Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobry den, posledni dobou se citim strasne. Zhorsily se mi chronicke zdravotni problemy, jsem takova apaticka nemuzu se na nic soustredit vsechno mi prijde zbytecne, casto myslim na sebevrazdu. Chodim k psychologovi jednou za mesic antidepresiv jsem zkusila vic ale mam pocit ze nic nezabira. Jediny lek ktery mam pocit ze se mnou neco dela je LEXAURIN ale je navykovy a doktorka mi ho napsat nechce. Nevite o nejakem jinem leku kterym by se dal Lexaurin nahradit? Diky
Antidepresivy, Lexaurin jen benzidiazepin, v podstatě léky tohoto typu fungují jako sos tabletka nebo při počátku brání antidepresiv než nastane plný účinek
@Anonymní píše: Více
Chtěla bych zkusit obnovit toto téma, protože mám stejný problém.
Minulý měsíc jsem nasadila Asentru. Před 9 lety jsem necelý rok brala Sertralin a žádný problém. Tentokrát se už ale asi po 4-5 dnech užívání Asentry objevila rentence moči. Zkrátka jsem měla velký problém dojít si na malou. Seděla jsem klidně hodinu a půl na záchodě a prostě nemohla. Hned jsem ji vysadila a reflex se během pár dní vrátil zase do normálu. Doktorka mi tedy předepsala Cipralex, abych zkusila ten. Za 3 dny užívání se retence moči zase vrátila a já musela léky opět vysadit. Stejně jako u Asentry se reflex během několika dní vrátil do normálu. Doktorka neví, co se mnou. Jiné mi už nechce předepsat. Nemá někdo stejnou zkušenost? ![]()
@Becisa píše: Více
Ahoj, psychofarmaka mohou dělat retence moči, i když než u SSRI AD je to třeba častější u tricyklických AD. Jinak bych ale napsala, buď ráda, že to máš jen po lékách a že se to vrátí do normálu pak. Já se s tím léčím 17 let na urologii a neurologii, z léků to nemám, přišlo to samo, pořád jsem končila na pohotovostech, pak třeba půl roku permanentní katétr a teď se dle potřeby cévkuji sama. Jinak AD je hodně druhů a mají různé mechanismy účinku, ale nevím, na co ta AD máš, jestli úzkostná porucha, deprese…jinak retence moči je i problém, na kterém se může podílet psychosomatika. Držím palce, ať se vám podaří najít vhodné AD.
Ahoj
Přecházím z Brintelixu na Anafranil. Začne působit hned nebo také až za pár týdnů? Brintelix byl katastrofa. Vše mi ještě zhoršil
mám OCD
Tritico beru take bez nej bych nespala. staci mi tritico AC 150mg. A beru jen 2/3. Tritico prolong mam pocit ze ma delsi ucinost. Take jsem po nem oblbla. Je lepsi to brat treba uz v 9 vecer. Nekdy se trochu motam i po probuzeni kdyz vstavam brzo rano ale pak to odezni.