepřepíšu půl baráku nebude nic dělat no a teď nevím co mám dělat. Omlouvám se za anonym je to pro mě příliš osobní.

V tomto případě bych jej poslala do háje zeleného. Dostala jsi rodinný majetek. Vrať mu půl mega a nic nepřepisuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 18:59
@Zeoli píše: :palec: a v tom to celý právě je

Ano, přesně, jde mu o majetek. Ale máme spolu dvě děti, stejně jednou po nás vše zdědí. Už jednou mi jeho kráska vesmírná řekla, že pokud by mě obral jak si mohli žít a já to pořád někde vzadu v hlavě slyším. Jenže teď jsem v blbé situaci asi si budu muset vzít půjčku. Ale už třetí rok dělám na dobou určitou v práci a zase se bojím zadlužit, když nemám jistou práci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel