Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Evča4578 píše:
Ahoj holky, já taky užívám AD, už ani nevim jak dlouho, ale bude to zanedlouho asi dva roky.Beru pořád stejnou dávku, a to 10 mg. Možná se to ze začátku zlepšilo…bylo třeba měsíc, dva docela vpohodě, pak zničeho nic (většinou v době menzes) se to zhoršilo a měsíc mi zas nebylo dobře. Teď je venku krásně, sluníčko, teplo…já bych měla mít dobrou náladu, ale kupodivu NE. Nechápu to, proč je to tak těžký cítit se dobře??Já být spokojená tak teď snad dělám manažerku čezu, ale každá věc, která by mě mohla motivovat, ve mě vyvolá pocity, že všechno je zbytečný. To je ono, ten kámen úrazu-pocity naprosté nesmyslnosti a zbytečnosti bytí, říkám si, nač dělat to a tamto, kdyz tady stejně jednou nebudu a je vše jen dočasné. Achjo, je to strašné psychické tr
ýznění.
no klasicka deprese, myslim ze by jsi to mela rict svemu lekari a zvysit davky, pak ti bude lip
Ahoj všem, mám dotaz, kdy někdo přestane brát AD a vrátí se mi PP a začne znova brát… pamatuje si tělo, že už jednou to přijalo, nebo začne opět zvykací peklo? A že to bylo peklo celé tři měsíce..
Díky
Ahoj, já jsem přestala brát po půlroce AD a teď je mám znova, protože se mi to po vysazení vrátilo, ale beru ještě vyšší dávku než předtím a ještě jedny AD navíc než předtím, ta dávka co jsem brala poprvé mi nepomáhala.
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s Antidepresivy? Po kterých se cítíte nejlépe.
Užíval jsem Cipralex, Sertralin, Trittico, po všech těchto lécích jsem měl problémy s močením, obtížné močení, tlak v močovém měchýři, pocit že nejsem vymočen atd
Nevím už které si mám nechat napsat.Po kterých by mi bylo alespon trochu lépe.
Předem Vám děkuji za odpověd.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s Antidepresivy? Po kterých se cítíte nejlépe.
Užíval jsem Cipralex, Sertralin, Trittico, po všech těchto lécích jsem měl problémy s močením, obtížné močení, tlak v močovém měchýři, pocit že nejsem vymočen atd
Nevím už které si mám nechat napsat.Po kterých by mi bylo alespon trochu lépe.
Předem Vám děkuji za odpověd.
A co se poradit s doktorem?
Ale zrejme to neni dobry napad, kdyz si necha diktovat leky od laika. Tak mozna jina rada - zmenit psychiatra.
Ahoj všem,
našel by se někdo, kdo má zkušenosti s braním antidepresiv? Užívám je 14-tým dnem (konkrétně Cipralex) a stále mám nepříjemné vedlejší účinky. Kdy vám vymizely? Děkuji za každou odpověď!
@luci5 Brala jsem cipralex asi necelé dva měsíce. Kvůli vedlejším účinkům mi je doktorka vyměnila za jiné AD.
Díky za odpověď. A jaké bereš teď? Já brala předtím Sertralin, který ze začátku pomohl, ale cca po roce se stavy opět zhoršovaly.
Tak to je super, gratuluji
A můžeš mi ještě popsat, jaké byly u tebe ty vedlejší účinky? Já totiž přemýšlím, jestli ty stavy nejsou způsobeny úzkostí, která mě trápí, než vedlejšími účinky AD. Můj doktor už je bohužel na vánoční dovolené a já nevím, koho se zeptat ![]()
Nedoporučuji brát antidepresiva, vím že jsou někdy situace, které jsou pro nás hodně těžké, ale antidepresiva tu situaci za nás nevyřeší. Taky jsem se dostala do situace kdy jsem na tom byla psychicky hodně špatně, měla jsem deprese a úzkosti a pak jsem zase měla deprese z toho že mám deprese a byl to pro mě začarovaný kolotoč. Asi měsíc jsem pojídala nějaké antidepresiva, název už přesně nevím, ale na tom nesejde, ale asi po měsíci jsem je vyhodila. Nebylo to sice lehké, přepadaly mě deprese a úzkosti, ale časem se to zlepšovalo. Hodně jsem pila bylinné čaje, pojídala hořčíky a snažila se zaneprazdňovat abych neměla čas myslet na blbosti. Špatných dnů ubývalo a lepších přibývalo. Trvalo mi asi tři měsíce než jsem se z toho dostala, ale jsem ráda že jsem to zvládla bez těch antidepresiv. Sem tam se mi to ještě vrátí ale už vím že to tak jak to přišlo zase odejde. Hlavně člověk musí mít někoho komu se vypovídá. Moje známá pojídá několik let antidepresiva, s nikým o svých úzkostech nemluví, dusí všechno v sobě, a bere silnější a silnější antidepresiva, kam taková cesta vede? Sáhnout po antidepresivech je nejjednodušší řešení jak se úzkostí a depresí zbavit, zkuste si zvolit tu složitější cestu jako já, ale postupem času budete moc rádi že jste tuto cestu zvolili!
A taky jsem evangelička, takže věřím že mi v těch nejtěžších chvílích pomohl Bůh, všem může pomoci, ale všichni ho odmítají. Možná některým z Vás můj příběh pomůže. Pokud to bude jen trochu možné zkuste se vyhnout antidepresivům, stejně jsou t jen proto aby vydělaly spoustu peněz výrobcům.
Ahoj holky, já taky užívám AD, už ani nevim jak dlouho, ale bude to zanedlouho asi dva roky.Beru pořád stejnou dávku, a to 10 mg. Možná se to ze začátku zlepšilo…bylo třeba měsíc, dva docela vpohodě, pak zničeho nic (většinou v době menzes) se to zhoršilo a měsíc mi zas nebylo dobře. Teď je venku krásně, sluníčko, teplo…já bych měla mít dobrou náladu, ale kupodivu NE. Nechápu to, proč je to tak těžký cítit se dobře??Já být spokojená tak teď snad dělám manažerku čezu
, ale každá věc, která by mě mohla motivovat, ve mě vyvolá pocity, že všechno je zbytečný. To je ono, ten kámen úrazu-pocity naprosté nesmyslnosti a zbytečnosti bytí, říkám si, nač dělat to a tamto, kdyz tady stejně jednou nebudu a je vše jen dočasné. Achjo, je to strašné psychické trýznění.