Den matek a chování tchýně

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
111
7.5.26 06:47
@Anonymní píše: Více

Asi nechápu proč se vtiráš. Zase tak důležitý svátek to není. Pokud jezdí zrovna tohle datum pryč tak o to nestojí a dává to dost jasně najevo několikátý rok a ty to pořád nechápeš. Prostě se na to vybodni! Pokud chceš někomu fakt přát a udělat radost, tak si najdi někoho, kdo den matek slaví a je sněhu pár přesně jako ty! :nevim:
Pro mě jsou mnohem důležitější data. Narozeniny, výročí, svatby. Den matek vnímám úplně stejně jako: den otců, učitelů, porodních asistentů, pilotů, země, žen, první květen a já nevím čeho všeho.

• načítám...
33566
7.5.26 06:48

Vykašlala bych se na to už dávno.

• načítám...
469
7.5.26 07:01

Řeším jen svoji mamku a nevybírám žádné dary, koupím vždy kytku:) Přítel mi nic nedává, nejsem jeho matka - ale syny k tomu vede (aby na mě nezapomínali) :D Den matek je podle mě o tom, že si vzpomeneš na svojí mamku, ne obdarovat všechny matky v okolí. Ale jakoby chápu jak to myslíš a je to od tebe hezký, jenže když o to nestojí, tak se na ni vykašli :D

• načítám...
8726
7.5.26 07:17

Taky to nějak nechápu. Je to den matek, ona přece neni tvoje matka. Moje deti přeji mne, ja svoji matce, manzel te svojí. Den matek, ne den žen. Ale i kdyby, proc se vnucujes někam, kde jasne dávají najevo, ze nechtějí? Proc by nemohli zrovna na den matek jet pryc? Děláš z toho neco vic, nez to je. Tchyni bych neprala vubec, kor pokud vim, ze o to nestoji. Nechápu, proc na tom tak trvas. Nechápu ani tu potřebu osobního prani, zvlast tchyni. Ja osobne nepreju snad nikomu nic, protoze se v daný den proste nevidíme. Vyjma manzela, deti, nekdy kolegyň a náhod, kd vyjde setkání na narozeniny.

• načítám...
16254
7.5.26 07:19
@JancaS84 píše: Více

Taky nechápu, co na tom nechápe :think:

• načítám...
457
7.5.26 07:35

Tak to je přece jasné jako facka, co máš dělat. Nenápadně zjisti, kam tchán s tchýní odjeli. Z čista jasna se tam zjevte celá rodina (jestli máte velké auto, přiberte klidně i nějaké tetičky, strýčka apod.), tchyni předejte dárkový koš velikosti koše na prádlo pro 5 člennou rodinu a obrovský pugét. Zazpívejte ji a zatančete oslavnou skladbu na její roli matky, kterou jste sami po nocích vymysleli a s dětmi nacvičili. Všichni ji ještě jednotlivě popřejte ke dni matek. Jeďte domů. Doma otevři šampáňo, zvládla jsi popřát všem matkám v okolí. Uf. :potlesk:

• načítám...
4868
7.5.26 07:58

Den matek je tu od toho, že každý popřeje SVÉ matce. Takže ty popřeješ té své, manžel tchyni a tvoje děti tobě. Vše ostatní je navíc. od toho tu pak je MDŽ :palec: Takže tě vůbec nemusí nijak trápit, že ke tchyni nepojedeš a nepopřeješ ji. Tím, že odjíždí vám navíc jasně dává najevo, že o to nestojí :nevim:

• načítám...
80023
7.5.26 08:04

Prostě ten svátek odmítá, no. Znám lidi, co jezdí pryč na vánoce, cíleně na Štědrý večer.

• načítám...
1537
7.5.26 08:16

A je to v jejich rodine vubec obvykle? Prat si ke dni matek, nebo jsi tak zvykla ty? Pokud ano, toto by v prvni rade melo byt v rezii tveho muze, snad, ne?
Navic, pokud jezdi na navstevy spis oni k vam, tak je pozvete, kdyz uz chcete slavit.

• načítám...
Anonymní
7.5.26 08:41

Takže ano, přeje mi manžel jako matce jeho dětí, váží se mi mě a máme stále krásný vztah i po víc jak dvaceti letech. Mé mamince přeje, protože ji má rád a ona má ráda jeho. U nás se přálo vždy, já jsem vždy přála i babičce, kterou už nemám. Stejně to mají i mí sourozenci. Všichni mezi sebou máme hezké vztahy, až na tchýni, u které je to ale jak na houpačce. To že tady někdo píše, že ani neví kdy se tento svátek slaví, k tomu se ani nevyjadřuji, hned v úvodu jsem psala jak to máme my, netřeba komentovat, že den matek je od toho, že se přeje jen SVÉ matce. Jsme prostě asi jiný gang. Stejně to mají i mé kamarádky. A ano je to zvykem i v rodině tchýně. Tchýni přeje i zeť, žijí pod jednou střechou. Tchýně je matka mého manžela, na to jaká je ona povaha, vychovala skvělého člověka. I když se ke mě nikdy nechovala pěkně, jsem slušný člověk a ctím nějaké zásady. Nevoláme si, nepíšeme a vidíme se jen o narozeninách, ona si vzpomene na vnoučata jednou za uherský rok, „nevnucuji“ je už dávno, i když jsem před xy lety měla snahu. Ale ano den matek jsem ji vždy přála. Letos to pravděpodobně už přeruším, vím, že to dělá schálně, že odjede a je to vážně z důvodu, že nás tam prostě nechce. Byť jen na chvíli kdy se sejdeme. Ne nebudu navrhovat, aby přijeli k nám. A ano vnucovat se nebudu, že se vtírám tím, že ji popřeju na den matek jako matce mého manžela, to bych řekla, že je silné slovo, tchýně by si bývala přála abych se vtírala víc, ale na to já nemám, dávno jsem nějaké pokusy a hezký vztah mezi tchýní a snachou vzdala.

• Upravit
9733
7.5.26 08:57

Každý to má jinak, tchyně očividně není slavicí typ, ale to přeci neznamená, že je špatná, jak ji prezentuješ.
Upřímně, my svátek matek taky neslavíme, své matce napíšu sms a to jen proto, aby neprudila švagrová, která to má hozené jako ty (s mámou se vídáme každý týden, takže nedostatkem pozornosti fakt netrpí)
Mně občas děti popřejou, občas ne a je mi to fuk, kdyby na mě den matek neskákal i z lednice, tak ani nevím kdy je. Ona se ta láska k matce dá vyjádřit i jinak než přáním na sílu jeden den v roce :mrgreen:

• načítám...
16254
7.5.26 08:58

Evidentně s tebou vztah nema a mit nechce. To víš od zacatku a stejne se furt muzes skrz ni přetrhnout 8o Manžel nikdy moji mamce nepřál teda :nevim:

• načítám...
13751
7.5.26 09:00

Vůbec bych se nezabývala někým, kdo o mě nestojí, ani na den matek, ani na narozeniny, ani na Vánoce. Ať si to řeší tvůj muž. Připadá mi že se zbytečně vnucuješ. Holt každý prostě není schopný mít sluníčkové vztahy.

• načítám...
6913
7.5.26 09:03

Ale Ty pořád, jak to máte vy, jasně. Chápeš, že to někdo cítí úplně jinak, a třeba ho tohle konkrétní přání vyloženě otravuje, připadá mu nepatřičné?
Očekávám, že mi k tomuto dni popřejí mé děti. Zrovna jako já popřeju své mámě. Ostatní mi přijde mimo. Tchyně to má možná taky tak nebo je jí celý svátek u zádele. Dej jí pokoj.

• načítám...
Anonymní
7.5.26 09:13

Tchýně je normálně slavící typ a ano nestojí o to, proč netuším, nikdy jsem ji nic neudělala, naopak jsem se snažila. Ale jak jsem taky psala v úvodu má to tak se všema, na prvním místě má sebe a pak dlouho zase jen sebe, je to hlavně strašně nespokojený člověk, se vším a se všemi a to jak ji tady prezentuju je ještě opravdu hodně pěkné a slušné. S mou maminkou se vídám denně a pokud ne, denně si voláme a že se máme rády si vyjadříme a nemusí to být slovy během roku taky, přesto ji velice ráda na den matek popřeji a něco krásného dám, od toho i ten den matek je. Že se tady sejdou ženy, které to mají úplně naopak než jsem já, chápu, každý to má jinak. Můj dotaz směřoval ke tchýni a vnucovat se ji svým přáním nebudu, vždy jsem ji ráda popřála, ale dám ji už pokoj :lol: :lol: :lol:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová