Zkušenosti s antidepresivy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
873
7.10.16 18:05

Ale jo, nebudu tvrdit, že jde timto vše řešit.
Jenže mnohdy se to vyplatí a nic tím nikdo nepokazí.
Jsem zastánce názoru, že zkusit se má všechno a toto za zkoušku určitě stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
10.3.17 20:13
@ottla píše:
No myslím, že náladovost je hodně záležitostí charakteru…někdo k ní má větší sklony někdo ne…dle mě moc nesouvisí s tím, co se zde řeší…Jinak takový laický omyl…Antidepresiva z člověka v žádném případě neudělají vysmátého pohodáře!Naopak mám pocit, že jsou nadužívána a polovina jejich uživatelů je vlastně vůbec nepotřebuje…

V tom se hluboce mýlíte. Antidepresiva jsou léčiva užívána na předpis lékaře. Psychiatři ví, co dělají a pokud by to nebylo nutné, tak je pacientovi nenasazují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.17 11:26

Holky SOS.Beru antidepresiva 8 tydnu. Začatkem března jsem si řikala, že už asi zabírají, byla jsem relativně ok.Ale teď už asi 4 den je mi stejně jako mi bylo ze začatku :,( Myslim, že mi ještě vubec nezabrali, že to byl jen placebo efekt.Na kontrolu jdu příští pondělí. Myslíte, že ještě zaberou? nebo mi asi nesedli, Budu vděčná za každou radu :(

• Citovat
  • Upravit
437
19.3.17 11:49
@Anonymní píše:
Holky SOS.Beru antidepresiva 8 tydnu. Začatkem března jsem si řikala, že už asi zabírají, byla jsem relativně ok.Ale teď už asi 4 den je mi stejně jako mi bylo ze začatku :,( Myslim, že mi ještě vubec nezabrali, že to byl jen placebo efekt.Na kontrolu jdu příští pondělí. Myslíte, že ještě zaberou? nebo mi asi nesedli, Budu vděčná za každou radu :(

Jestli nejsem příliš vlezlá: Jaké máte? Znáte účinnou látku? Měla by být napsaná v příbalové informaci. Jinak záleží o jaký typ antidepresiv se jedná, jestli to je SSRI, NARI nebo tricyklická AD… Ale po 2 měsících by měly zabrat všechny, 8 neděl je dlouhá doba. průměrný nástup účinku je 1-2 týdny. Třeba je zapotřebí zvýšit dávku (provede dr po konzultaci s Vámi) nebo si na ně už tělo zvyklo a nereaguje, v tom případě změnit (opět to nejlépe posoudí dr.)
Jinak moje rada: vydržet do pondělí a hlavně nevynechávat dávku, neexperimentovat, jinak volat 155 případně psychiatrickou ambulanci a vysvětlit jim situaci a poprosit o radu. V RIAPS centru na Žižkově je nonstop služba.
Držte se!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.17 20:28
@Hanka123456 píše:
Jestli nejsem příliš vlezlá: Jaké máte? Znáte účinnou látku? Měla by být napsaná v příbalové informaci. Jinak záleží o jaký typ antidepresiv se jedná, jestli to je SSRI, NARI nebo tricyklická AD… Ale po 2 měsících by měly zabrat všechny, 8 neděl je dlouhá doba. průměrný nástup účinku je 1-2 týdny. Třeba je zapotřebí zvýšit dávku (provede dr po konzultaci s Vámi) nebo si na ně už tělo zvyklo a nereaguje, v tom případě změnit (opět to nejlépe posoudí dr.)
Jinak moje rada: vydržet do pondělí a hlavně nevynechávat dávku, neexperimentovat, jinak volat 155 případně psychiatrickou ambulanci a vysvětlit jim situaci a poprosit o radu. V RIAPS centru na Žižkově je nonstop služba.
Držte se!! :hug:

Mam SSRI.Mate s nima zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
437
20.3.17 08:47
@Anonymní píše:
Mam SSRI.Mate s nima zkušenost?

Mám zkušenost s farmakem Sertralin Actavis 50 mg. Nástup účinku cca po 2 týdnech, snášen dobře, nežádoucí účinky minimální (nechutenství, žaludek na vodě, ale samo to odeznívá).
Ale já mám senzační doktorku, se kterou o všem můžu mluvit a vždycky, když se mi něco nezdá, tak volám nebo tam zajdu. Když jsme AD nasazovali, tak jsem z toho byla dost vyklepaná a po třetím dnu jsem je sama vysadila, protože se mi stav zhoršil (a to jsem brala 1/2 tablety). Následující den jsem k ní šla, popsala jsem jí ty stavy a ona mi vysvětlila, co se stalo a od té doby je klid. Už jsem na terapeutické dávce 50 mg, dávka zabírá, zvyšovat nebudeme. A na úzkost mám Prothazin, ten beru na večer a vše ok. (Prothazin se dává i malým dětem, nežádoucí účinky žádné).
Vy máte jaký lék, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 14:10

změna antidepresiv

Máte někdo zkušenosti s výměnou antidepresiva. Od prosince 2016 jsrm brala Trittico prolong 300, na noc Trittico AC 75 2/3 a před měsícem mi paní dr. ještě přidala Venlafaxin. Deprese sice trochu ustoupila, ale stavy nic moc. Proto mi minuly týden misto Trittic dala Mirtazapin a i Venlafaxin jsme vysadili. Už třetí den zaživam naprosto peklo. Motá se mi hlava, nejsem schopna vylézt z postele. Je mi priserne. Mate s tim nejake zkušenosti. Do konce jsem po Mitrazapin přestala spát. Achjo, přejde to někdy? Budu někdy ještě v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9150
23.3.17 15:32

@luca74 No já všechna tebou uvedená AD také brala. Po Mirtazapinu to bylo šílené, také jsem nemohla z postele, já spala pořád, i ve stoje po cestě na wc. Nešlo mi otevřít oči. Brala jsem rovnou 30 mg, ale má se začínat na 7,5 - 15 mg. Po 14-ti dnech jsem to volala Dr. a ten řekl navýšit na 45 mg. To jsem nepochopila, Mirtazapin jsem vyhodila a šla k jinému Dr. Dostala jsem jiné léky a trochu se to zlepšilo. Jinak ten Venlafaxin se nemá vysazovat hned, ale pomalu, může ti být blbě i z rychlého vysazení, ale zas jsi ho brala jen měsíc, tak nevím. Mirtazapin se může brát dohromady s Venlafaxinem, naopak na těžké deprese tahle kombinace někdy pomůže, prober to určitě s Dr. Jinak také při nasazení nového AD se přechodně stav může zhoršit, někdy to chce vydržet, ale záleží, jak moc nesnesitelné to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 17:26

@Lollitka
A co bereš teď? Nebo jsi už ok? Já začala vloni v červnu běhat po dr. s tim, že se mi silene motá hlava a az v prosinci jsrm skončila na psychyne. Ale to už jsrm byla v poradny depresi, že jsrm neviděla zadne východisko. To už je ted trochu lepší, ale k životu je to stále daleko. Proto minuly týden ta změna. Dneska jsrm si vzala Lexika, abych to nějak dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.17 17:37

No a to se prý po Mirtazapinu ještě hodně tloustne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 17:44

@Burj Chalifa
Prý jo, ale já nemám na jídlo chuť. Navíc nevim, jestli někdo při depresi váhu řeší. Než jsem brala Trittico, tak jsem dva měsíce nespala a nejedla, takže mám trochu fóra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.3.17 17:50
@luca74 píše:
@Burj Chalifa
Prý jo, ale já nemám na jídlo chuť. Navíc nevim, jestli někdo při depresi váhu řeší. Než jsem brala Trittico, tak jsem dva měsíce nespala a nejedla, takže mám trochu fóra.

fakt jo? A to Trittico prolong je prý na podporu spaní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 17:55

@Burj Chalifa
No ale já ho dostala az v prosinci a před tim jsem právě nespala. Na spaní je úžasný, ale jaksi mi nezabralo uplne na tu depresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
23.3.17 18:51

@luca74 luco, na noc mas Mirtazapin a na den co? Ja beru Tritico na noc a na den mam nove misto Itakemu Eliceu, oboji je Escitalopram jako ucinna latka. Prijde mi to taky zvlastni, ze jste ten Venlafaxin vysadili najednou?!? Ja jsem zkusila asi 4 dny vysadit Itakem a taky to neslo, bylo mo zle. Takze ja myslim, ze to muze byt z toho vysazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.17 18:58

@kote
Teď nemam přes den nic, ale nejspíš mi zítra paní dr. něco vrátí. Ten Mirtazapin mam od čtvrtka a byla jsem v pondělí na kontrole a uplne prespeedovana, nebo jak to nazvat. Proste zrychlená a mimo.
Už jsem z toho unavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast