Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.10.12 10:47
@Anonymní píše:
Já jsem brala AD rok a 5 měsíců po vysazení jsem otěhotněla. Ale vím, že doktorka mi říkala, že ten Citalec se může brát i v těhotenství. Být tebou tak bych příště řekla, že chceš otěhotnět a zeptala je jestli ten Ciplarex se v těhotenství taky může.
Mě tehdy doktorka řekla, že je pro dítě daleko lepší, když matka bere AD je v klidu a nestresuje se, než když přenáší na miminko deprese a úzkosti.
Já jsem možná ukázkový příklad. Když byla mamka se mnou těhotná, tak byl bratr vážně nemocný a mamka se strašně bála a stresovala až skončila pár týdnů před porodem u psychiatra. Všechno se to přenášelo na mě a od malíčka mám „slabé nervy“. Ale kdo ví… :think:A z těch vedlejších účinků si nic nedělej… přečti si, jaké jsou vypsané na antibiotikách nebo na obyčených prášcích na bolest hlavy… prostě to tam musí napsat, ikdyby takový učinek byl jen u jednoho člověka.

Ja jsem to rikala, ona že to musi zjistit, ze to 100% neví. Cetla jsem to na internetu, že muze. Nekdo ale zase psal jen v zásadních případech… Ona mi take rikala na moji otazku, jak dlouho to budu brat, ze si mysli tak rok, ale nekdo ze bere AD cely zivot. Tak nevím. :?
No kazdopadne to planuju na cerven, to bude za 8 mesicu (tehu). Takze snad to pujde vsechno…
A potom to vysazovani bylo v pohode?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.12 12:06
@Anonymní píše:
Ja jsem to rikala, ona že to musi zjistit, ze to 100% neví. Cetla jsem to na internetu, že muze. Nekdo ale zase psal jen v zásadních případech… Ona mi take rikala na moji otazku, jak dlouho to budu brat, ze si mysli tak rok, ale nekdo ze bere AD cely zivot. Tak nevím. :?
No kazdopadne to planuju na cerven, to bude za 8 mesicu (tehu). Takze snad to pujde vsechno…
A potom to vysazovani bylo v pohode?

S vysazováním to byla docela sranda. Chtěla jsem se všech problémů zbavit jednou pro vždy. Tak mi doktorka doporučila 8 týdenní pobyt v léčebně ve Štemberku. Musím říct, že bych jela zase. Spousta přednášek, učení různých druhů relaxačních technik, každý den konzultace s psychologem a hlavně jsem trefila na opravdu skvělý kolektiv.
Rozhodla jsem se, že prášky vysadím tam… kdybych měla třeba nějaké abstinenční příznaky, tak aspoň budu mít kolem sebe doktory. Vysadila jsem je během týdne a vůbec jsem si toho nevšimla. Takové malé dávkování jako jsem měla (a máš i ty) jde vysadit bez „následků“.
A s tím opakováním… taky mi tehdy doktorka řekla, že deprese je jako rakovina. Může se kdykoli vrátit. Ale pokud to vezmeš na vědomí a smíříš se s tím, tak si pak umíš všimnout prvotních příznaků a „rozchodit“ to i bez prášků.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.12 12:23

Ahojky, tak dneska 15 dne na Cipralexu.
Byla jsem silene unavena, to uz nejsem (tolik).

Ale co se stalo, ja mam ztratu orgasmu. Holky, co s tííím? :think: To me stve :?
Jinak mi nebylo vubec spatne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.12 23:20
@Anonymní píše:
Ahojky, tak dneska 15 dne na Cipralexu.
Byla jsem silene unavena, to uz nejsem (tolik).Ale co se stalo, ja mam ztratu orgasmu. Holky, co s tííím? :think: To me stve :?
Jinak mi nebylo vubec spatne.

Ahoj, jsem ráda, že jsi se ozvala, myslím na tebe
Bohužel, jsem nic takového na sobě nepozorovala, tak ti nemůžu poradit. Asi to bude vedlejší účinek.
Zkus si promluvit s přítelem/manželem a říct mu, co se stalo. Aby v prvé řadě veděl, že to není jeho chyba a netrápil se tím. A ty se taky netrap. Ber to prostě tak, že dokud bereš AD, tak to bude bez orgasmu. Rozhodně bych kvůli pár měsícům nevysadila prášky, které tě dostanou zpátky k životu.
Až se budeš cítit dobře, tak je vysadíš uspokojení se zase dostaví. S depresemi bys o orgasmus i tak po čase přišla. A nejen o ten, ale i o chuť do života. Musíš vědět, že jsi se rozhodla správně a bohužel, tomu na chvíli i něco obětovat.

A přibrala jsi něco nebo se ti to vyhnulo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.12 12:15
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem ráda, že jsi se ozvala, myslím na tebe
Bohužel, jsem nic takového na sobě nepozorovala, tak ti nemůžu poradit. Asi to bude vedlejší účinek.
Zkus si promluvit s přítelem/manželem a říct mu, co se stalo. Aby v prvé řadě veděl, že to není jeho chyba a netrápil se tím. A ty se taky netrap. Ber to prostě tak, že dokud bereš AD, tak to bude bez orgasmu. Rozhodně bych kvůli pár měsícům nevysadila prášky, které tě dostanou zpátky k životu.
Až se budeš cítit dobře, tak je vysadíš uspokojení se zase dostaví. S depresemi bys o orgasmus i tak po čase přišla. A nejen o ten, ale i o chuť do života. Musíš vědět, že jsi se rozhodla správně a bohužel, tomu na chvíli i něco obětovat.A přibrala jsi něco nebo se ti to vyhnulo?

Naopak jsem zhubla.
Nemam moc chut k jidlu, takze jim stridme, ale take jsem zacla cvicit, tak mozna se to jen projevilo zaroven.
Jako citim se nesrovnatelne lepe. V pondeli jdu k psychiatrovi, tak uvidim, co si rekneme. Jinak pritel to vi vsechno, snazim se mu vsechno rikat tak jak to je. No je mu to trosku lito, ale treba se to jeste upraví. Uvidime. Není to konec světa.
Prasky nevysadím, budu je brát, abych se hodila do pohody :)
A jak se tobe daří?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.12 19:26
@Anonymní píše:
Naopak jsem zhubla.
Nemam moc chut k jidlu, takze jim stridme, ale take jsem zacla cvicit, tak mozna se to jen projevilo zaroven.
Jako citim se nesrovnatelne lepe. V pondeli jdu k psychiatrovi, tak uvidim, co si rekneme. Jinak pritel to vi vsechno, snazim se mu vsechno rikat tak jak to je. No je mu to trosku lito, ale treba se to jeste upraví. Uvidime. Není to konec světa.
Prasky nevysadím, budu je brát, abych se hodila do pohody :)
A jak se tobe daří?

Jsem ráda, že se už teď cítíš líp… a bude to čím dál lepší.
S těma chlapama je to horší. Když za něco stojí, tak si to bude vyčítat, ikdyž mu stokrát řekneš, že jeho vina to není. Ale aspoň poznáš, že sis vybrala správně.
Já se mám skvěle. Jen teď jsem opravdu „na prášky“, protože jdu zítra neočekávaně na pracovní pohovor, dozvěděla jsem se to před hodinou, nemám co na sebe a jsem strašně vystresovaná :zed: :zed: :zed: Tak na mě zítra mysli :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.12 09:35
@Anonymní píše:
Jsem ráda, že se už teď cítíš líp… a bude to čím dál lepší.
S těma chlapama je to horší. Když za něco stojí, tak si to bude vyčítat, ikdyž mu stokrát řekneš, že jeho vina to není. Ale aspoň poznáš, že sis vybrala správně.
Já se mám skvěle. Jen teď jsem opravdu „na prášky“, protože jdu zítra neočekávaně na pracovní pohovor, dozvěděla jsem se to před hodinou, nemám co na sebe a jsem strašně vystresovaná :zed: :zed: :zed: Tak na mě zítra mysli :mrgreen:

Tak jak si dopadla? Dlouho jsem tu nebyla, ta to ctu az dneska.
Psychiatricka rikala, ze tedy vse ok, napala mi dalsi baleni. A dokonce se mi povedl ten orgasmus :) :oops: Byla to fuska, ale slo to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.12 19:22
@Anonymní píše:
Tak jak si dopadla? Dlouho jsem tu nebyla, ta to ctu az dneska.
Psychiatricka rikala, ze tedy vse ok, napala mi dalsi baleni. A dokonce se mi povedl ten orgasmus :) :oops: Byla to fuska, ale slo to.

Ahojda, no ještě nevím. Dají vědět buď zítra nebo počátkem příštího týdne. Bylo nás v tom kole víc a já šla první na řadu. Ale už to moc neřeším a ani se mi to práce už nechce :mrgreen:
To je dobře, že se vám zadařilo i v sexu. Aspoň se tím nemusíš trápit a víš, že je vše OK. A po psychické stránce se už cítíš líp?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.12 20:44
@Anonymní píše:
Ahojda, no ještě nevím. Dají vědět buď zítra nebo počátkem příštího týdne. Bylo nás v tom kole víc a já šla první na řadu. Ale už to moc neřeším a ani se mi to práce už nechce :mrgreen:
To je dobře, že se vám zadařilo i v sexu. Aspoň se tím nemusíš trápit a víš, že je vše OK. A po psychické stránce se už cítíš líp?

Mnohem lépe. Nic neresim, spim, netrapim se, zacne cerne myslenky. Dokonce si uz umim rict „No a co?“, což mi neslo. POrad jsem mela ze vseho starosti.
A ted je to docela vsechno pryc. Je to moc fajn pocit, citi se dobre :mrgreen:
Budu ti drzet palce, abys dobre dopadla :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.12 22:15
@Anonymní píše:
Mnohem lépe. Nic neresim, spim, netrapim se, zacne cerne myslenky. Dokonce si uz umim rict „No a co?“, což mi neslo. POrad jsem mela ze vseho starosti.
A ted je to docela vsechno pryc. Je to moc fajn pocit, citi se dobre :mrgreen:
Budu ti drzet palce, abys dobre dopadla :)

Ahojda, tak jak to u tebe vypadá? Já jsem nakonec práci nedostala, ale nijak zvláš´t mě to netíží… jsem na rodičáku s roční dcerkou, tak doma můžu být ještě dlouho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.12 20:46
@Anonymní píše:
Ahojda, tak jak to u tebe vypadá? Já jsem nakonec práci nedostala, ale nijak zvláš´t mě to netíží… jsem na rodičáku s roční dcerkou, tak doma můžu být ještě dlouho :mrgreen:

No je to lepsi, urcite lepsi.
Chtela ybch to miminko, ale nevím jak s tema AD. K doktorum jdu az v lednu, tak se pozeptam.
Celkove se ale citim o hodne lepe.
Skoda, ze jsi prace nedostala, j atedka take budu muset resot praci. Firma nam nejak stagnuje… A nevypada to dobre…
Jak jdou vanocni pripravy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.12 22:01
@Anonymní píše:
No je to lepsi, urcite lepsi.
Chtela ybch to miminko, ale nevím jak s tema AD. K doktorum jdu az v lednu, tak se pozeptam.
Celkove se ale citim o hodne lepe.
Skoda, ze jsi prace nedostala, j atedka take budu muset resot praci. Firma nam nejak stagnuje… A nevypada to dobre…
Jak jdou vanocni pripravy?

Tak držím pěsti, ať najdeš novou lepší práci.
Vánoční přípravy jsou v pohodě, kromě balení dárků (které nesnáším a neustále odkládám) mám všechno, už jen nastrojit stromeček.
Zrovna chystáme dcerce pokojík, tak už vidím motýlky a kytičky úplně všude, ale snad to do vánoc stihnu dokončit.
Některé AD se dají brát i při těhu, to ti doktror řekne. Určitě je lepší, abys je ještě chvíli brala ikdyž těhotná než aby se ti to v těhotenství vrátilo a přenášelo se na dítě.
A co ty a vánoce? Dárky už máš nebo řešíš na poslední chvíli? Mě loni volal brícha 24 ráno, jestli mají v Globusu otevřeno a co má komu koupit - cvok :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.13 11:49
@Anonymní píše:
Tak držím pěsti, ať najdeš novou lepší práci.
Vánoční přípravy jsou v pohodě, kromě balení dárků (které nesnáším a neustále odkládám) mám všechno, už jen nastrojit stromeček.
Zrovna chystáme dcerce pokojík, tak už vidím motýlky a kytičky úplně všude, ale snad to do vánoc stihnu dokončit.
Některé AD se dají brát i při těhu, to ti doktror řekne. Určitě je lepší, abys je ještě chvíli brala ikdyž těhotná než aby se ti to v těhotenství vrátilo a přenášelo se na dítě.
A co ty a vánoce? Dárky už máš nebo řešíš na poslední chvíli? Mě loni volal brícha 24 ráno, jestli mají v Globusu otevřeno a co má komu koupit - cvok :mrgreen:

Omlouvam se, dlouho jsem tu nebyla.
Vanoce jsem zvladla v pohode, vsechno bylo fajn. Oznamili jsem svatbu, ktera je v cervnu.
Psychicky se citim moc dobre, mnohem lépe nez driv…
Co ty jak je?
Preji vsechno nejlepsi do noveho roku, hodne pohody a stesti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2327
4.1.13 23:50

Nechcete založit uzavřenou skupinu pro maminky a ženy užívající antidepresiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.13 09:04
@Anonymní píše:
Omlouvam se, dlouho jsem tu nebyla.
Vanoce jsem zvladla v pohode, vsechno bylo fajn. Oznamili jsem svatbu, ktera je v cervnu.
Psychicky se citim moc dobre, mnohem lépe nez driv…
Co ty jak je?
Preji vsechno nejlepsi do noveho roku, hodne pohody a stesti :srdce:

Dobré ránko,
to jsou mi noviny! Velké gratulace :kytka:
U nás dobrý, dcerka má za 3 dny rok, tak plánujeme velkou slávu a mě pořád rozum nebere, jak je možné, že ten rok tak strašně rychle utekl.
Taky ti přeji v novém roce jen to krásné a ať se ti vyplné všechna přání :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí