Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.10.12 20:13

@Luciet2

No to mi teda jedno neni… Jsem psychicky na dne a rozhodne by mi nepohlo pribrat 10 kilo. Nechapu, cemu se smejes :? 8o :,(
Vzhledem k tomu, že se to nevylecilo za 7 let, tak uz v to fakt nedoufam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.12 20:14
@Sisiniska píše:
Ahoj taky mám ten problém, zkošelas mirtazapin? Já ho ted beru, tak uvidím. Prášky na spaní na mě nefungují.

Ja jsem nezkousela nic zatim… Prave mam starch, aby mi nebylo jeste hur…

A jake to ma napr. vedeljsi ucinky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.12 20:16
@Lola29 píše:
Mně pomohl citalopram, brala jsem ho půl roku a už jsem v poho, měla jsem depresy, úzkosti a tachykardii

Tak to je bezva, ze to pomohlo! To jsem rada

• Citovat
  • Upravit
Sisiniska
25.10.12 20:22

Jak které AD, bolest hlavy, únava, žaludek. Ale dá se to vydržet, pak je líp.

• Citovat
  • Upravit
28272
25.10.12 21:30

@Luciet2 oblbovadlo??? :roll: Tak to jsi asi neměla diagnostikovánu opravdovou depresi, protože jinak bys v životě toto nevypustila z pusy (klávesnice).

Někdo potřebuje vyzkoušet víc druhů, někomu sedne hned první léčba… Každopádně většinou se po AD nepřibírá, spíš je to způsobeno tím, že se vrátí chuť k jídlu.
Držím pěsti, ať je líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.12 21:36

Brala jsem AD rok. Neměla jsem velké dávkování.
Spousta lidí, co AD nikdy nebrala tibudou tvrdit, že budeš omámená, oblbnutá a že to nebudeš ty. Naopak! Po skoro dvou letech depresí, kdy jsem se nepoznávala vnitřně ani v zrcadle, jsem to zase začala být já - úplně stejná.
Kila jsem nepřibrala žádná. Jen jsem asi prvních 14 dní nabírala vodu a byla jsem trošku „opuchlá“ ale ti, kdo semnou byli v každodenním kontaktu si toho ani nevšimli. Jen brácha, když přijel na návštěvu, tak se ptal, jestli mi něco není. Po těch 14 dnech jsem „splaskla“.
Navíc, jak jsem měla zase chuť do života tak mě začalo i cvičení a perfektně jsem zhubla.
Prášky jsem nakonec brala rok. Od té doby uběhly tři roky a přibyly dvě děti a deprese a úzkosti se mi nevrátily (a to jsem byla přesvěčená že s dětmi se to tutově vrátí).

Ještě bych dodala: ze začátku (jeden měsíc) jsem měla Neurol na okamžité zklidnění. Je pravda, že se mi chtělo první týden strašně spát a bolel mě žaludek. Pak se to uklidnilo. U AD Citalecu už mi nic nebylo.
Obojího jsem měla ale hodně slabé dávky - měla jsem svělou doktorku, která raději zkusí napsat co nejmíň a až pokud to nezabere, tak přidává.

Jsem alergická na všechny, kteří brojí proti AD - ve většině případů to jsou lidi, kteří depresi a podobné nemoci nikdy neměli a nikdy se s nimi nesetkali. Pokud totiž nemoc přesáhne určitou hranici, tak se z ní většinou lidé sami vyhrabat nedokáží.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.12 17:04

@Kočislava
Anonymní
25.10.12 21:36

Dekuju obema. Zitra si tam jdu pro predpis a posledni konzultaci. Jsem z toho vydesena, ale snad to bude v poradku.
Rikam si, ted je mi hrozne, tak uz to snad muze byt jen lepsi…

Díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.12 20:01
@Anonymní píše:
@Kočislava
Anonymní
25.10.12 21:36

Dekuju obema. Zitra si tam jdu pro predpis a posledni konzultaci. Jsem z toho vydesena, ale snad to bude v poradku.
Rikam si, ted je mi hrozne, tak uz to snad muze byt jen lepsi…

Díky :srdce:

Moc držím pěsti. Za chvíli ti bude líp, uvidíš :kytka:
Jen se nedej „zastrašit“ těch prvních několik málo dní, kdy se ti bude chtít spát a zavrtej se do peřin a užívej si to.

• Citovat
  • Upravit
28272
28.10.12 20:41
@Anonymní píše:
Moc držím pěsti. Za chvíli ti bude líp, uvidíš :kytka:
Jen se nedej „zastrašit“ těch prvních několik málo dní, kdy se ti bude chtít spát a zavrtej se do peřin a užívej si to.
:palec: přesně tak, souhlasím :palec:
Ať je brzy o mooooc líp :hug: :hug: :hug: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.12 15:15

Ahojky,

dostala jsem Cipralex. Je to rada SSRI.
Nezadouci ucinky me rozsekaly a nejsem si jista, jetsli to mam zkusit.
Napr. sexuální dysfunkce, atd.

Máte nekdo zkusenost? Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 19:01
@Anonymní píše:
Ahojky,

dostala jsem Cipralex. Je to rada SSRI.
Nezadouci ucinky me rozsekaly a nejsem si jista, jetsli to mam zkusit.
Napr. sexuální dysfunkce, atd.

Máte nekdo zkusenost? Díky

Fakt se neboj.
Cipralex a Citalec jsou v podstatě stejné léky a oba jsem měla.
Oni tam ty negativní účinky napsat musí, chrání se… ale neznám nikoho, kdo by je měl.
A určitě to stojí za to.

PS: jaké máš dávkování a jak silné ti dr. napsala?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 20:34

1-0-0
zpocatku mam jist pulku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 21:54
@Anonymní píše:
1-0-0
zpocatku mam jist pulku…

Tak to jsem měla stejně :mrgreen:
Je vidět, že máš zodpovědného doktora. Je to docela malá dávka, takže se opravdu nemusíš ničeho bát.
Držím ti pěsti a doufám, že napíšeš, jak ti je a za jak dlouho poznáš, že je ti líp.

Já jsem to poznala asi po 14 dnech, kdy jsem se ráno probudila a nechtělo se mi brečet :mrgreen: coč bylo po roce poprvé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.12 22:17
@Anonymní píše:
Tak to jsem měla stejně :mrgreen:
Je vidět, že máš zodpovědného doktora. Je to docela malá dávka, takže se opravdu nemusíš ničeho bát.
Držím ti pěsti a doufám, že napíšeš, jak ti je a za jak dlouho poznáš, že je ti líp.Já jsem to poznala asi po 14 dnech, kdy jsem se ráno probudila a nechtělo se mi brečet :mrgreen: coč bylo po roce poprvé.

Moc dekuju. Snad to bude dobré no. Strasne se bojim tech vedlejsich ucinku. Hlavne te sex. dysfunkce, tloustnuti, prujmu atd.
No ale asi to zkusim no.
Taky mam strach, chtela bych dite (snazila jsem se od srpna, ale MS rozhazena, ja vystersovana s depkou a nepovedlo se), da se to jist pred tehotenstvim? Nebo v tehotenstvi? Chtela bych zacit v kvetnu…

Jinak moc dekuju za tve odpovedi! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.12 09:34
@Anonymní píše:
Moc dekuju. Snad to bude dobré no. Strasne se bojim tech vedlejsich ucinku. Hlavne te sex. dysfunkce, tloustnuti, prujmu atd.
No ale asi to zkusim no.
Taky mam strach, chtela bych dite (snazila jsem se od srpna, ale MS rozhazena, ja vystersovana s depkou a nepovedlo se), da se to jist pred tehotenstvim? Nebo v tehotenstvi? Chtela bych zacit v kvetnu…Jinak moc dekuju za tve odpovedi! :srdce:

Já jsem brala AD rok a 5 měsíců po vysazení jsem otěhotněla. Ale vím, že doktorka mi říkala, že ten Citalec se může brát i v těhotenství. Být tebou tak bych příště řekla, že chceš otěhotnět a zeptala je jestli ten Ciplarex se v těhotenství taky může.
Mě tehdy doktorka řekla, že je pro dítě daleko lepší, když matka bere AD je v klidu a nestresuje se, než když přenáší na miminko deprese a úzkosti.
Já jsem možná ukázkový příklad. Když byla mamka se mnou těhotná, tak byl bratr vážně nemocný a mamka se strašně bála a stresovala až skončila pár týdnů před porodem u psychiatra. Všechno se to přenášelo na mě a od malíčka mám „slabé nervy“. Ale kdo ví… :think:

A z těch vedlejších účinků si nic nedělej… přečti si, jaké jsou vypsané na antibiotikách nebo na obyčených prášcích na bolest hlavy… prostě to tam musí napsat, ikdyby takový učinek byl jen u jednoho člověka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex