Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9150
25.3.17 14:35

@kote Ahojki, s Ataraxem zkušenost mám, na úzkost mi nezabíral vůbec, pak jsem ho brala na spaní, klidně 4 tablety po 25 mg a neusnula jsem ani, bral jsem k tomu ještě AD Lerivon a Rivotril. Pokud jsi z HK, tak vím, že tam máte tu novou kliniku a otevřená oddělení jsou fajn, psala jsem tu, že psychoterapeutická otevřená ano, ale příjmová jsou strašná. Tedy zejména Bohnice, tam je to celé jedna veliká hrůza, fakt jsem si tam „užila“. Vše zastaralé, špinavé, personál bez zájmu, na vizitě jen otázka jak ti je, nezájem, sestry většinou protivné, futrují do tebe hrozně léků, já tam běžně brala 25 tabletek denně, bylo mi tam zle. Krade se tam šíleně, pokoje i po 8-10 lidech. Mám na to prostě hrozné vzpomínky, byla jsem tam hodněkrát, naposledy vloni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
25.3.17 14:43

@luca74 Pragiola je pregabalin? Ten jsem nebrala, někdo si to chválí, někomu to nepomohlo, znám dost lidí, kteří ji brali. Třeba ti pomůže. A kam bys šla na hospitalizaci v Praze? Já fakt nedoporučuji Bohnice, tak je to šílené. Většina mých kamarádů na to nadává, třeba to tam někomu pomůže, ale já neznám nikoho, kdo by se tam nevracel opakovaně, navíc to prostředí (kromě pavilonu 26, který je zrekonstruovaný) je ještě více depresivní. Tak moc držím palce, ať léky ještě zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
25.3.17 14:45

Jinak holky, také jste chodily ne rehabky? Já chodím od října a je to pořád horší a horší. Včera mě tak začalo bolet na hrudi (asi skřípnutý nerv), že jsem dnes skončila na pohotovosti, píchli mi injekci, předepsali Tramal a mám změnit fyzioterapeutku, rehabilitačního lékaře, zajít zas na neurologii a k praktické, tak to bude zas něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.17 17:38

@kote
Mně původně nasadila cipralex v září obvodní dr, s tim že jsem začala na 20 denně, žádný pozvolné nasazování, hned třetí den jsem skolabovala. Vydržela jsem to šest týdnů, pak jsem se sama objednala k psychiatricce, ale byla tam nejaka mlada a nezkušena, s tim ze nejsem psychiatricky pacient a léky mi vysadila. Napsala mi magnosolv a poslala na internu. Tak začalo další kolečko vyšetřování odbornými lékaři s nulovými výsledkem. Jsem prosvicena všemi směry, krve jsem odevzdala snad tolik, že by ji mohli používat i na transfuze a výsledek - zdrava jak ripa. Jen nejak nechteli pochopit, ze se tak skutecne necitim, ze nevnimam okoli a cekam na smrt. Takže proto jsem se na přelomu listopadu a prosince objednala k jiné psychiatricce a u te jsem dodnes. Dnes mám snad uplne první den v životě, kdybych to nejraději zabalila. Jen nemít ty deti. Ted jsem do sebe lupla trojku lexiku a snad to trochu zabere. Do loňska jsem byla baba bylinářka, žádný umeliny, susene šípky, čajíček z bylinek. Nekouřím, nepiju, teď uz ani sexualne neziju a je mi to k prdu. Ted jsem nadopovana jak Spolana neratovice a cekam na zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.17 17:48

@Lollitka
Já chodila na rehabky na Prosek, pak primář se snažil seč mohl, ale ta zada byla jen další priznak psychického onemocnění. Jinak jsem zkusila i soukromého fyzioterapeuta, jednu paní v Kobylisích, za 800 mi ukázala suplicek ( takový to zasouvání hlavy ) a ani se me nedotkla. Pak jsem byla u pana Ljubcenka, je na známý lékař a musím říct, že s nim jsrm byla maximálně spokojena. Šlo mu o me a ne o peníze. Za 400 se mi věnoval celou hodinu, dal mi masáž, pak nějakou elektrolecbu a trochu působil i jako psychoterapeut. Navrhl ještě nejaka řešeni a po několika návštěvách mi řekl, že ze me nechce tahat peníze, ale ze už mi není schopen pomocí. Jinak ze k němu mohu chodit samozrejme dále. V dnešní době opravdu slušný člověk. Takových by melo byt více.
Kam ty chodíš na psychiatrii? Ohledně te hospitalizace je prý něco jako národní ústav dusevniho zdravi. Tam jsi nebyla? Co jina nemocnice než ty Bohnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
25.3.17 18:14

@luca74 Tak to sis také pěkně prošla rehabilitacemi, já tohle ale určitě psychické nemám, mám tam strašně stažené svaly a skřípnuté nervy, jen jsem měla špatnou rehabilitaci. Už mám nějaké tipy, kam jinam. Platit to nemůžu, nemám na to peníze, platím si psycholožku 500 Kč za sezení a víc nejde. Jinak Národní ústav duševního zdraví je to jediné, co bych ti doporučovala, na oddělení 2 se zabývají afektivními poruchami a jsou tam na to špičky, můžeš být i v různých studiích… Milý personál, zájem o pacienta, program přes den, pokoje po dvou… Já byla na oddělení 1 a 2. Jinak jsem byla ještě všude možně i mimo Prahu, protože už jsem nechtěla Bohnice, ale když to nebylo plánované, ale akutní, tak mě do Bohnic vždy odvezli. Ale doufám, že už nikam nebudu muset. A tobě Dr. říkala, kam bys ev. měla jít? Na ten NÚDZ je jedině problém, že je tam pořadník a většinou se čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.17 18:28

@Lollitka
A s cim se leciš? A jak ti to vzniklo, taky z ničeho nic a bum?
Máš aspoň dny, kdy se nádechneš a je ti líp nebo zcela dobře? Já pravě dnes od rána reším, zda-li to neukončit než byt rodině na obtíž. Ale když se podivam na syna, kterému je 12 a je citlivej, tak i říkám, že nesmím byt sobecká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.17 18:31

@Lollitka
Paní dr. právě zmiňovala tenhle ústav, zatím vypadá, že mi ten lexik trojka zabral a dnes na výlet nepojedeme. Co mas ty jako berličku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
25.3.17 19:08

@Lollitka diky za nazor k hospitalizaci, ja prave vubec nemam predstavu, co tak clovek potka za osobni tragedie jinych a to je asi to nekvic, z ceho mam obavu, ja jaem takova empaticka a citliva duse a trapeni jinych me nenechaji v klidu. Ja kdybych si vzala tri Ataraxy tak asi neziju, beru normalne pulku tabletky a dnes rano poprve cela a hruza! Jo a rehabka na zada mi nepomohla, myslim, ze nez budu psychicky ok nema cenu zadat resit, vyzkousela jsem i tri fyzioterapeuty a zatim to nikam nevedlo, ba naopak jsem neustalym cvicenim a posilovanim odebirala drahocennou energii, kteere jsem mela veliky nedostatek, pac jsem nejedla, nespala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
25.3.17 19:13

@luca74 luci, kdyz je ti fakt zle, netrap se a ten Lexaurin ci cokoliv jineho na uklidneni si vezmi. Az najdete leky pro tebe, ktere zaberou, tak toto vysadis. Ten Cipralex jsi mela opravdu hodne vysoko, nedivim se ze jsi se slozila, ja jsem to taky hodne zle snasela a to jsem brala 10mg. Vidim, ze lekari na Tobe take zkousi uz dlouho, co zabere. Je to unavujici, vid? Ale na konci tunelu je svetlo, ver tomu, bude lepe!!! Myslenky nekdy prijdou hrozne, ale nech je zase odplout a nenimrej se v nich, i kdyz ty hodne zle myslenky bych doporucila probrat i s psychiatrou, pro jistotu. A pis, nejsi v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.17 19:21

@kote
Dneska jsrm mela i pocit, že jsem zesílela. Asi jako na začátku. To jsem se bála i sama zůstat s dětmi doma, abych jim něco neudělala. Naštěstí jsou docela velke, holčině je 17 a mazankovi 12. Snad to nedojde tak daleko, že by se me bály. Ted jsem po lexaurinu uklidněná, v osm beru mitrazapin a pak to zalomim. Jak je tobě dneska? Ty mas taky deti? Mne ta chata moc nepomohla, miluji to tam a porad jsrm mela v hlave, že jsem tam třeba naposledy. Ted uz je chvíli lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
25.3.17 19:31

@luca74 ja mam deti dve, 9 a 6. Take mi neni prijemne, kdyz vidim, jak se trapi tim, ze mamince neni dobre. Dnes jsme kvuli tomu se starsi mely i takovou tezkou chvilku, ona je citliva po mne a trapi se ze se ja trapim. Ale i utrapena mama ( docasne!!!) je lepsi nez zadna mama. Ja taky ted nejak nezvladam jezdit na mista, ktera miluju. Treba na hory! Protoze vidim, jak jsem nemozna, nic nezvladam a hrozne me to srazi, ze nemuzu delat to, co miluju. Tak tam docasne nejezdim, az mi bude lepe, zase zacnu. Jinak mne dnes moc dobre nebylo. Rano sileny stav po tom celem ataraxu a pres den takovy obecny splin, ani jsem se nedokopala jit ven, a to bylo krasne! Ted jsem sama, deti odjely na hory i s manzou a ja se chystam taky brzy do postele. Tak se hezky vyspi, alespon dle moznosti! A zitra si zas pisneme, jo? Abys ty spatne myslenky mela s kym rozehnat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
25.3.17 19:37

@kote
Jasne. Tobě taky dobrou noc a lepší zítřek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
25.3.17 21:46

@luca74 Tak to je mi moc líto, že máš takové myšlenky, ale věř, že je to přechodné a zas bude lépe. Máš děti a ty tě potřebují, určitě chápou, že ti teď není dobře, ale jsi pro ně i tak důležitá. Když nic nezabere, tak jdi do toho NÚDZ, tam by ti podle mě pomohli, jsou tam fakt odborníci, na rozdíl od jiných zařízení. Jinak já se o sebevraždu pokusila vícekrát, ale vždy mě někdo našel a vůbec jsem si tím nepomohla. Vím, jak je těžké v depresi uvažovat jinak, ale pokud to zachází až sem, je asi fakt lepší hospitalizace, kde jsi pod dohledem. A Lexík tedy pomohl? Já beru Rivotril 2 mg, ale někdy i 8 mg třeba, když je fakt krize. Tak moc držím palce, ať se vyspíš a je zítra trošku lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
25.3.17 21:51

@kote Tak na psychiatrii slyšíš spousty příběhů, skupinové terapie bývají náročné a pak povídání si (hodně se „drbe“ na kuřárně - já i kvůli tomu začala kouřit a pak jsem pracně odvykala). Člověk se ale musí soustředit na svůj příběh a nepřipouštět si tolik ty druhé, jinak by se zbláznil. Ty jsi vždy na prvním místě, ale chápu, je to těžké, já jsem myslím hodně empatická, s lidmi soucítím, prožívám jejich příběhy a jsem z toho smutná. A v čem byl ten celý Atarax hrůza? Já naopak léků beru vysoké dávky, jsem hodně rezistentní, takže musím všeho moc, abych cítila účinek. Pokud možno klidný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí