Děti a značkové oblečení - problém
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@roba18 píše:
Prý domů na obědcopak se obědva doma? Pěkně do restaurace nebo do deckeho koutku. Dneska přeci doma jí jen pleva a plebs. Zvlášť v Praze.
Nemám sebemenší pochyby, že dítě obědvalo nějakou bio skleničku. ![]()
Další příhodu už jsem tu jednou líčila. To bylo na téma botičky. Dvě maminky se na hřišťi bavily, že boty jedině adidas, protože chtějí pro děti to nej. Nějaké obyčejné by jim nekoupily. A soucitně zkoukly botky mých dvou ratolestí, toho času navlečených do kožených Fare a membránových Keen. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:.. to je asi na té urovni jako že Zara je nějaká super truper světová značka
Nemám sebemenší pochyby, že dítě obědvalo nějakou bio skleničku.Další příhodu už jsem tu jednou líčila. To bylo na téma botičky. Dvě maminky se na hřišťi bavily, že boty jedině adidas, protože chtějí pro děti to nej. Nějaké obyčejné by jim nekoupily. A soucitně zkoukly botky mých dvou ratolestí, toho času navlečených do kožených Fare a membránových Keen.
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
Nemám sebemenší pochyby, že dítě obědvalo nějakou bio skleničku.Další příhodu už jsem tu jednou líčila. To bylo na téma botičky. Dvě maminky se na hřišťi bavily, že boty jedině adidas, protože chtějí pro děti to nej. Nějaké obyčejné by jim nekoupily. A soucitně zkoukly botky mých dvou ratolestí, toho času navlečených do kožených Fare a membránových Keen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tohle je pro mě šíleně absurdní a divím se, že se to děje.
Kamarádka má holčičky ve školce v Praze a svěřila se mi, že už ve školce znají hlavně holky různé módní značky a posmívají se jiným holčičkám, že nosí a ne ono. A nejde o obrázek Elsy nebo něco podobného, ale normálně se dívají na štítek oblečení a chlubí se: Já mám všechny ze Zary/jiné značky a ty ne. A takové děti vyčleňují z kolektivu. Dokonce řeší i ponožky.![]()
Jak je to u vás? Zažil někdo něco podobného? Jinak jde o takový mix dětí, je tam hodně bohatých rodičů a cizinců, ale ne většina. Jak to pak musí vypadat na základce? Kdo nemá nejnovější model iphonu v první třídě je vyvrhel?
ve školce, jo? vždyť jsou rádi, že něco vysloví, natož aby poznaly loga různých značek. vždyť jim nic ještě neříká ani hodnota peněz, tak jak by mohli vědět, že zara je víc než pepco a Prada je top.
Mám děti jak ve školce, tak ve škole a fakt nee. Takže bud tě lakuje kámoška, nebo ty nás
maximálně frčí Frozen a podobné a ještě tak možná dedoles
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak třeba letos jsem mladšímu dítěti sháněla zimní bundu. Oběhala jsem kde co, včetně té Zary, Lindexu, Reserved.
No jelikož hledám bundu ne jen na parádu, ale třeba i na to vyválení ve sněhu a hraní si v lese, tak jsem stejně nakonec koupila pratelný/otíratelný bundo kabát pod zadek v Takku. Protože zase odmítám dát 1500 a víc za AlpinePro či Loap apod. na jednu sezonu. A to se ještě družinářka ujišťovala, jestli jako v tom fakt může dítě ven, jestli ji netají nejakou horší bundu určenou jen na zahradu a procházky. Zda ho není škoda.
Kluk už má ze stejného důvodu třetí sezonu bundu z Kikku.
A za největší star bylo dítě v poděděné uschované dovozové bundě z roku 1997, to se i učitelky ve školce ptaly, kde jsme takovou krásnou bundu koupili. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tedy dost baví provokovat lidi. Chodím s dětmi po pražských hřištích oblečená outdoorove. Mám softshellové kalhoty, funkční bundu, většinou buď šité na míru nebo Decathlon. Prostě jako supak a to máte vidět někdy ty pohrdave pohledy. Zvlášť když vystupujeme z našeho auta, tak si přesně tyhle Zara nanynky můžou ukroutit krky.
a fakt mě baví je provokovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tohle je pro mě šíleně absurdní a divím se, že se to děje.
Kamarádka má holčičky ve školce v Praze a svěřila se mi, že už ve školce znají hlavně holky různé módní značky a posmívají se jiným holčičkám, že nosí a ne ono. A nejde o obrázek Elsy nebo něco podobného, ale normálně se dívají na štítek oblečení a chlubí se: Já mám všechny ze Zary/jiné značky a ty ne. A takové děti vyčleňují z kolektivu. Dokonce řeší i ponožky.![]()
Jak je to u vás? Zažil někdo něco podobného? Jinak jde o takový mix dětí, je tam hodně bohatých rodičů a cizinců, ale ne většina. Jak to pak musí vypadat na základce? Kdo nemá nejnovější model iphonu v první třídě je vyvrhel?
Kam chodí do školky? Dceru jsme dávali do drahé školky a s takovým chováním jsme se nesetkali. Ted chodí do první třídy (výběrová prestižní škola) a také značky nikdo neřeší. Všem rodičům záleží na vzdělání a na tom nešetříme, oblečení jí kupujeme normální. Je to o přístupu.
Btw ve školce mělo na hodně dětí na venkovní zahradu gumové kalhoty z Lídlu včetně naší dcery ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Jinak třeba letos jsem mladšímu dítěti sháněla zimní bundu. Oběhala jsem kde co, včetně té Zary, Lindexu, Reserved.
No jelikož hledám bundu ne jen na parádu, ale třeba i na to vyválení ve sněhu a hraní si v lese, tak jsem stejně nakonec koupila pratelný/otíratelný bundo kabát pod zadek v Takku. Protože zase odmítám dát 1500 a víc za AlpinePro či Loap apod. na jednu sezonu. A to se ještě družinářka ujišťovala, jestli jako v tom fakt může dítě ven, jestli ji netají nejakou horší bundu určenou jen na zahradu a procházky. Zda ho není škoda.Kluk už má ze stejného důvodu třetí sezonu bundu z Kikku.
A za největší star bylo dítě v poděděné uschované dovozové bundě z roku 1997, to se i učitelky ve školce ptaly, kde jsme takovou krásnou bundu koupili.
Nepromokavý Alpine Pro jsem kupovala tak za 600 v letních slevách. Jsou úžasný, teplý, odolný, dobře navržený. Hezky vypadají…A ještě je možná pak prodám, bude o ně zájem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alriga píše:
Já chodim v satech téměř neustále, jezdim v sukni i na kole, lodicky nosím vsude, kde je to možné a vhodné.
Gratuluji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas ve skolce se to neresi. Potvzuju teda Dedoles fusky a spodni pradlo, to je hodne in ted. Ale jinak obleceni se neresi podle znacky, ale podle obrazku. Hodne v kurzu jsou hladici flitry. A samo Elsa nebo Lego ninja go.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
No jelikož hledám bundu ne jen na parádu, ale třeba i na to vyválení ve sněhu a hraní si v lese, tak jsem stejně nakonec koupila pratelný/otíratelný bundo kabát pod zadek v Takku. Protože zase odmítám dát 1500 a víc za AlpinePro či Loap apod. na jednu sezonu. A to se ještě družinářka ujišťovala, jestli jako v tom fakt může dítě ven, jestli ji netají nejakou horší bundu určenou jen na zahradu a procházky. Zda ho není škoda.Kluk už má ze stejného důvodu třetí sezonu bundu z Kikku.
A za největší star bylo dítě v poděděné uschované dovozové bundě z roku 1997, to se i učitelky ve školce ptaly, kde jsme takovou krásnou bundu koupili.
Zimní bundy kupuju zásadně na modrým koníkovi, tady nebo podobných dětských bazarech. Ze zimní bundy malý děcko vyroste za sezónu a po jednom děcku a jedné sezóně je bunda většinou jak nová.
Koupi se tak za půlku původní ceny, a taky pak aspoň nemá stejnou lidl bundu jako půl školky. ![]()
Příspěvek upraven 25.01.22 v 13:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
ve školce, jo? vždyť jsou rádi, že něco vysloví, natož aby poznaly loga různých značek. vždyť jim nic ještě neříká ani hodnota peněz, tak jak by mohli vědět, že zara je víc než pepco a Prada je top.
Mám děti jak ve školce, tak ve škole a fakt nee. Takže bud tě lakuje kámoška, nebo ty násmaximálně frčí Frozen a podobné a ještě tak možná dedoles
Malá teď jede jednorožce… I když jim říká nosorozci ![]()
- Citovat
- Upravit
@Svistice já jsem ulovila na vintedu 2 bundy jednu od maoyral na parádu a jednu funkční od Reimy.. zimní kombinézu má z loňska novou kupovala jsem 98 a ještě ji je. Ale tip top.
Nový bych teda od těch značek nekupovala to bych byla na 7 tisících a jak říkáš u hodně malých dětí to je na jednu sezonu.
Další věc je teda že na těch bundach není poznat že jsou nošené.
- Citovat
- Upravit
@Semtex píše:
Syn od první třídy oteplovaky už nenosil, pouze do školky, chodil do lesní. Ale to chodil denně obalen bahnem od hlavy až k patě. Jinak jo, klidně bych dala a sama bych si je i vzala, a na to bruslení bych pořídila nějaké chrániče kolen a poradne rukavice a delší bundu. Džíny jsou pro mě oděv vhodný na běžné venkovní pohybové aktivity a sama je tak nosim, žádné sportovní kalhoty fakt nevlastním
Syn je v první třídě, do školy taky nosí džíny, ale ven v tomhle počasí - momentálně všude mokro od roztátého sněhu - nosívá softshelky, když je sníh tak oteplováky. Nějak si neumím představit, že by se v džínách houpal na vlhké houpačce, klouzal na klouzačce nebo třeba hrál fotbal. Vždyť by byl hned promáchanej.
Kdyby chodil do družiny, tak bude mít na tohle období v šatně softshelky na převlečení na ven.
Nedávno chodili se školou na bruslení a nepromokavé kalhoty měly všechny děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dobrej_tym píše:
Nepromokavý Alpine Pro jsem kupovala tak za 600 v letních slevách. Jsou úžasný, teplý, odolný, dobře navržený. Hezky vypadají…A ještě je možná pak prodám, bude o ně zájem…
Taky tak, bundy Alpine kupuju po zimě ve slevě, synovi vydrží 2 roky a pak posílám dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit