Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@matkabagristy nevychovani v textu zakladatelky nevidim a nezvykli nevidim problem. proc to hrotit a delat rozbroje kdyz o nic nejde?
CCa před měsícem jsem si psala s jednou maminkou. Její 2,5 letou dceru pokousal pes jejich babičky. Jezdili tam každý víkend, pes znal malou od mala. Nic mu neudělala, stála opodál a jedla křupku. Psovi hráblo a holčička skončila s 13 cm jizvou na hlavě v nemocnici (a to okamžitě zasahovala maminka, která dceru zachránila - pes začal útočit i na ní). Než jsem si vyslechla tento příběh, měla jsem taky názor, že pobíhající psi a děti dohromady nejsou žádný problém, teď už mám respekt, zejména u velkých psů.
Mišmiš…psi mi obecně vůbec nevadí, zatím se dětem nic nestalo…ALE…co se konkrétně týče těchto dvou psů, tak pittbul je silně agresivní na všechny ostatní cizí psy i kočky a ten druhý napr. pokud si brácha dá k ústům láhev s pivem, skočí mu po hlavě. Trochu si nedovedu představit, že by dcerka v jeho blízkosti pila z třeba Kubíka.
@Mišmiš píše:
@matkabagristy nevychovani v textu zakladatelky nevidim a nezvykli nevidim problem. proc to hrotit a delat rozbroje kdyz o nic nejde?
Nemyslím si, že o nic nejde, viz můj příspěvek výše. Měla bych stejné obavy jako zakladatelka, ale je pravda, že i já měla donedávna podobný názor jako ty…
Děkuji za všechny názory. Opravdu mi psi nevadí, pokud jsou vychování a majitel je má pod kontrolou. Tady nefunguje venčení, psi jsou nevyběhaní, prostě mám obavy.
@Mišmiš a kdy dělat poblém? Až pes dítě pokouše? Chce to prevenci a když se podcení, tak tu můžeme za měsíc číst - pes pokousal dítě a tam se všichni budou divit, jak byla zakladatelka hrozně nezodpovědná a nechala děti s cizím psem, který není zvyklý na děti.
Pro mě by to problém byl a to až takový, že bych tam nejela. Z velkých psů mám respekt a může se stát kdykoliv cokoliv.
@Anonymní píše:
Děkuji za všechny názory. Opravdu mi psi nevadí, pokud jsou vychování a majitel je má pod kontrolou. Tady nefunguje venčení, psi jsou nevyběhaní, prostě mám obavy.
Pochopitelně, že nejsi „přecitlivělá“. Psi jsou super, ale nechávat je bez dozoru s dětmi je nesmysl.
Nenech si nakecat nic jiného. Všimni si, že POKAŽDÉ, když nějaký pes urafne děcku kus tváře, plačící matka vzlyká něco v tom smyslu „ale on ještě nikdy…“
@Anonymní píše:
Mišmiš…psi mi obecně vůbec nevadí, zatím se dětem nic nestalo…ALE…co se konkrétně týče těchto dvou psů, tak pittbul je silně agresivní na všechny ostatní cizí psy i kočky a ten druhý napr. pokud si brácha dá k ústům láhev s pivem, skočí mu po hlavě. Trochu si nedovedu představit, že by dcerka v jeho blízkosti pila z třeba Kubíka.
V tom případě není co řešit
. Trochu nechápu postoj širší rodiny…
Nejsi přecitlivělá. Já bych tam nejela, radši oželím chatu než mít pokousaný dítě
Nikdy nikdo neví, co se může stát. I zvyklí psi na děti zaútočí…
Sama mám dva vychované psy a dvě děti, s cízím dítětem bez dozoru bych je nenechala(nebojím se, že by zaútočili bezdůvodně, ale nezaručím, že když na ně cizí dítě třeba padne, instinktivně se neoženou atp..)
Jestli jeden pes vyjíždí po dalších zvířatech, může vzít i dítě, které bude zrovna to zvíře hladit a pokud druhý pes skáče vlastnímu páníčkovi po hlavě, nechodila bych tam ani já, dokud pes nebude mít náhubek na tlamě a nebude na řetězu… Chyba je jasně na straně majitele psů a nemyslím si, že jsi jediná, kdo mu to dal na jevo ![]()
@Bábrdl píše:
Všimni si, že POKAŽDÉ, když nějaký pes urafne děcku kus tváře, plačící matka vzlyká něco v tom smyslu „ale on ještě nikdy…“
jasně, ale pes neni robot, když mu dítě bodne pastelku do ucha, po stopadesátýosmý do něj kopne míč, přejede mu genitálie odrážedlem nebo podobné libůstky.. je velmi pravděpodobné, že se bude bránit
A o tom to je, je třeba hlídat děti před psi, ale taky psi před dětmi.