Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.23 11:57
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už 3 měsíce jsem majitelkou úzkostně depresivní poruchy :-(

chodím k psychiatrovi jednou za měsíc, jednou za 14 dní na individuální terapii

• obojí mi určitě výrazně pomáhá

kvůli nespavosti, neklidu, občasným úzkostem a depkám mě doktor postupně navyšoval Trittico až jsme se dostali na dávku 200mg TRITTICO PROLONG
jsem po něm ale totálně oblbá, zapomínám, nesoustředím se!

zapomněla jsem tuhle v metru tašku (naštěstí se našla), nedávno mi vypadnul v obuvi mobil a já odešla - díky bohu jsem se vrátila po minutě a byl tam ještě - ale nikdy předtím bych neodešla bez toho, aniž bych si nezkontrolovala, že mám všechno :zed:

celé dny mám pocit, že mám mozek pomalu,,v mlze,,

na druhou stranu se výrazně zlepšil neklid, úzkosti i depky!

má někdo obdobnou zkušenost? nevím, co dělat, ale asi požádám o mírné snížení dávky panč tohle se fakt nedá, mám pocit, že mám Alzheimera už pomalu!

Tritico beru take bez nej bych nespala. staci mi tritico AC 150mg. A beru jen 2/3. Tritico prolong mam pocit ze ma delsi ucinost. Take jsem po nem oblbla. Je lepsi to brat treba uz v 9 vecer. Nekdy se trochu motam i po probuzeni kdyz vstavam brzo rano ale pak to odezni.

• Citovat
  • Upravit
10486
20.3.23 13:33
@Anonymní píše:
Dobry den, posledni dobou se citim strasne. Zhorsily se mi chronicke zdravotni problemy, jsem takova apaticka nemuzu se na nic soustredit vsechno mi prijde zbytecne, casto myslim na sebevrazdu. Chodim k psychologovi jednou za mesic antidepresiv jsem zkusila vic ale mam pocit ze nic nezabira. Jediny lek ktery mam pocit ze se mnou neco dela je LEXAURIN ale je navykovy a doktorka mi ho napsat nechce. Nevite o nejakem jinem leku kterym by se dal Lexaurin nahradit? Diky

Antidepresivy, Lexaurin jen benzidiazepin, v podstatě léky tohoto typu fungují jako sos tabletka nebo při počátku brání antidepresiv než nastane plný účinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.9.24 14:14
@Anonymní píše: Více

Chtěla bych zkusit obnovit toto téma, protože mám stejný problém.

Minulý měsíc jsem nasadila Asentru. Před 9 lety jsem necelý rok brala Sertralin a žádný problém. Tentokrát se už ale asi po 4-5 dnech užívání Asentry objevila rentence moči. Zkrátka jsem měla velký problém dojít si na malou. Seděla jsem klidně hodinu a půl na záchodě a prostě nemohla. Hned jsem ji vysadila a reflex se během pár dní vrátil zase do normálu. Doktorka mi tedy předepsala Cipralex, abych zkusila ten. Za 3 dny užívání se retence moči zase vrátila a já musela léky opět vysadit. Stejně jako u Asentry se reflex během několika dní vrátil do normálu. Doktorka neví, co se mnou. Jiné mi už nechce předepsat. Nemá někdo stejnou zkušenost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
3.9.24 20:44
@Becisa píše: Více

Ahoj, psychofarmaka mohou dělat retence moči, i když než u SSRI AD je to třeba častější u tricyklických AD. Jinak bych ale napsala, buď ráda, že to máš jen po lékách a že se to vrátí do normálu pak. Já se s tím léčím 17 let na urologii a neurologii, z léků to nemám, přišlo to samo, pořád jsem končila na pohotovostech, pak třeba půl roku permanentní katétr a teď se dle potřeby cévkuji sama. Jinak AD je hodně druhů a mají různé mechanismy účinku, ale nevím, na co ta AD máš, jestli úzkostná porucha, deprese…jinak retence moči je i problém, na kterém se může podílet psychosomatika. Držím palce, ať se vám podaří najít vhodné AD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
13.9.24 07:48

Ahojky

Ahojky, je tu ještě někdo aktivní? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
25.7.25 12:37

Anafranil

Ahoj
Přecházím z Brintelixu na Anafranil. Začne působit hned nebo také až za pár týdnů? Brintelix byl katastrofa. Vše mi ještě zhoršil :nevim: mám OCD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
25.7.25 14:41
@ArumLily0 píše: Více

Bohužel až za pár týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...