Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
19.3.12 22:47
Rascal píše:
Další mě velmi blízký člověk v rodině trpí depresema, bere AD, chodí na terapie a nepomáhá to. Taky jsem si při kojení zkoušela sama vyléčit opravdu hroznej zánět nosohltanu, ale nepodařilo se. Ono je to totiž složitější, než si myslíme. Pak se nemůžeme divit, že ty naše „procedůry“ nefungují. Mohly by, ale - asi tomu něco chybí… Nezavírala bych dveře před přírodní cestou. Není to tak dlouho, co jsem nad tím buď vůbec nepřemýšella nebo si jen poklepala na čelo, ale přecejen, člověk se mění mno… :nevim:

Já nezavírám dveře před přírodní cestou. Mám doma plno bylinných čajů, sušených plodů, čtu složení na etiketách, prostě se snažím jíst zdravě.

Mě akorát udivuje, jak lékaři skoro na vše napíšou ATB, aniž by např. vzali stěr z krku nebo CPR test. Pak ty bakterie vůči tomu nemají být odolný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
19.3.12 23:09

no to jo, to je úplně k vzteku, ale ono je toho víc, z čeho by jeden rovnou brečel. nejvíc mě dojala jedna moje „lékařka“ (už k ní nechodím), která mi řekla, že je absolutně vyloučeno, aby mi něco bylo… (měla jsem angínu a týden po tom mi nesnesitelně píchalo v uchu a až do hlavy (btw to ucho mi bolí do dnes…) a ona mi řekne, že je vyloučený, aby mi něco bylo a že jsem na to moc mladá… :pocitac:
Jinak zrovna zírám na ten dokument, co jsme tu hodila link (ještě jsem ho neviděla celý) a zase koukám jak péro z gauče. Je skutečně pravda, že jsme ještě moc mladá a nezkušená, ale ještě ne tolik, abych si sama nemohla pomoci. Nakonec mi nic jinýho ani nezbývá. Nakonec tomu jejich bezva přístupu můžu poděkovat, protože díky tomu jsem přestala kouřit (od 15 let, celých 9 let krabičku a více denně a to hned od začátku, žádná jedna cigareta a navyšování…, tak jako někdo rovnou začne s heroinem a do žíly :-D ). A kdyby to píchání v hlavě nebylo tak hrozný, nikdy bych kouřit nepřestala… Od té doby (4 roky) jsem angínu neměla (do té doby jsem ji měla 3× ročně) Taky jsme si koupila psa. :) ještě vyřešit pro změnu šimrání s rýmou, občasná bolest v uchu a zase bych mohla mít na chvíli klid :-D dokud se zase něco neposere jinýho. Třeba by mohla přijít deprese. Stačí mít trochu větší starost o nezodpovědný rodiče… No snad to bude OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
19.3.12 23:31
Rascal píše:
no to jo, to je úplně k vzteku, ale ono je toho víc, z čeho by jeden rovnou brečel. nejvíc mě dojala jedna moje „lékařka“ (už k ní nechodím), která mi řekla, že je absolutně vyloučeno, aby mi něco bylo… (měla jsem angínu a týden po tom mi nesnesitelně píchalo v uchu a až do hlavy (btw to ucho mi bolí do dnes…) a ona mi řekne, že je vyloučený, aby mi něco bylo a že jsem na to moc mladá… :pocitac:
Jinak zrovna zírám na ten dokument, co jsme tu hodila link (ještě jsem ho neviděla celý) a zase koukám jak péro z gauče. Je skutečně pravda, že jsme ještě moc mladá a nezkušená, ale ještě ne tolik, abych si sama nemohla pomoci. Nakonec mi nic jinýho ani nezbývá. Nakonec tomu jejich bezva přístupu můžu poděkovat, protože díky tomu jsem přestala kouřit (od 15 let, celých 9 let krabičku a více denně a to hned od začátku, žádná jedna cigareta a navyšování…, tak jako někdo rovnou začne s heroinem a do žíly :-D ). A kdyby to píchání v hlavě nebylo tak hrozný, nikdy bych kouřit nepřestala… Od té doby (4 roky) jsem angínu neměla (do té doby jsem ji měla 3× ročně) Taky jsme si koupila psa. :) ještě vyřešit pro změnu šimrání s rýmou, občasná bolest v uchu a zase bych mohla mít na chvíli klid :-D dokud se zase něco neposere jinýho. Třeba by mohla přijít deprese. Stačí mít trochu větší starost o nezodpovědný rodiče… No snad to bude OK…

Moje obvodní nabízí i akupunkturu. Ještě nikdy jsem to nezkusila, tak o tom přemýšlím. :mrgreen: :think: Jinak o čem je ten dokument?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
19.3.12 23:42

ve zkratce je to o léčení zeleninou. Zrovna si čtu co je k tomu potřeba a vůbec se nedivím, že to tak málo lidem účinkuje, protože to je tak náročný, že se málokdo do toho pustí. nebo to zkouší podle sebe a pak je to taky na nic. Samozřejmě, že kdyby mě ohrožovala smrtelná nemoc, tak to podstoupím i kdyby nevím co. Sousedce zemřel syn na raka a říkala, že za léky platili 5000 za dávku. To je šílený!!!! Takže když vezmu cenu léčby lékařů a třeba cenu kvalitního odšťavňovače, tak to je zanedbatelný. Ale když příjdu já, že se léčím práškama za 30 korun, tak to už je rozdíl :-D Pak ještě to úsilí udělat si tolik džusu za den a aby to byla netoxická zelenina… nooo, to není jen tak. To je samozřejmě jednodušší vzít si prášek. Asi proto se při léčení dostavují především pacienti s rakem, AIDS a podobně, kde nemaj moc na výběr… Ale kliniku máme hned za humny v Maďarsku, tak by to ještě šlo kdyby něco :think:
Jinak ještě mám taky zálusk na jedny kapky, ale zase ta výroba, je tak náročná. Až to není hezký, obzvlášť v době, kdy to je na žebříčku nelegálních drog… Ale i kdybych ty kapky měla, tak ten expert doporučuje v kombinaci zase se zeleninou, takže ideálně přímo s Gersonovou terapií. když to člověk spojí dohromady, tak se nedivím, že se dožije 120 let ani neví jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
20.3.12 04:22
Rascal píše:
o tý B3 píšu, že by se to mělo brát společně pod dohledem lékaře… Je to z výzkumu týmu amerických lékařů. Nečtu si tu klepy jedna paní povídala… Mě zajímaj lidi a lékaři, kteří se tím skutečně zabývají a ne nějaký šarlatání…
A já bych většině pilulek „léky“ přestala říkat. Protože léky nejsou. Jsou to utlumováky, oblbováky našeho těla. Nic neléčí a ani léčit nebudou. Nikdy. Ani ty antihistaminika kterýma se cpu já. Beru je, abych mohla fungovat. S vyléčením nepočítám. Léčebnou kůru mám za sebou a po vysazení se všechny problémy postupně vrátili a ještě 1000× rychleji než dřív… A pohádky o tvorbě serotoninu, ehm ehm. Antidepresiva jsou obyčejný oblbováky pro náš mozek. Nic neléčí, nic nespravujou.
A není dieta jako dieta. Dieta která se drží blbě je úplně k ničemu. Už jsme si přečetla tisíce zaručených rad, ale když se kouknu na odborníky, kteří v dané tématice mají skutečné úspěchy, tak za nimi je vidět pořádnej kus odvedené práce. Ne mrtví lidi, ale živí bez bez krabiček s „lékama“. já nechci zavrhovat všechny léky. Ale velká část je jich úplně k ničemu. kdyby se používali skutečně aby se pacientovi ulehčilo a mohl spolupracovat, normálně žít a normálně přemýšlet a dál by lékař pracoval na odtranění příčiny problému, tak by to bylo v pořádku, ale předepisovat každýmu tuny „léků“ který problém neřeší a zabouchnout za ním dveře. To je podle mě svinstvo. Já taky žeru antihistaminika, ale i kdybych měla žrát suchou trávu s tím, že mi pomůže, tak ji žrát budu. se nebudu cpát nějakejma pilulema, který problém neřeší, jen ho potlačujou. A všichni to víme, ale nechceme si to přiznat. protože je i pro nás jednodušší vzít si prášek a dál to neřešit… Nehledě na to, že antidepresiva jsou taky pěkný svinstvo pro játra a tak… Však výpis nežádoucích účinků nepatří k nejkratším, že…

Aha tak ty berieš antihistaminika aby si mohla fungovať. No vidíš a my potrebujene AD aby sme fungovať mohli. Samozrejme to nemá význam ak berieš iba lieky treba to podporiť terapiou…ale aby si mohla začať hľasať príčinu musíš najskor začať myslieť a fungovať a k tomu ti dopomožu AD keď už ich nepotrebuješ tak vysadíš… Na to, že tvoj otec tiež trpí depresiou máš na vec dosť obmedzený pohľad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.12 05:41

Ahojky já AD beru už rok. Moc mi pomohly. Akorát jsem si s nimi pak zahrávala, že jsem je občas vynechala a pak se mi moje deprese a úzkosti vrátili tak mi doktor zvýšil dávku na 100mg (beru sertralin) a němu jsem brala ještě coaxil, ale ten už jsem dokázala vysadit. Už je mi dobře možná ještě líp jak předtím, protože jsem v životě udělala pár zásadních změn, které mi hodně pomohly. Taky bych ten sertralin pomaličku chtěla vysadit, ale když se o to pokusím je mi strašně zle fyzicky motá se mi hlava a je mi na zvracení tak tomu nechám ještě čas.A nestydím se o tom mluvit no a co nic na tom není a ,mé okolí je chápavé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
20.3.12 12:26
Lucka beruska píše:
Ahojky já AD beru už rok. Moc mi pomohly. Akorát jsem si s nimi pak zahrávala, že jsem je občas vynechala a pak se mi moje deprese a úzkosti vrátili tak mi doktor zvýšil dávku na 100mg (beru sertralin) a němu jsem brala ještě coaxil, ale ten už jsem dokázala vysadit. Už je mi dobře možná ještě líp jak předtím, protože jsem v životě udělala pár zásadních změn, které mi hodně pomohly. Taky bych ten sertralin pomaličku chtěla vysadit, ale když se o to pokusím je mi strašně zle fyzicky motá se mi hlava a je mi na zvracení tak tomu nechám ještě čas.A nestydím se o tom mluvit no a co nic na tom není a ,mé okolí je chápavé :kytka:

Já brala 70 mg venlafaxinu. To je nejnižší dávka myslím. Když jsem zapomněla prášek, tak jsem to poznala po pár hodinách, že mi taky není dobře od žaludku a motá si mi hlava, k tomu únava. Já je beru zásadně večer před spaním.
Když jsem vysazovala, tak jsem prášek půlila, takže jsem půl roku pak brala jen 35mg a pak jsem to dělila na čtvrtinky, tak jsem brala nějakých 16 mg..pak jsem jednoho dne přestala úplně a žádný nežádoucí účinky z vysazení jsem neměla a ani jsem to vůbec nepocítila. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulinka65
12.7.12 16:52

dotaz

Jaké léky vám pomohly na nespavost? Už jsem jich vyzkoušela dost, ale každé mě zabere tak na 14dní a pak zase nespím, prosím poradˇte, děkuji

• Citovat
  • Upravit
2939
15.7.12 10:41

Zdravím všechny, moje mamka trpí těžkými depresemi asi 9 let, asi jednou za rok bývá nějaký ten měsíc v léčebně na pozorování a na úpravě léků, její stav se spíš horší, než lepší :,( třepou se jí strašně ruce, má špatnou koordinaci pohybů, někdy má lepší náladu, ale většinou převažuje ta špatná a v nejhorším případě nemůže vstát ani z postele a je úplně mimo, v těchto chvílích má i sklony k pití… nedokáže už ani uvařit, bydlí tam babička a se vším musí pomáhat i když i ona už má svůj věk… já sama deprese zažila v pubertě, takže si dovedu předtavit, jak se cítí, ale pořád se sebe ptám… to už nebude nikdy lepší??? Je to šílený nemoci nijak pomoct, už nevím, co dělat… :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.12 19:38

Ahoj,

ráda bych obnovila diskuzi. Rok chodim k psychoterapeutovi, zatim se ale vyrazne nic nezlepsilo… Doporucila mi nejaka lehka AD a navsetvu psychiatra. Napsala mu kratkou zpravu, co mi je.
Mam uzkosti, strach, stres, vsechno se to vesmes vaze k traumatu pred 7 lety. Nemuzu se z toho vyhrabat. Nici mi to zivot, vztah, mam z toho vyrazky, prujmy, opary, nemoce.
Chci se zeptat: Pribírá se po AD? Opravdu to ucinkuje? Nebude mi spatne? Zatim nevim, co mi napise…

Díky!

• Citovat
  • Upravit
2195
25.10.12 19:49

Muzu rict ze to je spise takove oblbovadlo ja to brala cca 2 roky, ale reknu ze se clovek z toho musi proste dostat sam. A cas nejak vse vyleci… Ja po 4 letech sem se nejak trochu vyhrabala ale obcas jeyte mivam pocit uzkosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
25.10.12 19:50

Jinak z toho vubec nic neni, a pokud mas opravdu problem tak by ti melo bejt nejaky pribirani jedno nee?:-) ale kazdpopadne po tom neni nic zadne vedlejsky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisiniska
25.10.12 19:52

Po nekterych AD se pribira, zalezi co napise.Ja brala uz pet druhu AD a nic mi nepomohlo. Nezadouci ucinky po 14DNECH ZMIZI, neboj se toho, nez zaberou je 14 dni ale pak je lip. Drzim pesti

• Citovat
  • Upravit
659
25.10.12 19:57

Mně pomohl citalopram, brala jsem ho půl roku a už jsem v poho, měla jsem depresy, úzkosti a tachykardii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisiniska
25.10.12 19:57

Ahoj taky mám ten problém, zkošelas mirtazapin? Já ho ted beru, tak uvidím. Prášky na spaní na mě nefungují.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex