Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Píšeš, že jako matka stála za prd a zároveň se divíš, že odmítá slavit den matek. Fakt záhada ![]()
To je porad ja to, ja ono, ja tamto… nejsi sama na planetě.. chápeš, ze nekdo to ma proste jinak? Ne spatne, ne hůř, ne líp, proste jen jinak nez ty. Pro tříleté deti je typické, ze nechápou, ze nekdo vidí svět jinak, nez ony. Ale ty uz jsi dopsela, zcela jistě to chápeš. Tak to konečně přijmi. Tchyně neni špatná tim, ze nestoji o prani ke dni matek od osoby, jejíž matkou neni. Uz vubec není špatná tim, ze v nejaky konkrétní den jede na výlet. Prostě přijmi fakt, ze ma jiny názor. Evidentně ti to naznačuje uz dlouho a všemi způsoby a ty si porad jedeš svoje.
@Anonymní píše: Více
Když někomu přeju tak proto, abych mu udělala radost. Ne abych uspokojila svoje ego. Pokud o to někdo nestojí, tak to respektuju a není důvod k tomu, aby mě to mrzelo. Nepřeju přece pro sebe. A tedy pokud s tchyní nemáte dobrý vztah, tak přát jí na den matek, to mi přijde trapné a vlezlé a nedivím se, že se radši pakuje pryč, zřejmě jemnější narážky nerespektuješ. Zvlášť jestli u nich v rodině tenhle svátek nemá tradici a ty se ho tam snažíš zatáhnout.
Tchyni nemáš rada, ale strašně ti záleží na tom poprat ji ke dni matek, nejen poprat, ale videt se s ni presne v ten den a slavit. Proc, kdyz k ni mas tolik výhrad? Případáš mi takova umíněna, asi by bylo zajíme slyšet verzi tchyně.
@sysi píše: Více
Podívejte se, tchyně jede pryč jen z toho důvodu, aby nás nemusela hostit. O přání stojí, vím, že mi to dá sežrat při nejbližší příležitosti (narozeniny), nebude se semnou bavit, tzn. úplná ignorace, dělala to stejně se svými dětmi a dělá to tak se všemi, když ji něco není milé a stačí maličkost. To jen pro upřesnění a dokreslení, nechce se mi tady vypisovat vše jaká je. A protože je svět malý, tak se to ke mě prostě z jiné strany dostane nebo mi to úplně normálně řekne švagrová, že se ji to dotklo, že ani telefonicky nepopřejeme.
@Alušáček píše: Více
Tchýni jsem se snažila mít ráda mockrát a nikde jsem tady ani neuvedla, že ji nemám ráda, na to co jsem musela snést ji stále respektuji a jsem slušná a mám ji svým způsobem ráda. Je tady fakt zvykem vše překroutit? Umíněná pro to, že tchýně jede jednou za rok pryč a jede zrovna na den matek, i když o přání vlastně stojí, ale nestojí o kontakt, jsem opravdu tedy já ta špatná? Je opravdu složitá osobnost a švagrová chodila kvůli ní i na terapie a štve ji úplně stejně, že prostě není schválně doma. Měla jsem snahu a slušnost. A samozdřejmě s tím skončím, i za cenu dalšího dusna, které se u nás během dvou desetiletí neustále opakuje.
tak pošli sms a nemusíš nic kupovat, nikam jezdit a nikde klepat na zavřené dveře a ona nemusí nikam odjíždět, aby vás nepotkala ![]()
@Keyllah píše: Více
Ne letos ji překvapím a nebude nic, než sms tak to tedy vůbec, takové přání nepěstuju.
Sorry, ale vaše rodina nechápe podstatu dne matek.
Přejete si takhle všichni i k Valentýnu? Protože to dává asi tak stejnej smysl.
A tvoje chování ke tchyni neni o respektu, ale blbosti.
Děláš z toho uplný narozeniny, co ještě třeba udělat party? Jak slavíte první máj, 17.listopad?
Hledáš problém kde fakt není..
@pikola píše: Více
Ne neslavime ani toto
Ale pusu pod trešní od manžela kazdoročně dostanu ![]()
Ale ona zjevně chce to přání formou SMS, podle toho co píšeš. Je to přeci nejjednodušší řešení pro všechny zúčastněné, proč ty trváš na tom, že musíte přijet a zazvonit u dveří?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat