Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1081
23.3.17 19:03

@luca74 Luci, to chápu. Ja jsem s AD zacala v puli listopadu a leky take jeste ladime, zmenila jsem lekare a verim, ze jeho aktivni pristup povede k tomu, ze leky fakt uz vyladime tak, ze mi budou pomahat. Rano mam na radu lekare brat Atarax, abych se mohla najist, doted jsem se toho spis bala a brala jen velice opatrne, ale on me uklidnil a rika, ze tes musime poresit ty ranni obr nevolnosti a vratit trochu vahu do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 19:12

@kote
A co se s tebou dělo? Jak jsi k tomu přišla? Taky jsi mela velkou depresi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.17 19:17

Můžu dotatek? Beru 75 mg sertralinu denne, je to malá nebo velká dávka? děkuji

• Citovat
  • Upravit
1081
23.3.17 19:39

@luca74 Luci, fyzicke a psychicke vycerpani. Proste jsem toho dlouhodobe resila hrozne moc a vyustilo to v depresi, uzkosti, doprovazene nechutenstvim a nespavosti. Takze jsem nasadila AD, po 10 dnech jsem skoncila na emergency s panikou. Poslali me ale domu, ze jsem pred totalnim psychickym kolapsem, ale nic se mnou nedelali. Ale to uz jsem brala AD a mela jsem v tom pokracovat, tak jsem pokracovala, brala jsem 10mg Itakemu, pak jsem pridala na noc Trittico a zkusila zvysit Itakem, ale bylo to moc, takze jsme pak s davkou Itakemu trochu experimentovali a rozhodla jsem se zmenit lekare, dobry krok, zatim jsem byla jen jednou, ale pocit z nej zcela jiny, daleko lepsi. Ted jsme tedy zmenili leky a sama jsem zvedava, jestli to nejak budu pocitovat. Elicea ma stejnou ucinnou latku ale trochu jine slozeni, tak to treba nebude delat tolik nezadoucich ucinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
23.3.17 19:46
@Anonymní píše:
Holky SOS.Beru antidepresiva 8 tydnu. Začatkem března jsem si řikala, že už asi zabírají, byla jsem relativně ok.Ale teď už asi 4 den je mi stejně jako mi bylo ze začatku :,( Myslim, že mi ještě vubec nezabrali, že to byl jen placebo efekt.Na kontrolu jdu příští pondělí. Myslíte, že ještě zaberou? nebo mi asi nesedli, Budu vděčná za každou radu :(

Ahoj, ja jsem na AD uz 4 mesice, je to lepsi, ale leky jeste ladime, dej tomu cas a necekej, ze ti bude uz porad a vzdy jen a jen dobre, proste obcas je normalni, ze clovek nema naladu (kazdy clovek i naprosto zdravy ma obcas blbe dny nebo obdobi), takze se toho nelekej…ja jsem se upnula na to, ze jakmile leky zabraly, tak uz mi musi byt porad fajn ale ono nebylo a prvni zhorseni nálad jsem panikarila, rikala si co se zase deje a spadla zase zpatky, ne azna dno, ale stav se mi zhorsil a ted se z toho hrabu. Ale uz vim, ze na leky se takto upinat nelze, i s nimi je mozne mit propad a je potreba ho usmet prestat a prekonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
23.3.17 19:52

Anonymní,
75 mg sertralinu není moc vysoká dávka, ale záleží na individuální odpovědi. Já třeba beru 200 mg, což je maximální dávka. Ale při určitých diagnózách (třeba OCD), se může jít výš, já brala i 300 mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 19:55

@kote
Já se RZ svezla od června několikrát. Pokaždé vyšetření na neurologii nebo interne se závěrem absolutní vyčerpání a porucha krcni patere. Nikoho nenapadlo, že by to mohlo byt nervového původu, až jsem se na přelomu listopadu a prosince objednala na psychiatrii sama. To už jsem nevnímala okolí, jen jsem chtěla umřít. Tenhle stav už je naštěstí pryc, ale ten strach, že se to vrátí, je silný. Navíc ještě zdaleka nejsem v pořádku, minulý týden před výměnou AD jsem čtyři dny bez příčiny brečela. Tak proto ta změna. Od září jsem na neschopence a jen doufám, že se do prace vrátím. Mam ji opravdu ráda. Ty chodíš do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
23.3.17 19:57

