Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
To vypadá, že je pro tebe den matek asi hodně důležitý. Ale asi nerozumím tomu, proč se vnucuješ někomu, kdo o to nestojí… kdyby jednou, ale poněkolikáté??? Co tě k tomu vede? Co se děje v tobě, když tohle řešíš?
@Anonymní píše: Více
Nespokojená, vidi vsude jen sebe. A přesto ses stejně mohla ubehat pro darky a musela vzdy hrozne poprat
Mit kolem sebe někoho takového, tak neřeším. Kdyz nema zajem, proc bych to mela delat? ![]()
@inkakřivák píše: Více
Taky takové znám a naprosto to respektuji. Je to jejich věc a nikomu do toho nic není.
Hodně lidí má potřebu hrotit „tradice“ a tvrdit, že když má někdo takový děti, tak jsou chudáci. Ale často to tak není… Já znám teda (nedobrovolně) bezdětný pár, který rád cestuje a na Vánoce jsou už několik let vždy na cestách.
Jsi zvláštní.
Uznáváš, že to může mít každý jinak, kromě matek v tvém okolí, které to musí mít jako ty - slavit na 110% včetně přání a dárku od snachy. ![]()
Jestli chceš, můžeš se víc rozepsat o tchyni, spousta z nás má také dost speciální případy. Ale z toho co píšeš bohužel teď vyzníváš blbě ty.
Což vůbec nemusí být realita.
@Aries6 píše: Více
Důležitý asi je, prostě to tak mám, ani jsem nevěděla, že by někomu mohlo přijít zvláštní, že se přeje na den matek.
Co se děje ve mě? Asi nic, prostě jsem vždy přála a asi jsem došla do bodu kdy i mi samotné došlo, že už ne.
Jsi jeblá na palici, nebo co? Brečíš, že nemůžeš popřát ženě, kterou nemáš ráda?
My máme v rodině taky pěkné vztahy, ale den matek neprožíváme. A mně udělá větší radost květina lučního kvítí než nějaké rádoby honosné dary… Já nemám ráda ani „předváděčky“ s dary k narozeninám a tak. Vždyť jde hlavně o to si vzpomenout. Celý rok si koupíme, co potřebujeme a na narozeniny si dáváme drobnost od srdce. Mně udělala třeba skříňka na čaje, o které jsem mluvila třeba půl roku před narozeninami mnohem větší radost, jak „dražší“ telefon koupený narychlo, protože manžel už nevěděl co… protože u té skříňky jsem viděla, že mě manžel vnímá a chce mi udělat radost.
Ale nikdy bych se nenutila někomu, kdo o to očividně nestojí. Představ si to z druhé strany. Že by tě tchýně třeba nutila slavit den nezávislosti, protože má ráda Ameriku a ty by jsi k tomu neměla vůbec vztah a chuť. Ano, je to extrémní přirovnání, ale ona to tak může vnímat…
Kolikrát jsi „přála“ než ti došlo, že o to nestojí?
Budíš ve mně dojem takového toho „aby to bylo správně“… „aby lidi neřekli“… „tohle je pravidlo, které se musí dodržovat“… takové přemýšlení generace mých rodičů, kteří zažily velkou část života v komunismu a nařízených oslavách…
I když píšeš, že máte pěkné vztahy, tak z toho necítím respekt, pokoru, zdravý nadhled…
Příspěvek upraven 07.05.26 v 09:27
kolikátým rokem se Ti pokouší na den matek vyhnout? jak dlouho víš, že to slavit nechce?
trochu to vypadá, že i přes to všechno, ty jí prostě CHCEŠ popřát a to co chce ona, tě vlastně nezajímá
to děláš natruc? proč nerespektuješ její přání? ![]()
takže ty víš, že vás tam nechce a stejně si jedeš svou?
„vtírání“ je celkem výstižné…za mě si stěžuješ, že nemáte hezké vztahy, ale ty sama ji nejsi schopna respektovat, tak co čekáš na oplátku
musí před tebou „utéct“, aby jsi pochopila a stejně ti to nedochází a zakládáš o tom diskuze ![]()
Nic ve zlém, ale před někým, kdo by nerespektoval mé přání, bych utekla taky a o jakémkoli hezkém vztahu by nemohlo být řeč a vyhýbala bych se ti na sto honů ![]()
Na den matek přeji svoji matce. Tchyne není moje matka
To je jako bych mela přát na vse každému, protoze je někdo něčí něco
Nebo bych mela očekávat od kazdeho z našich rodin, ze mi popřeje, protoze jsem přece máma?
Čekám to od sveho dítěte a ja zase popřeji svoji mamce. Tam to začíná a končí ![]()
Někdo třeba oslavy rád nemá, tchyně má právo si odjet na den matek kam chce. Nechapu co řešíš, ze si ji vážíš jako matky tvého muže ji můžeš dát najevo kdykoli jindy, nez v určeny den kalendářem. Ja treba nestojím o velke slaveni svých narozenin, ani by me nenapadlo, ze by to někoho naštvalo.
U nás v rodině se přeje všem matkám ![]()
Zakladatelko, pošli sms a neřeš.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat