Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@kote Myslím, že fakt není a říká mi to každý. Samozřejmě, že někomu zabere, ale myslím, že je více těch, kteří na depresi potřebují jiné léky. Znám lidi, kteří berou Trittico a k tomu ještě dvoje jiná AD, já vím, že ty bereš Eliceu, ale 10 mg také ještě není tolik. Určitě si o tom všem promluv s Dr., jestli bude ochotná vymyslet něco jiného.
@Lollitka
Mně se po něm spalo taky dobře, ale jako AD právě moc nepůsobilo ale to zatím nic. Snad už něco zabere. Dneska mám hrozny svedeni v hlave. Znáte to někdo?
@luca74 Luci, svědění jako kůže napovrchu nebo hlavy nějak unitř?!?
@Lollitka Jojo, já to s Mudrem proberu, teď mi přijde že ta trochu navýšená Elicea začíná mírně působit, beru to 5.den, takže asi je to tak v pořádku… co?
@luca74 Já mívám někdy v hlavě zmatek, přetlak… ale svědění jako kdyby uvnitř, to jsem ještě neměla.
@kote Tak snad to zapůsobí ještě více, 5 dní je krátká doba, ale zas jsem slyšela, že při navyšování to už pak nabíhá trochu rychleji, tak uvidíš, jak se to bude vyvíjet. Moc bych ti přála, aby se ti ulevilo.
Tak holky dnes navýšená dávka 7.den a zase jsem musela sáhnout po Ataraxu, protože mi není dobře. Tak jsem doufala, že navyšování bude znát tak do toho týdne… ale zatím teda nic extra. Ráda budu za vaše zkušenosti, jak jste prožívaly navyšování?!?
Navyšuju Eliceu na 10mg, jsem 10.den navýšení a je mi snad čím dál hůř. Budu ráda za zkušenosti s navyšováním, jak jste na to reagovali? A kdy jste cítili úlevu? Díky
@luca74 píše:
@Lollitka
Mamina se z toho dostala bez následků, kouři vesele dál. Já jsem nikdy nekourila, zila jsem vcelku zdravý život. Od června loňského roku mam také spoustu vyšetření, protoze se mi pořád motala hlava a já mela pocit, že nejsem řádne vyšetřena. Ze to všichni berou na lehkou váhu. Mela jsem se na to vykašlat a dneska bych byla nejspíš OK.
Uzivas nejake AD, mam podobne potize jako ty ![]()
@kote mne elicea nesedla, potize byly horsi a horsi… tak jsem to vysadila. Drzim pesti, at je lip ![]()
@kote neberu nic, zkousela jsem asi troje nebo ctvery ad a vzdy horsi.
@kelynka ty jo, to je teda naprd, ja chci verit ze to zabere, je mi totiz fakt spatne. Pomaha ti tedy terapie? Nebo jak to resis?
@kelynka píše:
Uzivas nejake AD, mam podobne potize jako ty
Od prosince uzivam, ale bez valného výsledku. Zatím jsme s paní doktorkou ve fázi zkoušení. V září jsem dostala od obvodní cipralex, ale vůbec mi to nesedlo. Od prosince jsme vyzkoušely trittico, venlafaxin, amisulprid, mirtazapin, pragiolu. Ted od pondělí uzivam Anafranil. Psychicky se cítil lépe, ale ta unava je silena. Venku sviti slunicko a já nejsem schopna ani vystrčit nos z bytu.
@kote nechodim na zadne terapie, jednou jsem byla u psycholozky a to byla uplna p…!!! Nepotrebuji poslouchat, ze smrt ditete je vlastne normalni bezna zalezitost
Potize mam cely den a nevim jak z toho ven. Cely den je mi jakoby na omdleni, takove divne tlaky v hlave, jakoby hlava ve sveraci a nemuzu se uvolnit a prestat na to myslet! Jedno dite mam na hrbitive, druhe ma urcite postozeni a je velmi narocna na peci
Je to nekoncici peklo ![]()