Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevím, jak se uzavřená skupina zakládá - to se musí k tomu vyjádřit admin?
Holky mužu se vtírnout??
už je založená ta skupina??Já beru AD zoloft přes měsí ale pořád to neni ono. Pořád pocituju nějakou nezvozitu, nevím asi sem divná bo co ![]()
@Jana Martinková Když klikneš na DISKUZE tak uplně dole jsou DISKUZE a pak už na to najedeš ![]()
Takže první co mi bylo nasazeno byl Escitalopram Mylan 10mg. Brala jsem ho po čtvrtkách 3 dny, 4. ten půlku. Po té půlce(mimochodem na štědrý den) mě v noci vzbudil stav, který mě dost vyděsil a který jsem neznala. Třes, neklid, návaly horka, chladu, bolest hlavy, brnění celého těla, úzkost, bušení srdce, myslela jsem, že umřu. Takže nemocnice, tam mi dali kapačku s Apaurinem a hořčíkem a přidali Rivotril. nikdo mi ale neřekl, že mám vysazovat postupně a tak jsem vesele brala 3× denně Rivotril a bylo mi čím dál víc dobře, i přesto, že jsem nemohla mluvit a chodit(opilost)a jen jsem spala.
Po pěti dnech braní mi bylo tak suprově, že jsem myslela, že zabral Escit, který jsem brala už 10mg. Ale ouha, po dalších pěti dnech nebraní Rivotrilu stavy, o kterých mi Mudra řekla, že to byly abstineční příznaky. No něco příšernýho. Fakt bomba. Přišly úzkosti, nemohla jsem ven, marodila jsem tři týdny(takže i peněžně jsem dost dole). Zvedla mi dávku na 15mg. A tak jsem zobala, po třech týdnech, už jako lentilky. asi 4 dny super. Následoval další stav, nejprve jsem v práci byla příšerně nabuzená, nemohla jsem sedět, byla jsem jak naspeedovaná, brnělo mě tělo, třes, bolest hlavy… druhý den(pátek) jsem se v práci zhroutila, kolegyně mě odvezla do nemocnice, kde jsem čekala 2hodiny než přišla nemocniční psychiatra, která mi dávku snížila na 10mg, s tím, že jsem předávkovaná serotoninem. A tak jsem zobala dál…ale i když nálada dobrá(suprová) úzkosti neodcházely. Naopak byly silnější.
PO 40. dnech jsem řekla a dost nepomáhá to. Šla jsem k mudře a ta mi nasadila Seropram 40mg v kapkách. POstupně od 3kapek po dvou dnech navyšovat. Zdálo se, že mi to sedí a tak po domluvě jsme dali po jednom dni o kapku víc. Jsem na 5kapkách-10mg, ale úzkosti stále přicházejí a větší a větší. Mám chut se ně vše vyprdnout. Dnes ve 3hodiny šílená ataka, měla jsem před očima černý kruhy, nauzea, třes, pocit že umřu. Je mi hůř než před braním. Navyšovat mudra nechce, protože ví, že 10mg je u mě maximum, víc nesnesu ![]()
A ted co? Mám chut vysadit a prát se jako předtím. Je mi jen hůř a hůř. Návykové brát nechci a nemůžu, marodit nemůžu, jsem sama s dětmi, musím řídit, musím být v klidu…a to nejsem.
Vůbec netuším co mám dělat.
Takže asi tak, jako vše v mém životě, ani toto se neobešlo bez jobovek, který mě provázejí celým životem. Snažím se být pozitivní, ale s těmihle stavy to prostě nejde…
Všechny vás ráda uvítám.. https://www.emimino.cz/…tidepresivy/
Zkušenosti s antidepresivy ![]()
@Jana Martinková
No klidne muzeme.
Jetsli je to mysleno vážně:)