@luca74 Beru toho víc - AD, AP, stabilizátory, hypnotika. Hrozně špatně usínám bez hypnotik. Depresi už nemám, ale mám jiné diagnózy. Nejhorší depresi jsem měla v roce 2010. To jsem právě dostala venlafaxin, ale nepomohl mi vůbec. Také mi to začalo jako kdyby fyzické problémy, vyčerpání, stres, ale pak jsem po půl roce lítání po doktorech byla odeslána k psychiatrovi a ten mi dal právě mirtazapin. Brala jsem toho už hodně moc. Tak uvidíš, co Dr. na kontrole, léků je docela dost, tak snad něco (nebo kombinace) brzy zabere. Až bude lépe, je fajn začít chodit i na terapii. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 20:07

@Lollitka
Na terapii chodim od prosince, ale neměla jsem důvod do toho spadnout. Všechno fungovalo, tak jak mělo. Byla jsem stastna. Jen prý trochu uzkostnejsi co se deti tyka. Jen mi to nepřišlo nejake divne. Tedy rok 2015 jsrm prozila ve stresu, tezka nemoc dcery a úmrtí tatínka. To mi dalo zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
23.3.17 20:15

@luca74 luci, do prace od konce listopadu nechodim, zatim o tom ani nepremyslim, i kdyz bych potrebovala mezi lidi, doma je to nekdy dost dlouhe a ubijejici. Jsem OSVC a vratit se muzu vlastne kdykoliv. Co delas pres den? Ze bych se treba inspirovala???? Ja ctu, koukam na filmy, nekdy jdu na prochajdu nebo zajedu na obed. Ale nekdy mam dny, kdy se mi nechce nic, a to muze klidne svitit slunce jak pominute. S tim placem- ja to znam, taky se mi uzkost obcas vrati, ale vetsinou ma nejaky spoustec (myslenka na nekoho ci neco, nejaka scena ve filmu, fotka deti apod.). Ale plac beru jako ocistu, i priroda se musi obcas „vybourkovat“, aby zas mohlo byt jasno. A Ty beres prvni AD? Nebo uz mas nejakou zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 20:23

@kote
Na inspiraci to asi nebude. Koupila jsem si plavenku a myslela, že to rozplavu, ale radost mi to nepřinášelo. Spíš jsem tam chodila, abych zabila čas. Občas ted už taky čtu, ale když jerm byla v ty silene depresi, tak to neslo. Jinak sjíždím seriály, občas něco uvařím. Ale mám dny, kdy se nemůžu na nic soustředit a to stoji za prd. Já se cítím trochu lépe az asi tři týdny. Jinak mi bylo děsivě. Nemít zodpovědnost za dvě deti, tak tu už nejspíš nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
23.3.17 21:02

@luca74 Tak to mě mrzí, co sis prožila v roce 2015. Já měla také podobné spouštěče, nebo spíše už poslední kapky do všeho. Jak píšeš kotěti, také mám problémy se soustředěním, zkoušela jsem teď nedávno knížku a skončila jsem na 5. stránce, vůbec jsem nevěděla, co čtu. Jinak pohyb mi hodně pomáhá, ale je jasné, že to nejde v těžké fázi, až později. Já začala loni v září, nejdřív mě to moc nebavilo, chodila jsem spíš, abych se hýbala, ale pak mě to chytlo a teď to miluji a jsem na tom závislá a psychice to pomohlo. Uvidíš, že zas bude lépe, snad i dobře. Doufám, že máš dobrou Dr. které můžeš věřit a která ví, co dělá. Já vystřídala 8 psychiatrů, než jsem našla tu pravou. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
24.3.17 07:29

@luca74 luco, ja jsem take zila nadmiru spokojeny zivot, takze jsem take nemela zadny duvod, proc jsem se slozila prave ted. @Lollitka ja jsem take zmenila psychiatra, vidim to jako dobry krok. Je dulezite mit v nej duveru. Ty se lecis jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
24.3.17 10:58

@kote Tak to je moc fajn, že vidíš změnu psychiatra jako dobrý krok, je moc důležité mít v něj důvěru. Já měla některé psychiatry fakt strašné, u jedné jsem třeba čekala po každé 4 hodiny v čekárně jen proto, aby mi pak vrazila do ruky také v čekárně recept, to byla fakt síla. Léčím se 9 let. A ty? Přeji, aby bylo brzy lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
24.3.17 11:04

@Lollitka Já se léčím od listopadu tedy asi 5. měsíc. Ráda bych už začala zase normálně žít, ale jsem ráda, že už to není takový šílený jako v tom listopadu, to to se mnou bylo fakt zlý, i první týdny na AD byly špatné. Teď se snažím pomalu normalizovat jídlo, protože na něj stále nemám většinou chuť a bohužel ještě stále hubnu, ale během dne už něco jím, i když je toho poměrně málo. Spánek mám už také celkem stabilizovaný. Akorát co zatím špatně snáším jsou rána, to mám klasickou ranní pesimu a stažený žaludek až hrůza. Léčíš se 9 let a jsi teď na nějakých lécích nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí