Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nedoporučuji brát antidepresiva, vím že jsou někdy situace, které jsou pro nás hodně těžké, ale antidepresiva tu situaci za nás nevyřeší. Taky jsem se dostala do situace kdy jsem na tom byla psychicky hodně špatně, měla jsem deprese a úzkosti a pak jsem zase měla deprese z toho že mám deprese a byl to pro mě začarovaný kolotoč. Asi měsíc jsem pojídala nějaké antidepresiva, název už přesně nevím, ale na tom nesejde, ale asi po měsíci jsem je vyhodila. Nebylo to sice lehké, přepadaly mě deprese a úzkosti, ale časem se to zlepšovalo. Hodně jsem pila bylinné čaje, pojídala hořčíky a snažila se zaneprazdňovat abych neměla čas myslet na blbosti. Špatných dnů ubývalo a lepších přibývalo. Trvalo mi asi tři měsíce než jsem se z toho dostala, ale jsem ráda že jsem to zvládla bez těch antidepresiv. Sem tam se mi to ještě vrátí ale už vím že to tak jak to přišlo zase odejde. Hlavně člověk musí mít někoho komu se vypovídá. Moje známá pojídá několik let antidepresiva, s nikým o svých úzkostech nemluví, dusí všechno v sobě, a bere silnější a silnější antidepresiva, kam taková cesta vede? Sáhnout po antidepresivech je nejjednodušší řešení jak se úzkostí a depresí zbavit, zkuste si zvolit tu složitější cestu jako já, ale postupem času budete moc rádi že jste tuto cestu zvolili!
A taky jsem evangelička, takže věřím že mi v těch nejtěžších chvílích pomohl Bůh, všem může pomoci, ale všichni ho odmítají. Možná některým z Vás můj příběh pomůže. Pokud to bude jen trochu možné zkuste se vyhnout antidepresivům, stejně jsou t jen proto aby vydělaly spoustu peněz výrobcům.
@KackaDoup píše:
jsem stejny pripad jako ty
@Michaela9 píše:
Nedoporučuji brát antidepresiva, vím že jsou někdy situace, které jsou pro nás hodně těžké, ale antidepresiva tu situaci za nás nevyřeší. Taky jsem se dostala do situace kdy jsem na tom byla psychicky hodně špatně, měla jsem deprese a úzkosti a pak jsem zase měla deprese z toho že mám deprese a byl to pro mě začarovaný kolotoč. Asi měsíc jsem pojídala nějaké antidepresiva, název už přesně nevím, ale na tom nesejde, ale asi po měsíci jsem je vyhodila. Nebylo to sice lehké, přepadaly mě deprese a úzkosti, ale časem se to zlepšovalo. Hodně jsem pila bylinné čaje, pojídala hořčíky a snažila se zaneprazdňovat abych neměla čas myslet na blbosti. Špatných dnů ubývalo a lepších přibývalo. Trvalo mi asi tři měsíce než jsem se z toho dostala, ale jsem ráda že jsem to zvládla bez těch antidepresiv. Sem tam se mi to ještě vrátí ale už vím že to tak jak to přišlo zase odejde. Hlavně člověk musí mít někoho komu se vypovídá. Moje známá pojídá několik let antidepresiva, s nikým o svých úzkostech nemluví, dusí všechno v sobě, a bere silnější a silnější antidepresiva, kam taková cesta vede? Sáhnout po antidepresivech je nejjednodušší řešení jak se úzkostí a depresí zbavit, zkuste si zvolit tu složitější cestu jako já, ale postupem času budete moc rádi že jste tuto cestu zvolili!A taky jsem evangelička, takže věřím že mi v těch nejtěžších chvílích pomohl Bůh, všem může pomoci, ale všichni ho odmítají. Možná některým z Vás můj příběh pomůže. Pokud to bude jen trochu možné zkuste se vyhnout antidepresivům, stejně jsou t jen proto aby vydělaly spoustu peněz výrobcům.
@Michaela9 píše:To je fajn, doufám že je takových lidí více, je mi líto lidí kteří začnou brát antidepresiva a pak se z toho nemůžou vykroutit. Takže z problému do problému. Proto se to snažím všude psát, ale lidi to moc nechtějí slyšet
kazdy se musi rozhodnout sa za sebe a podle sveho stavu
ne kazdy je taky dost silny a ne kazdy se ma jako my dve o co oprit
![]()
@Anonymní píše:…asi jsi nezažila těžkou depresi, v takovém případě by jsi na ATD byla odkázána a za ně vděčná, za sebe nemohu souhlasit z vlastní zkušenosti a to mi šlo téměř o život..
@Anonymní píše: …asi jsi nezažila těžkou depresi, v takovém případě by jsi na ATD byla odkázána a za ně vděčná, za sebe nemohu souhlasit z vlastní zkušenosti a to mi šlo téměř o život..
samozrejme, ale t oasi nebyl jeji ani muj priklad, a my popisujeme ze z lehcich stavu se bez nich dostat lze…me maximalne pomohl sport ![]()
@Anonymní píše: …asi jsi nezažila těžkou depresi, v takovém případě by jsi na ATD byla odkázána a za ně vděčná, za sebe nemohu souhlasit z vlastní zkušenosti a to mi šlo téměř o život..
No prý mi podle doktorky nějak přeskočili ženské hormony po vysazení antikoncepce, měla jsem hodně černé myšlenky, nebyla jsem ani schopna postarat se o svou dceru která měla tehdy asi půl roku, bála jsem se že jí ublížim, připadala jsem si úplně mimo, jako bych to ani nebyla já, ani jsem nemohla vařit, protože jsem se bála vzít do ruky nůž, abych někomu neublížila, připadala jsem si jak nějaký psychopat který každou chvíli skončí v blázinci. po antidepresívech jsem měla dokonce sebevražedné sklony, v tu chvíli mi došlo že to není správná cesta a dál už to znáte podle mého předchozího příběhu. Každý to vidí jinak, jestli to jsou lehké nebo těžké deprese, to neposoudím.
@KackaDoup píše:
kazdy se musi rozhodnout sa za sebe a podle sveho stavune kazdy je taky dost silny a ne kazdy se ma jako my dve o co oprit
![]()
To je pravda
ale možná naše příspěvky někomu pomohou zjistit že se mají o koho opřít a že na to nemusejí být sami ![]()
@Michaela9 píše:
To je pravdaale možná naše příspěvky někomu pomohou zjistit že se mají o koho opřít a že na to nemusejí být sami
Ráda bych tuhle diskusi zase otevřela
nečetl jsem všechny vaše příběhy ale tuhle středu mě čeká návštěva psychiatra (mnou vymodleného). Je to dva měsíce co jsem si píchla injekci Pregnylu a odté doby jse mi obrátil život na ruby (mám uzkosti či panickou ataku něco mezi). Uzavřela jsem se do sebe nechodím nikam zabránilo mi to vést normální život jen představa jí t ke kadeřnici ři si sednout naproti kamarádce na kafe mě děsí a tak sem furt doma. Návštívila jsem psychiatričku a ta mi nasdila SETRALIN 50 a na to nikdy nezapomenu mě bylo tak moc ale moc špatně že fuj tajbl zlaté uzkosti proti tomu!!! Takže jsem užila jeden lek a vyhodila to bylo to na pohotovost. A ted jse chystám k jinému a mám panickej strach že mi bude zase moc špatně a eště huře než je (dokážu jít do práce, nakoupit, obstarat domácnost) ale tot vše!!
jsem stejny pripad jako ty