Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jinak já se přidávám k těm, které nerady hostí - nejde mi o to nakoupit a připravit pohoštění, to je to nejmenší, ale vadí mi úklid před návštěvou a úklid po návštěvě. Proto třeba narozeniny slavím zásadně v restauraci, což někteří berou s nevolí, ale nevidím na tom nic extra, když oslavenec, místo aby si užil svoji oslavu, tak skáče kolem hostů a chystá jim jídlo a pití a sám si v klidu ani nesedne…
@Anonymní píše: Více
Tak to neřeš a nejezdi k ní, nekontaktuj se s ní.
Tak proč jí teda nezavoláte všichni najednou a budete spokojení vy i tchyně? Když SMS neuznáváš, ale zavolání ano.
Ja bych se ráda dozvěděla, jestli jste ji v minulosti zavolali, kdyz to teda nejde osobně, ale tchyně te pak promluvila, ze ano nezavoláš.
Proč bys ji měla přát, když je ti tvá tchýně a ne matka?
Nějak nechápu…
Každý si s manželem, nebo manželkou, tak trochu bere i jeho rodinu. Člověk si přinese ze svojí rodiny nějaké zvyky, nebo tradice, a podvědomě očekává, že to tak mají všichni. Většinou to tak není, a pak už záleží jenom na domluvě, a toleranci. Hlavní je to, aby jste si nastavili tyto věci ve svojí rodině společně s manželem. Taky jsem měla kdysi tchýni, které jsem měla snahu koupit vždy něco k svátku, narozeninám, nebo Vánocům. Ale poté, co mi napsala, že proč jsem ji TO koupila, a že ona nebude nám,/ a teda našim dětem/ nic kupovat, tak mi došlo, že se mám na to normálně vykašlat. A od té doby jsem ji poslala ke každé události pouze pohled. Dneska by dostala sms. Naučila jsem se časem, že kdo si mě neváží, ten si mě nezaslouží.
@Aries6 píše: Více
Přála jsem ji do loňska vždy. Osobně a loni a předloni telefonicky. Manžel samozdřejmě vždy. Jen jsem letos zapřemýšlela, že už nechci…
Děkuji za pochopení. Jednou jsem taky dostala vynadáno proč jsem určitou věc koupila. A s poslední větou se absolutně stotožňuji.
Tak proč píšeš, že tě promluvila, ze se ani neozveš. A pokud to neni pravda, proč ti to vadí?
@Aries6 píše: Více
Nevím co znamená, že mě promluvila…a psala jsem že pokud ji ani nezavolám a nepopřeju, tak mi to dá při nejbližší příležitosti najevo, nebude se mnou vůbec mluvit, bude mě ingnorovat. Dělá to tak všem. Udělala to tak i mi, ale ne jako reakci na nezavolání nebo nepopřání osobně, ale na úplně jinou banalitu. Že stačí málo a je dusno a chová se prostě otřesně. Napsala jsem to v tom minulém příspěvku srozumitelně.
Někdo, kdo píše slovo „tchýně“, by asi úplně nemusel upozorňovat na překlepy druhých…
Prosím tě, na co potřebuješ lézt tchýni do prd.ele, když tě má stejně na háku? ![]()
Není to tvoje máma, tak ze sebe nedělej blbku nebo svatou. ![]()
@Suzume-chan píše: Více
Neupozorňuji, nerozumím, jestli si o tom se mnou promluvila nebo mě pomluvila
A ano je to tchyně ![]()
No to by byla hotova katastrofa, kdyby te takova tchyne ignorovala! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat