Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Dalibor7 Mně by zdraví daleko více ničil ten neustálý stres, ve kterém bych bez léků žila. Nejsem typ na terapie ani psychologa.
@Dalibor7 A navíc, přijde mi, že konstelace fungují v případě, že má člověk nějaké nevyřešené vztahy v rodině nebo s jinými lidmi. Ale všechna psychická onemocnění přeci v tomto původ nemají. ![]()
Nemohu souhlasit, konstelace fungují na všechno, protože vše má svůj důvod, něco v pozadí a pomocí dobře udělané konstelace na to lze přijít a začít s tím bojovat, nebo to vyřešit a ten zakopaný pse zničit přímo při konstelaci.
@Dalibor7 A co kdybych oponovala úplně typickým případem endogenní deprese?
Jednoho svého kamaráda s touto diagnostikovanou nemocí jsem tam zavedl a dodnes je mi za to i po létech vděčný, že zas může žít normálně.
Zavedl jsem ho tam v podstatě násilně, protože chtěl spáchat sebevraždu.
@Dalibor7 A byla to skutečně endogenní deprese? Strašně moc by mě zajímalo, jakým způsobem mu to mohlo pomoci. Nebavil ses s ním o tom?
A jake jste meli projevy vy? Ted mam nemocenskou uz necitim tak silene stavy protoze nemusim chodit do prace ale porad jsem vnitrne ve stresu.
Nevím co znamená endogení, ale měl velké deprese, které mu svírali želudek, že ani nemohl pořádně jíst, chodil stále jako tělo bez duše, takže opravdu hrůza.
Na konstelaci se zjistilo, že to způsobuje dlohodobě pokažený vztah s matkou, se kterou se tam imaginárně usmířil.
Byl jsem u toho a můžu říct, že konstelace byla velmi energická a povedla se.
Mě jen řekl, že netušil, že kde byl problém a že to někoho může takhle zdeptat, mě řekl, že mu to bylo docela jedno, ale v hlouby duše to bylo jinak.
@emicka22 neurol má pouze podpořit léčbu citalecem. Postupně ho odbouráš a zůstaneš jen na AD. Dýchací cvičení dopučí psycholog
@Dalibor7 Endogení deprese je ta, kdy právě neexistuje žádná vnější příčina, proč vznikla. Chemie v mozku prostě funguje jinak, netvoří se tolik serotoninu a já nevím čeho všeho ještě. Bývá na genetickém základu a ve většině případů se táhne rodem (jako jakékoliv jiné dědičné onemocnění).
Pokud je to tak jak říkáš, tak právě na toto je konstelace vhodná, protože spoustu věcí se takto předává s generace na generaci jen proto, protože nějaký náš předek něco provedl a nedokázal si to odpustit a nijak vyřešit.
On si tuto výčitku vzal do hrobu a ta se pak táhne rodem, dokud se to znovu neotevře a nedořeší.
Něco podobného zažila moje kamarádka a pomocí dobré konstelace se to povedlo zlomit.
Teď mě napadlo, že právě na tyto potíže by mohla být i kineziogie.
To je více dostupné a méně náročné.
Bohužel, pleteš se. Pokud jde o záležitost fyziologickou, tam je vztah s matkou nebo chození na nočníček úplně nepodstatné. Čímž nepopírám pokusy jít alternativně na potíže vzniklé problémy výchovnými, vztahovými apod. prostě psychické PORUCHY. Pokud ovšem někdo trpí např. maniodepresivitou, je celkem jedno, jestli se tatínkovi nelíbily jeho červené ponožky. Existují psychická ONEMOCNĚI, která jsou mnohem závažnější, než zlomená noha. A s tou si taky neporadíš sám.
@Dalibor7 Ty konstelace jsou hezké, ale co když je člověk v takovém stavu, že už tam nedokáže ani přijít? A nebo přijde, ale nedokáže spolupracovat? Není pak na místě nejprve nasazení antidepresiv a toto až ve chvíli, kdy alespoň trochu zaberou?