Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
512
24.2.12 12:28

Ahoj Simi, AD beriem aj ja,už dlhodobo a okolie to tiež berie ako prkotinu. Chce to,aby si mi poskytla kopec informácií o chorobe. Sranda to nie je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.2.12 13:21

Okolí to neví. Respektive nevím důvod, proč to vykládat :nevim:
Moje máma je ten typ, že když mluvím o problému, ona kvůli tomu týden nespí, chci ji toho ušetřit 8)
Chlap teda nechápal, co řeším, byl naštvaný, že se mnou nic není. Opravdu se nám ulevilo, když AD zabrala.
Moje sestra je moje alter ego, opravdu mi rozumí, ta mi držela palce.

Simonečka37 píše:
a co okolí,jak reagovalo? třeba moje mama vidí ty moje „starosti“ jako prkotiny,nechápe co řeším…
no toho se bojím,že psychiatr jen napíše prásky a čau.
no hlavní je aby pomohly.
chuanitka píše:
Simi, taky jsem brala AD. Napsal mi je psychiatr, ale ten mě jen vyslechnul, bez zájmu pokýval hlavou a napsal léky. No zaplaťpánbů za ně :)
Rozhodně k doktorovi běž, mě AD zabrala asi po 2-3 týdnech a na začátku jsem byla spavá a motala se mi hlava. To všechno pak vymizelo a deprese taky.
Pak jsem nechápala, co mě předtím vlastně trápilo.
Držím palce :kytka:Mmch. časem zjistíš, že zkušenosti s AD má snad každý druhý, jen se to u nás stále považuje za jakési tabu :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
24.2.12 16:29

Na vysvetlenie : Okolím som myslela blízku rodinu a kedže nemajú informácie,ako zaobchádzat s chorým človekom, brali to ako prkotinu. Proste si mysleli,že zveličujem, že sa to dá prekonat… Aj napriek tomu,že som im postupne dávkovala info o chorobe,brali to ako moju lenivost a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
24.2.12 22:10
Evina1975 píše:
Na vysvetlenie : Okolím som myslela blízku rodinu a kedže nemajú informácie,ako zaobchádzat s chorým človekom, brali to ako prkotinu. Proste si mysleli,že zveličujem, že sa to dá prekonat… Aj napriek tomu,že som im postupne dávkovala info o chorobe,brali to ako moju lenivost a pod..

Právě to je ten problém…Okolí si myslí, že je člověk slaboch…Takže pořád ty rady…nepodávej se tomu, dělej proti tomu něco apod…Jenže v tý chvíli je člověk tak bloklej,že to prostě nejde…neumí se bavit nic…kdo nezažil, nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.2.12 22:18
ottla píše:
Evina1975 píše:
Na vysvetlenie : Okolím som myslela blízku rodinu a kedže nemajú informácie,ako zaobchádzat s chorým človekom, brali to ako prkotinu. Proste si mysleli,že zveličujem, že sa to dá prekonat… Aj napriek tomu,že som im postupne dávkovala info o chorobe,brali to ako moju lenivost a pod..
Právě to je ten problém…Okolí si myslí, že je člověk slaboch…Takže pořád ty rady…nepodávej se tomu, dělej proti tomu něco apod…Jenže v tý chvíli je člověk tak bloklej,že to prostě nejde…neumí se bavit nic…kdo nezažil, nepochopí…

Jojo. Nejlepší jsou rady typu: Jdi se projít nebo si zaběhat, vždyť venku je tak krásně :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
24.2.12 23:52
chuanitka píše:
ottla píše:
Evina1975 píše:
Jojo. Nejlepší jsou rady typu: Jdi se projít nebo si zaběhat, vždyť venku je tak krásně :pocitac:
:jazyk: Presne. Kto to nezažije,nepochopí. „Daj sa dokopy, vzchop sa, máš deti,adt., atd.“ To,že funguješ len zo zotrvačnosti a bojuješ každý den sama so sebou, to nikto nepochopí..Chýba osveta,ale ked aj má rodina zopár info, nežije v koži toho človeka,nevie,aké je tažké ráno vstat a aspon primerane fungovat.. Nejedem opisovat do podrobna všetky detaily,ktoré s tým suvisia..To by bolo skor na uzavretu diskusiu. Ach, prešla som si tým, naštastie to je dnes výnimočné, lieky pomáhaju udržiavat človeka v primeranej nálade. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
24.2.12 23:54

Otla, Simi,ak máte chut sa vyrozprávat,kludne napíšte, aspon na dialku povzbudím. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
2.3.12 10:49

Ahoj holky. Ja mám už asi 5rokov Cipralex 10mg. snažila som sa ho vyssadiť už asi 2krát, ale nazvládla som to. Teraz sa snažíme o mimino tak neviem čo to so mnou urobí. Máte skúsenosti s AD a tehotenstvom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
19.3.12 13:44

Můj táta bere antidepresiva a to je svinstvo, že horší už bejt nemůže. (jedním z nežádoucích účinků antidepresiv může být sklon k sebevraždě) No jinak na nervy je dobrá třezalka, hodně sportu, a celkově hooooodně vysokej příjem B3. Mrkni se v kterých potravinách je a dávej si jen to k jídlu a pak bych ho i doplňovala uměle. Všechna Béčka jsou na nervy, ale nejvýznamější je B3!!! Jezte více zeleniny než živočišných bílkovin. Jsou náročný na trávení, vyplítvaj se na ně veškeré enzimy, člověka to ničí a deprimuje. Dopřávejte si hodně zeleniny a čestvých zeleninových džusů.
A zkuste nevěřit na dědičnost chorob jako je deprese, osteoporóza, rakovina, krvácení dásní...... Dědičný je to v tom, že se dědí stravovací a jiné návyky…
NEBERTE ANTIDEPRESIVA!!!!!!!

Jestli by chtěla některá z vás poradit víc, napište mi SZ a taky něco o sobě, váš jídelníček a krevní skupinu a dáme to do pořádku, aby tělo fungovalo tak jak má ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.3.12 15:48
Rascal píše:
Můj táta bere antidepresiva a to je svinstvo, že horší už bejt nemůže. (jedním z nežádoucích účinků antidepresiv může být sklon k sebevraždě) No jinak na nervy je dobrá třezalka, hodně sportu, a celkově hooooodně vysokej příjem B3. Mrkni se v kterých potravinách je a dávej si jen to k jídlu a pak bych ho i doplňovala uměle. Všechna Béčka jsou na nervy, ale nejvýznamější je B3!!! Jezte více zeleniny než živočišných bílkovin. Jsou náročný na trávení, vyplítvaj se na ně veškeré enzimy, člověka to ničí a deprimuje. Dopřávejte si hodně zeleniny a čestvých zeleninových džusů.
A zkuste nevěřit na dědičnost chorob jako je deprese, osteoporóza, rakovina, krvácení dásní...... Dědičný je to v tom, že se dědí stravovací a jiné návyky…
NEBERTE ANTIDEPRESIVA!!!!!!!Jestli by chtěla některá z vás poradit víc, napište mi SZ a taky něco o sobě, váš jídelníček a krevní skupinu a dáme to do pořádku, aby tělo fungovalo tak jak má ;-)

Bez antidepresiv je sklon k sebevraždě několikanásobně vyšší. Antidepresivum není svinstvo, je to lék. Kolika lidem to pomohlo, aby se dostali z depresí a zachránili před sebevraždou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
19.3.12 15:50
Sumaya píše:
Rascal píše:
NEBERTE ANTIDEPRESIVA!!!!!!!Jestli by chtěla některá z vás poradit víc, napište mi SZ a taky něco o sobě, váš jídelníček a krevní skupinu a dáme to do pořádku, aby tělo fungovalo tak jak má ;-)
Bez antidepresiv je sklon k sebevraždě několikanásobně vyšší. Antidepresivum není svinstvo, je to lék. Kolika lidem to pomohlo, aby se dostali z depresí a zachránili před sebevraždou.

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
19.3.12 16:02
Rascal píše:

Předem se omlouvám, ale tenhle příspěvek mne neskutečně naštval.
Neberte antidepresiva? Víš co je to deprese? Deprese je závažné onemocnění způsobené chybnou neurotransmisí serotoninu. Je to nemoc, která se léčí právě antidepresivy. tyto léky bohužel zabírají poměrně pomalu a mnoho lidí v těchto
3-4 týdnech nevydrží, myslí si, že jim není pomoc, když nezabírají ani léky na které se spoléhali a bohužel uchýlí se k sebevraždě. Do té doby to neudělali, ale pak si řeknou-nezabraly ani léky, není mi pomoci. Farmaceutické firmy se tak chrání a proto se to píše i do letáků. Opravdu AD neobsahují nic, co by způsobilo sebevraždu :roll:

Agitace proti nim může vést pouze člověk, který si peklem deprese neprošel. Říct člověku běž si zaběhat a změň stravu je stejné, jako říct člověku, který prožívá pekelné bolesti: nehekej, tedy omlouvám se za výraz, ale na facku.

Poruchy nálady, slabou dysforii můžeš léčit třezalkou, ale deprese bez AD, pouze za pomoci bylinek je stejné jako bys léčila diabetes 1. typu skořicí (snižuje hladinu cukru) nebo otevřenou zlomeninu obklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
19.3.12 16:04

Holky, pokud chcete některá pokecat, klidně napište soukromou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.3.12 16:08
chuanitka píše:
Sumaya píše:
Rascal píše:
Souhlasím.

Jasně. :-) Neveřím, že by člověku pomohla úprava stravy a vitamíny. I člověk co jí zdravě a má hodně pohybu trpí depresema. Prostě je to věc psychiky a ta dělá divy. Vyplaví se jeden hormon a pak následně druhý a už to jede. Je to hlavně porucha vyplavování určitých hormonů(např. adrenalin). Antidepresiva tuto nerovnováhu upravují. Stejně jako když má někdo špatnou funkci štítné žlázy, nebo si musí píchat inzulin…tohle je také o hormonech a bez léků by člověk pravděpodobně umřel, proto na to bere léky.
Tohle se prostě bez antidepresiv nedá zvládnout. Mě určitě zachránily život, ale už je víc jak 2 roky neberu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
19.3.12 16:18

Nemám s depresemi ani s AD vlastní osobní zkušenost, ale několik let jsem s lidmi s depresemi pracovala a nemůžu souhlasit s názorem, že není dobré brát antidepresiva!!! Nezlobte se na mě, ale přestože píšete, že tatínek trpí depresemi, trochu mi to připadá, že nemáte o tomto onemocnění moc informací!
Dnes se o depresích hodně mluví, je to moderní, ale myslím, že polovina lidí o tom vlastně nic moc neví, myslí si, že „depka“ se dá překonat vlastní vůlí atd. Ale popravdě, deprese vlastně hrozně oslabuje vůli, způsobuje kognitivní deficit a jen a pouze antidepresiva mohou zmírnit, někdy i ulevit symptomům!Ano, sport, aktivizace aj. mohou člověku pomoci, ale jen krátkodobě a to pouze v případě, že se člověku podaří vůbec přesvědčit sám sebe…Takže pozor na předsudky a rady typu - léky jsou naprd, nepomáhají atd. Ju a třezalka může sice pomoci, ale může i ublížit - může způsobit naopak velmi úzkostné stavy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí