Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tyjo, to máš teda docela hustý.
Já bych asi popřála, ale jen úplně normálně a krátce. Bez nějakého velkého přemýšlení kolem toho.
Prostě bych jí napsala nebo zavolala, popřála ke Dni matek a tím by to pro mě končilo. Hlavně bych jí nedala najevo, že mě to mrzí nebo že mě tím rozhodila. Slušnost bych si splnila a dál bych to neřešila. Ať vidí, že si na tebe tímhle nepřijde. ![]()
@andy186 píše: Více
a zakladatelka nechce posílat sms, tento druh gratulace neuznává
ona chce přát osobně a následně se nechat pohostit, protože jedině tak je to správně. A ta tchýně raději uteče, aby nemusela dělat pohoštění
teda, musím se přiznat, že na den matek, taky nemám připravené pohoštění pro gratulanty ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
vyřešeno…půjdu popřát svojí mamince, nebo tchýni a pohoštění by měli mít nachystané u nich, ne?
![]()
@Keyllah píše: Více
Taky mě nenapadlo chystat pohoštění, jsem to, ale matka ![]()
Ja, ja, ja jenom ja… doteď jsem nejak myslela, ze v egoismu vedou chlapi, ale toto je těžkej kalibr… chudák tchyně, taky bych odjela, kdyby mi nekdo i pres me opakované upozornění lezl do baráku, aby mi popral k cizímu svátku
absurdní divadlo
Teda ja jsem dočetla a ty jsi zakladatelko tak urputná až to není hezký, pořad jen ja ja ja, my to mame tak a tak a my slavíme takto a pres to nejede vlak….vždyť ty nejsi o nic lepší než ta tvoje tchyně. Takovou trapnou vtěru mít za snachu to fakt chceš… ![]()
Taky jsem to teď dočetla a už to zapadá no, proč tchyně vždy odjede. U nás je naprosto běžný přát si formou zprávy na whatsappu a v nejmenším by mě nenapadlo, že je na tom něco špatně. Pak když se to třeba hodí všem, udělá se menší oslava (když jde o narozeniny). Kytku na den matek mamce dovezu, maximálně si dám kafe a jedu zase zpět.
Jinak s tím pohoštěním - opět se tchyni nedivím. Každý prostě není rozený hostitel, já to mám stejně. Nejde o to připravit jídlo atd., to mi nevadí, ale plný byt lidí, starat se o ně, nemusím to
Tchyně holt volí útěk, i to je způsob, jak naznačit, že o oslavu Dne matek nestojí ![]()
Nečetla jsem všechny reakce, ale fakt mě pobavilo, jak hodnotíš tchyni, že je strašný sobec, ale tvoje reakce jsou samé “já, já, já”
tak ti teda nevím
@Anonymní píše: Více
Proč to dramatizuješ? Tak odjede no. To respektuj. Jsou ženy co nechtějí slavit Velikonoce třeba, tak seberou děti a jedou na výlet. A co, stane se něco?
Popřej ji jako vzdycky a nech ji žít. Nebo jí holt nepřej, když se tě to tak dotýká. Urcitě to tchyňka přežije.
TCHYNĚ
Jednou pro vždy tchyně.
A proč jí přeješ ty? A proč by proboha každý, kdo něco slaví, měl někoho hostit?
A ona neslaví.
Já taky ne. Matka jsem i bez svátku.
@Flyingfrog píše: Více
Ale u zakladatelky v rodině je to prostě tchÝně, zakladatelka píše tchÝně, takže to tak bude!
@Flyingfrog píše: Více
Tchyně je spojení slov tchoř a svině ![]()
PS: vtip, kdyby se to náhodou nějaké tchyně dotklo
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat